staryvlk

Ano. poslední dny tohoto světa se přibližují vzrůstající rychlostí a každý dostane co mu náleží, protože nás bude soudit Ten který je vševědoucí.

Zobrazit 1 komentář »
radim24

2 Makabejští 12:42 "Ale potom prosili a modlili se, aby jim byl ten přestupek plně odpuštěn"

To že to dělali oni neznamená, že bychom to měli dělat my. Stavět na tom novou teologii je vytváření nového náboženství. Ježíš neřekl že to máme dělat. Dal přitom jiné přikázání. Bylo to jeho osobní přesvědčení, ale v bibli nikde není tato věc jasně řečena. Jsou to všechno jen vaše domněnky a přání.

Ono to ale nedává smysl uspořádávat oběti za mrtvé, protože mrtvý už je mrtvý. Obětování zvířat mělo smysl jen za živé lidi. Obětovalo se přece proto, aby dotyčný nezemřel. Odplatou hříchu je smrt, říká bible. Tito už byli mrtvý, kvůli svému hříchu. Počínání Judy tak vyhodnocuji jako neposlušnost vůči Bohu, podobné jako když Izrael neposlech Boha když měli vkročit do zaslíbené země a zaútočit.

radim24

Neposlechli a Bůh je ztrestal. A když Bůh řekl ne, tak oni zase ano, a zase neposlechli a zase zhřešili a zase byli potrestáni. Podle mě Judova akce byla akcí stejně svévolnou jako toho času, když neposlechli Boha. Oběti za hřích byly přesně vytyčeny zákonem, to co udělal Juda tedy vypadá jako neposlušnost Zákona.

Zobrazit 27 komentářů »