Na nějakou dobu ser loučím. odpojují nám internet a zatím nevím jak dál. Takže všem požehnaný nový rok, Na shledanou.

Verra

Nějak ti to s tím internetem nevyšlo, maxmilianerexi, pořád funguje... =D

Zobrazit 9 komentářů »

Malý přání qánocům od maxmiliána a tří minimiliánů. Z Vánočního oratoria Johánka Sabastiánka Bachečka:
http://www.youtube.com/watch?v=O0XZaAqfgpQ&feature=youtu.be

Napsat komentář »
Martin Venclů

Co když šel přímo do Nebe?

MiroslavKratochvíl

Pán Bůh si to přebere. Ostatně, (už tedy nevím kde jsem to četl) pokud se lze i dnes spolu se sv. Monikou modlit za obrácení syna Augustina...

Zobrazit 4 komentáře »
tina

Že bychom všechno vyřešili lidskými silami :-))

Medjugorje

Imvisible - Je mi dost líto, že diskuse pod články vnímáte negativně, svým způsobem Vás chápu. Co se ale týká mne, tak si myslím, že právě ony diskuse slouží k tomu, abychom v tom "neměli guláš". Myslím si, že víra je příliš vážná věc, než aby nám bylo lhostejné, jak je někdy různými lidmi mrzačena a znehodnocována. Rovněž tak si myslím, že řada diskutujících argumentuje klidně, věcně a nesnižuje se k osobním výpadům. Já si např. lidí jako JiKu, maxmilianrex, Evelyn, Miroslav Kratochvíl aj. velmi vážím a mnohé jejich názory a postřehy mne velmi obohatily. Rovněž tak si vážím lidí, se kterými v ledasčem nesouhlasím (tina, Babča-Helča...), protože nejde o věci zásadní a nepřekonatelné a protože u nich vidím dobrou vůli a snahu dobrat se v té které konkrétní věci správného pochopení. Jinak - nedívejte se ani tak na jednotlivé katolíky či "katolíky" a jejich někdy neskutečné věroučné či mravní deformace, ale spíše na učení Církve jako takové - KKC či nějaká jiná "vědecká" kniha, popř. spisy světců - doporučuji svatou Terezii z Avily.

Zobrazit 35 komentářů »
MiroslavKratochvíl

"Ve vyznání víry neříkám že věřím v ekumenismus nebo v kolegialitu biskupů,..."

No a? To má být nějaký argument? Ve vyznání víry také neříkáme, že věříme v nanebevzetí Panny Marie, v transsubstanciaci, v neomylnost papeže, v nerozlučitelnost manželství, v to, že vina za ukřižování Pána Ježíše padá především na katolíky, spíš než na židy...

maxmilianrex

Já vím, ale chtěl jsem rychle přejít k tématu. Ovšem tento koncil dogmatický nebyl.

Zobrazit 49 komentářů »

Když je člověk ráno na rorátech, celý den mu zní a v duchu, nebo i nahlas si je zpívá. Ale proč mně dnes pořád zní spirituál Bože jaká radost, to teda nevim, asi mám radost.

JiKu

Všechny vyražeče vlezlých melodií z hlavy fungují pouze na principu ještě vlezlejší náhrady :-)

maxmilianrex

U rorát je to jiné, ty nechci vyrážet. Ale jinak to tak je, to je fakt.

Zobrazit 2 komentáře »
tina

Tak alespoň ještě něco, co souvisí s původním tématem článku:
Dnes vyšel hezký rozhovor s vyšebrodským převorem na Christnetu:
http://www.christnet.cz/magazin/clanek.asp?clanek=3775

JiKu

Ano, hezké.
Je pohlazením pro duši, že ještě dnes existují v církvi lidé, kteým je jasné, k čemu je Bůh volá, jaké jsou cíle, kterých chtějí dosáhnout, a jaké jsou cesty (alespoň ty hlavní, nikoli konkrétnosti cukrárna vs. párky v rohlíku) k jejich uskutečnění.

I kdyby tyto klasické řády a komunity nebyly k ničemu jinému (což jsou), mně by to k zdůvodnění jejich existence stačilo.

Jinými slovy, celá ostatní církev se prezentuje jako hledající, chvějící se, neznající, bezradná. Kdežto oni nalezli a vědí. Teď už jen se to snaží realizovat a uskutečnit.

Balzám na duši!

Zobrazit 81 komentářů »