JiKu

Článek psal pan biskup v době,kdy nevěděl co se bude dít od sedmdesátých let

Nápadná shoda/protiva je způsobená ne tím, že byl biskup Sheen jasnozřivý, ale tím, že aktivisté sedmdesátých let se přímo a explicitně vymezovali proti biskupům, jako byl pan Sheen a dělali vše jim navzdory. Šedesátá a sedmdesátá léta byla prostě programově antisheenovská a antipiovská. Proto to tak dobře sedí.

sphygmoplethysmogramophone2013


„bude skrývat velké tajemství, které nikomu neřekne: Nebude věřit v Boha.“
— Tak to se mi ulevilo. Jinak to celkem sedělo na Bonaseru, ale on to, že nevěří v katolického Boha, nijak netají - takže to asi nebude on.

spitfire

Druhá polovina minulého století je neuvěřitelným progresem bohatství, blahobytu, které je dáno "proletarizací" přepychu a luxusu. Jeho dostupnost je dána pouze a výhradně cenovkou. Následující hypermoderní doba nepřináší jinou verzi absolutna, ale jiné měřítko absolutna. Absolutno je miniaturizováno (tzv metafyzika, která se vejde do kapes).

Současná reprezentace ateismu není postavena na přežitku nevíry v Boha. V současné (ateistické) společnosti Bůh absentuje. Absentuje nikoli jako (ne)existující bytost, ale jako pojem, který ztratil jakýkoli relevantní obsah (vyšuměl). V ateistické společnosti je reflektován jen jako vysačka na oblečení, kde jsou uvedeny některé zásadní informace (jako teplota praní, zákaz chemického ošetření).

spitfire

Zajímalo by mě, jak by Sheen interpretoval skutečnost, že současný ateismus je kritický k věroučnému vyjadřování Halíka, či Váchy...(abych uvedl ty nejkřiklavější případy).

Sheen si neuvědomujwe, že mezi (neo)liberalismem a zastánci ideologie "rovnost volnost bratrství" je velká propast.



sphygmoplethysmogramophone2013


Sheen tyto věci neřeší, protože nejsou důležité pro spásu. Liberalismus i osvícenství vedou do věčné záhuby, stejně jako ateismus nebo humanistické náboženství reprezentované Váchou a Halíkem, nebo islám, vicca apod. Není důvod detailně popisovat cesty nevedoucí k cíli, stačí odlišit je zřetelně od cesty, která k cíli vede.

Zobrazit 5 komentářů »
sphygmoplethysmogramophone2013

No třeba v tom, že dnes se za církev považuje KHS, kdežto o Církvi se v rámci KHS mulví jako o něčem překonaném, staromilském a kol dokola schismatickém.

tina

??? trochu více vysvětlit prosím ....

Zobrazit 46 komentářů »
HelenaH

Krása!
P.s. i o 30.neděli v mezidobí platí jediná jistota, ve které je naše naděje- Kristus vítězí, Kristus kraluje, Kristus vládne nyní ....i na věky!+

maxmilianrex

věkův ámen

Zobrazit 2 komentáře »

Introit na dnešní slavnost Krista Krále, milzji ten text ze Zjevení, takhle je zhudebněn v Mesiáši
http://www.youtube.com/watch?v=V-DNLm9GVRo

maxmilianrex

milzji se rovná miluji

Zobrazit 1 komentář »

Nechtěj jsem volit, ale po nedoporučení Halíka, jsem Svobodným hlas hodil.

maxmilianrex

V první řadě proto, že chci aby v parlamentu byla proti EU strana. Co se týče sociálních otázek, tíhnu víc k svobodě než k rovnosti.

maxmilianrex

V luxusu žijem.
Oproti jiným.

Zobrazit 23 komentářů »
sphygmoplethysmogramophone2013

„Babča opět kličkuje“
My nesmíme ani posuzovat :-)
Snad jen tolik, že kdybych se také bál přiznat svůj omyl, prostě bych přestal psát komentáře. Jinak je to trapné, zženštilé, nestatečné.

maxmilianrex

Protože nemám tolik času jako Babča, protože si mám s kým povídat a nechci strávit hodiny u internetu, zavírám to tady.

Zobrazit 90 komentářů »

Když jsem šel s kýblem na pstruhy, potkám Jikua, nevěřil, že chodím sbírat pstruhy jako houby do polovypuštěného . Pstruzi ale byli ještě maličcí a tak sem je nechal ať je pak posbíraji moji kluci. Vrátil jsem se a Jiku už byl u nás doma, sám si otevřel a jedl chleba se šunkou nebo s čím. Mám rád lidi, co se u nás cítěj jak doma. Takovej hezkej pocit.

maxmilianrex

Už sem čet', a je dobře, že na něj dáváte odkaz.

Zobrazit 6 komentářů »