Pavel_Jan

„Jest jen jedna Církev, a to římsko-katolická. A kdyby žil na zemi už jen jediný katolík, tvořil by tento člověk jednu, obecnou, totiž katolickou Církev, církev Ježíše Krista, které nepřemohou brány pekelné.“ bl. Anna Kateřina Emmerichová.

Matonick

Brány pekelné … Zdá se, že satan byl skutečně spuštěn z řetězu a dostal svobodu uskutečnit své nenávistné záměry s pokolením křesťanů. Již téměř před dvěma staletími předpověděla osvobození Satana výše jmenovaná blahoslavená Anna Kateřina Emmerichová,německá augustiniánská řeholnice, římskokatolická mystička, vizionářka a stigmatická, 2004 papežem Janem Pavlem II. blahořečená.

Matonick

Mezi viděními, které měla, mají své místo také apokalyptická proroctví o osudu církve: „Pak jsem uviděla svého nebeského Ženicha a On ke mně dlouho promlouval... Řekl, že se Církev bude jevit jak v úplném úpadku. Ale znovu vstane. I kdyby zůstal jen jeden jediný katolík, Církev zvítězí, protože se nezakládá na lidských úmyslech a lidském rozumu. Dal mi spatřit, že nezůstal takřka žádný křesťan v prapůvodním smyslu slova“
(4. října 1820).

Matonick

„Uprostřed pekla jsem viděla strašnou temnou propast, v ní byl svržený Lucifer a byl spoután pevně řetězy. ...Sám Bůh to nařídil; bylo mi řečeno, pokud si dobře vzpomínám, že bude uvolněn na určitou dobu, padesát nebo šedesát let před rokem 2000. Určitý počet ďáblů bude uvolněn ještě dříve než Lucifer...“

Zobrazit 4 komentáře »

Blogový příspěvek byl smazán.

Napsat komentář »
jk-s

Vznikl mezi nimi spor, kdo z nich je asi největší.
L 22,24

Matonick

@sigis: Jistě máte na mysli onen spor o přední postavení mezi Ježíšovými učedníky ( Lk 22,24) To máte pravdu. Tehdy je ovšem taky osobně Ježíš náležitě uzemnil, když jim vysvětlil, že:"Kdo mezi vámi je největší, buď jako poslední, a kdo je v čele, buď jako ten, který slouží." Ten výše zmiňovaný církevní sněm či " apoštolský koncil" v Jeruzalémě ale proběhl zřejmě až kolem roku 50 po narození Krista, tedy po jeho smrti. A zde jedno z hlavních témat sporu skutečně byla povinná obřízka křesťanů. A tak to máme štěstí, že už tehdy zvítězil zdravý rozum apoštolů Pavla a Petra.

Zobrazit 2 komentáře »
radim24

Jen krátce. Myslím, že naším cílem není usilovat o jednotu, ale o to, abychom následovali Pravdu a dělali to co přikazuje Ježíš. Pokud to budeme dělat, výsledkem bude jednota. Ale dokud jsou mezi námi církve, které káží falešné evangelium jako například, že není třeba být ponořen do vody (tzn. pokřtěn ve jméno Ježíše Krista), aby člověk byl spasen, pak jednoty není možné dojít, neboť jedni kážou blud a staví se proti Kristu. Další příklad biskupové a kněží, bible říká, že vůdcové církve mají mít vlastní rodinu, ale ŘKC káže celibát a tím káže antikristovo učení. Pokud jde o Pravdu, tak nejde dělat kompromisy. Sjednocení za cenu pravdy a oklamání věřících nestojí za to.

Zobrazit 1 komentář »
RealToltekDzehenuti

Ježíš Kristus byl vzkříšen !!!. Ještě než jsem byl pokřtěný jsem si s tím lámal hlavu jak je to možné a sám nebeský otec mi to ukázal. Vzkříšení je pravé a možné v jediném Bohu - Svatém Duchu.

RealToltekDzehenuti

Otec a syn jsou totiž stejného Svatého Ducha. Rozdíl mezi nimi je jen v časoprostoru/velikosti. Ježíšova duše/tělo na kříži umírá ale jeho duch se vrací k OTCI, kde jsou jedním. A skrz Svatého Ducha pak vzkřísil svou duši.
Jediný Bůh je Svatý Duch, věčný na věky věků.

radim24

Líbí se mi co si napsal: "začali Ježíšovi učedníci veřejně učit, že tento Ježíš Kristus byl vzkříšen". Kdyby si napsal, že to byli křesťané, kdo to učil, bylo by to špatně.

"Ačkoli vzkříšení Ježíše bylo potvrzeno očitými svědky a v souladu s Písmem, přesto existovali a existují lidé, kteří mají pochybnosti o tom, zda k němu došlo."
Existují i v církvi? Pokud ano, církev by je měla exkomunikovat. Na základě Galatským 1:7-9. Lidé do církve mají být přijati až poté, co správně pochopili základ evangelia.

"Někdo říká, že tělo ukradli učedníci a pak prohlašovali, že byli svědky Ježíšova vzkříšení."
Čímž dělají z učedníků, příležitostně i z křesťanů, lháře (sem tam se totiž najde i pravověrný křesťan).

radim24


Asi to nebudu celé číst, ale je dobře, že o tom píšeš. Ono vlastně stačí napsat, že učedníci se báli Boha. Sk 2:43 Na každou duši tedy přišla bázeň a skrze apoštoly se dělo mnoho zázraků a znamení. Ti kdo to učí nebo učili byly ovlivněni lživým duchem, falešným učením. Zažívám něco podobného u lidí, kteří nechodí do žádné církve a chovají obdobné pocitiy vůči Božím služebníkům z různých církví, nebo i ke služebníkům misionářům, kteří nejsou organizováni v žádné církvi.

O lásce bylo řečeno, že všechno snáší, všemu věří, ve vše doufá, všechno vydrží 1 Kor 13:7. A to je právě ten kořen hořkosti; myslím si totiž že ruku v ruce s falešným učením jde i hřích nevíry. Lidé totiž nedokážou snášet zdravé učení a tak si vyberou ze svého středu učitele lechtající jejich sluch. Šikovně šířící lži.

Zobrazit 4 komentáře »