JiKu

Měl jsem ho moc rád. I když ve mně vzbudil do značné míry falešnou představu, co je to církev a kdo jsou to řeholníci. Pár let jsem si myslel, že všichni jsou takoví frajeři, jako byl on.

kacah

Já si na něj vzpomínám, když chvíli působil na Spořilově, byl to velmi hodný a laskavý člověk i k nám, tehdy leckdy rozjíveným dětem.

Zobrazit 2 komentáře »
iddqd

Escher-Shepardova modulace. Popsal ji J. S. Bach v Enchiridion phantasmum.

Kudy

mimotonální dominanta?:)

maxmilianrex

Mimotonální dominanta zcela jistě, ale v jakém vztahu k výchozí tónině. Nejdřív jsem myslel, že je tónika o stupeň výš, ale spíš bych řekl, že je to dominanta o kvintu výš tóniny. Já se ptal, ale sám nevím určitě.

Zobrazit 3 komentáře »
JiKu

@Anicka: Takových mám celou hromadu. Třeba volební systém, financování stran, povinná školní docházka, domovské právo ....
Právě proto, že jsou rozumné, jsou nepřijatelné. Takže je zcela zbytečné, aby se dostávaly k někomu, kdo by o nich mohl rozhodnout. Protože všichni, kdo o tom rozhodují, jsou tam proto (jako příčina i jako důvod), že/aby fungují/fungovaly mechanismy nesmyslné.

spitfire

"JiKu - to je opravdu velmi rozumný návrh, přímo super návrh! Jen jak to zařídit, aby se dostal k těm, co o tom budou rozhodovat?"

Rozumný je z pohledu filosofického ala pan Jonáš. Realita se však zve Melicharová a ta má několik ALE...

Zobrazit 9 komentářů »
MiroslavKratochvíl

Toto, kdbyby se ztratilo, by byla škoda:

brontonchundelka:
V rámci korektnosti navrhuji:
- Vytvořit a uzákonit kakothanasii. Tak jako je euthanasie bezbolestným usmrcením z milosti, tak by kakothanasie byla bolestivým usmrcením z nasranosti. Výsledek je tentýž, tak proč diskriminovat.
- Je-li násilné ukončení těhotenství výsostným a nezadatelným právem každé ženy, pak by násilné početí mělo být výsostným a nezadatelným právem každého muže.

RealToltekDzehenuti

Pěkné svědectví. Bylo mi opravdu nevolně jak vidím kdo dnes mluví na Václaváku ...Drahoš, kterej se v 89 krcil a popíjel kafíčko v teplem kanclu...je dnes prezentován jako nějaký hrdina tý doby...opravdu nechutné.

Zobrazit 95 komentářů »

Zemřel Ota Novák, na svatou Anežku narozený, na výročí svatořečení svatý Anežky zemřel. Dlouholetý varhaník v katedrále sv. Víta. Kdysi před lety se o NOMu vyjádřil jako o lidové tvořivosti, a pro mě to byl jeden z prvních impulsů, kdy jsem si začal uvědomovat rozdíl mezi opravdovou mší svatou a NOMem.
Když u nás byl naposled, jeho návštěva se protáhla do pozdních nočních hodin, na rozloučenou se omlouval těmito slovy : "Omlouváme se, že jsme vás tak zdržel, ale útěchou vám může být, že už k vám asi nikdy nepřijdu"
Světlo věčné ať mu svítí, ať odpočívá v pokoji.

RomanS

samozřejmě bylo myšleno: agregát akcidentů BEZ NOSITELE je přirozeně ne-možný

iddqd :-)

RomanS

Jinak, JiKu, reaguji ve zkratkách, klidně na to založme (založte) zvláštní téma. Mohlo by to být zajímavé.

Zobrazit 24 komentářů »
iddqd


Pěkné. Georgetownská univerzita je jesuitská, takže Buonaserovi jistě zvláště blízká. Mohli by ji po něm pojmenovat a jako heslo by mohla mít „Kdo jsem já, abych soudil homosexuály?“

maxmilianrex

Ale musí si pospíšit,katolických škol s homoklubem v USA je 111, /jak sepíše v levém sloupci/ ,kdežto František jen jeden.

iddqd


Jednoduché: Vybere se ta škola, která homosexismus nejvíce propaguje. Navíc by ten titul mohl být udělován třeba na dva roky a pak putovat k těm, kteří by se mezitím v tomto ohledu nejvíc „pochlapili“.

maxmilianrex

Pochlapit nemusí bejt v uvozovkách, třeba se pochlapí Juli s Cate.

iddqd

:-D

Zobrazit 5 komentářů »