JiKu

Na druhé straně:
1) Je nás tady na Zemi trochu moc.
2) Je tu spousta ubohých, chudých, nemocných. Lidí, kteří nám kazí průměrnou úroveň v kvalitě života".
3) Je zcela jisté, že kdybychom těm chudým umožnili takovou spotřebu, jakou máme nyní my zdraví, chytří a bohatí, dojdou suroviny za rok, pokud se už za měsíc náhodou neudusíme ve zplodinách.

No, jaké je jediné racionální řešení?

somniferka

Modlit se za řeholní povolání! Poslušnost, čistota a chudoba -> nic moc spotřeba a produkce zplodin. A snažit se tyhle evangelijní rady zachovávat i v povoláních jiných. ;) A tak.

JiKu

@somniferka: Dobře. Opravuji svou řečnickou otázku na "Jaké jediné racionální řešení SE NABÍZÍ?"

somniferka

Nj. Diskriminované ženy v domácnosti mají víc času drhnout koupelnu octem a vyrábět si domácí prací gel, ale zas maj asi docela dlouho zapnutý počítač a rodí další spotřebitele zdrojů (soudím podle sebe, když jsem náhodou "v domácnosti":).

Zobrazit 5 komentářů »

Víc jak čtvrstoletí stará písnička inspirovaná Tolkienem. Až loni v létě s dětma jsem si ji zahrál
https://www.youtube.com/watch?v=z_91sN-hTNQ

Annne

jakýma dětma?!!!!!!

Zobrazit 1 komentář »
Napsat komentář »
rytir31

No to je hrozný :(

HelenaH

Nedáme sa očipovať!

maxmilianrex

Tak jednoduché to nebude.

Vojta Krejzar

Začíná to nevinně u psů... Skončí to tak, že člověk bez čipu si nebude moct ani zajít legálně do obchodu pro rohlíky...

Zobrazit 4 komentáře »

Německá biskupská konference si pozvala pana profesora Wolfa, bývalého děkana pražské KTF. Pan profesor Wolf jede německým biskupům přednášet nebo radit, to nevím, ohledně toho, jak on fakultu vedl. Německé semináře jsou na dně a patrně první krok, který chtějí udělat k nápravě, je oddělit bohoslovce od laických studentů, Sice správný krok, ale pozdě a určitě nestačí.
Z mých 100 procentně jistých zdrojů.

LukášD

Lež předpokládá úmysl, jak píše sv. Augustin: "Lež spočívá v tom, že člověk říká nepravdu s úmyslem oklamat,“ což u přirozeného, byť do velké míry zastřeného, poznání Boha nelze tvrdit. Ale souhlasím, že "otec lži" různé omyly jedině podporuje, využívá a umocňuje. A některé skutečnosti v nekř. náboženstvích jsou jistě i přímo od zlého. Nelze však paušalizovat.

pohodan

Kdo vlastní vinou nepoznává Evangelium a Církev a neobrátí se před koncem pozemského putování, tak jede do stanice peklo.
Vlastní vinou není jen ten, kdo úmyslně klame, tedy vědomě lže, ale i ten, kdo může pravdu poznat, ale je k ní vlastní vinou slepý. Tento stav zatmění se přihodil např. těmto: Tu Pavel i Barnabáš jim řekli otevřeně: „Vám nejprve se mělo hlásat Boží slovo. Ale proto, že ho od sebe odmítáte a tak sami sebe odsuzujete ke ztrátě věčného života, obracíme se k pohanům.“ Sk 13,46

Zobrazit 76 komentářů »