Přeji krásnou neděli!

Napsat komentář »

Připravuji si workshop na téma "církev je i pro mladé..." nebo tak nějak se to má jmenovat. Poraďte mi témata... Je to pravda? Co církev mladým nabízí? Počítá s nimi? Nabízí také něco mladí? Kde to drhne? apod. Díky.

KMirjam

Jestli mohu, třebaže mladá nejsem:) Asi jak kde.Zblízka znám farnosti dvě, nejrůznějších akcí(spolča,tábory,setkávání civilní i duchovní, hudební- od dětí, přes dospívající až po mladé třeba už rodiny),těch je nespočet. Jak jinde, to netuším, obě zníměné farnosti fakt žijí, jak jinde, nevím.
Ale spíš se zeptám, co máte na mysli tím, jestli církev s mladými počítá a co jim nabízí? Za nás nikdo mladé neorganizoval, pokud bylo náboženství nebo bohoslužba slova, bylo to většinou neoficiální, nějaké "dětské" nebo "kytarové" mše neexistovaly, a chodit do kostela mnohde znamenalo zpečetit si nanejvýš svou budoucnost. Přesto jsme se scházeli, bylo vše spíš na nás, jestli jsme chtěli své duchovní zkušenosti sdílet nebo se scházet nad Biblí či teologickou literaturou, sem tam si zabrnkat.

KMirjam

A církev přeci snad počítá s každým, protože je také na každém, jak svůj duchovní život vede, ať už je mladý nebo starý. V jakém smyslu je tedy otázka, zda je církev i pro mladé, myšlena? Jestli je dost vede za ruku? Nebo jak by se o ně měla starat? Jen asi nerozumím.

Jasminecka

Vasku, znas Zive kameny? (A Lenku Ceskovou?) Pietre vive v originale? Evangelizace skrze umeni? Chteji ukazovat lidem, ze i do kostela chodi mladi, delaji tam prohlidky zdarma mluvi(me) o Bohu a vire a spis o vyznamech nez datech, taky poslouchame a snad i naslouchame, bereme lidi ne jako turisty, ale poutniky, modlime se. Nemela by chybet skromnost a charita.
Casto je sluzba mezinarodni. Skupinky byvaji spojene s jezuity.

VeronikaP

Dobré otázky :)

Zobrazit 4 komentáře »

Už jste slyšeli o skupině HB?

Gábina Hrbasová (Kess)

Byli super, ale uz nehrajou...skoda.

Tofl

HB znám ;-)

Zobrazit 2 komentáře »

Kanál "Mních s kamerou". Znáte Michala a jeho videa z kláštera?

Napsat komentář »

Přeji krásnou Svatodušní neděli!

Napsat komentář »

Nechybí křesťanským mužům a ženám vedení v oblastech mužské a ženské spirituality? Proč se snažíme být hodnými chlapci a poslušnými slečnami? Nemá být křesťanství provokativní a dobrodružný styl života vedoucí ke Kristu?

#Církev #Víra #Křesťanství #MužskáSpiritualita #ŽenskáSpiritualita

Petr Steinbauer (PetrST)

@Kmirjam: Promiň, jak to není osobní rozhovor, tak jsem z toho nevycítil ten nádech humoru...

KMirjam

@PetrST ok, dám si větší pozor.

Zobrazit 8 komentářů »

Dnešní večerní @Open-Door setkání s @Netkrespo, @VávlavMěsíc a @PetrST :)

Povídali jsme si ma téma, které rozebíráme i tady na nástěnce :)

#Církev #Víra #Křesťanství #Setkání #Rozhovor

– upraveno
Václav Vacek

Dobře vy! :)

Zobrazit 1 komentář »

"Dlouhá sukně, bledá líčka..." - proč při návštěvě kostela málokdy narazíš na úsměvy, humor a optimismus? Proč všude ta vážnost a úzkoprsost? Neměla by být liturgie trochu živější a barevnější? Měla by být více interaktivní pro ostatní zúčastněné?

#Církev #Víra #Liturgie

KMirjam

@osoba nápodobně, také cítím, že vám něco uniká. :) Povýšeností míním vaše ironizující poznámky a poučování, viz i tento poslední příspěvek. Neznáte mě, zato "víte", že neznám nic jiného, než kostel a rovněž "víte", že naplnění své víry vidím celý život pouze v kostele. Hmm. To, že se mýlíte mi nevadí tolik, mýlíme se někdy každý,co mi však příjemné není, že se domníváte, že zatímco vy jste nějak duchovně osvícená, mne považujete za někoho, kdo potřebuje vaše doporučení a rady. Nebylo by lepší, pokud byste byla ochotná, změnit tón a případně si vše vyříkat? Třeba i soukromě, prostřednictvím zpráv. Jinak se obávám, že k dorozumění nedojde nikdy. Zjevila jste se tu na Signálech před pár dny, a po pravdě mi dá hodně práce na vás slušně reagovat. Není mi to příjemné, pokud ani vám, ozvěte se

Open Door

Prosím o zklidnění.

Zobrazit 50 komentářů »

Nebudeme tajit to, že skupina Audio Adrenaline poskytuje pravidelně pomáhá lidem v oblastech přírodních katastrof.
Zkusme se také zamyslet, co pro nás znamenají slova: "I wanna be You hands, I wanna be Your Feets (Chci být Tvé ruce, chci být tvé nohy)..." Volá nás Pán také k něčemu, co bychom měli udělat?

KMirjam

To, k čemu nás Pán volá, máme v průběhu života tendenci vidět stále v něčem jiném. Zhruba však platí, že mládí se vidí předurčeno a vyvoleno k tzv. velkým, viditelným činům, převratným a objevným věcem, ale ať už jich ve zralém věku člověk dosáhne nebo ne, pozdější věk má v sobě snad díky zkušenostem a jistému reálnějšímu poznání stavu světa vidět velké věci právě v těch nejmenších, nejnepatrnějších, každodenních. Snad proto, že člověk během života pochopí, že jsou to právě ty každodenní a všední, zato systematické a pomalu budované třeba i drobnosti, bez nichž by ty velké nejenže ani nevznikly, ale nebyla by tu ani jejich potřeba. A někdy pochopí i to, že dokonce ne všechny objektivní úspěchy, kterých člověk v životě skutečně dosáhl, byly tím, k čemu nás Pán volal.

Zobrazit 1 komentář »

Stejně jako se zpívá v písni, i my jsme krůček vedle a ztrácíme svou víru a potřebujeme Hrdinu, který by nás zachránil. Právě takovým Hrdinou je Ježíš Kristus, který přišel, aby nás hledal a zachránil (srov. Lukáš 19:10, B21).

Napsat komentář »

Skupina P.O.D. (Payable On Death, česky Vykupitelný za smrt) byla založena v roce 1992. O čtyři roky později (1996) se zpěvák Sonny Sandaval oženil se svou nynější manželkou Shannon (se kterou je již necelých 23 let a mají spolu tři děti). Všimněte si, že Sonny má na klipu písně Alive dredy. Několik let po svatbě Sonnyho a Shannon, když se P.O.D. stala opravdu známou skupinou, začalo trpět jejich manželství. A ve chvíli, kdy to bylo nejhorší, udělal Sonny opravdu velké gesto: zrušil turné, ostříhal si své dredy a celou tu dobu, jež by strávil cestami a výstupy na turné, byl se svou rodinou...

– upraveno
Napsat komentář »

Dobré ráno s písničkou! Tak nezapomeňte žít a milovat a žít, odpouštět a nevzdávat se :-) #WeLive

Napsat komentář »

Pijete také kávu?

Blogový příspěvek byl smazán.

Napsat komentář »

Tak trochu křesťanskej stájl! #BeRebel

Napsat komentář »

Byl to naprosto obyčejný muž... nebo něco víc?

Napsat komentář »

Jaký má být křesťan? Mělo by to být na něm vidět a jak? Tušíš, jaké očekávání vůči křesťanům mají okolní lidé? Jak by ses chtěl/a zapsat ve svém prostředí?

#Církev #Víra #Křesťan #Křesťanka

– upraveno
Petr Steinbauer (PetrST)

@Dregdo: I to se mezi křesťany děje... ?

KMirjam

@PetrST jistě, a také proč ne? Proč předstírat pokrytecky nadšení, když mě něco namíchne? :-) Myslím si, že však nikdo z nás není vulgární, tudíž je vše regulérní konfrontace. Nebo ne? :)

Zobrazit 12 komentářů »