Open Door

Společenství zetlelo, protože v něm nebyla žádná aktivita po více jak šest měsíců.

Připravuji si workshop na téma "církev je i pro mladé..." nebo tak nějak se to má jmenovat. Poraďte mi témata... Je to pravda? Co církev mladým nabízí? Počítá s nimi? Nabízí také něco mladí? Kde to drhne? apod. Díky.

KMirjam

Jestli mohu, třebaže mladá nejsem:) Asi jak kde.Zblízka znám farnosti dvě, nejrůznějších akcí(spolča,tábory,setkávání civilní i duchovní, hudební- od dětí, přes dospívající až po mladé třeba už rodiny),těch je nespočet. Jak jinde, to netuším, obě zníměné farnosti fakt žijí, jak jinde, nevím.
Ale spíš se zeptám, co máte na mysli tím, jestli církev s mladými počítá a co jim nabízí? Za nás nikdo mladé neorganizoval, pokud bylo náboženství nebo bohoslužba slova, bylo to většinou neoficiální, nějaké "dětské" nebo "kytarové" mše neexistovaly, a chodit do kostela mnohde znamenalo zpečetit si nanejvýš svou budoucnost. Přesto jsme se scházeli, bylo vše spíš na nás, jestli jsme chtěli své duchovní zkušenosti sdílet nebo se scházet nad Biblí či teologickou literaturou, sem tam si zabrnkat.

KMirjam

A církev přeci snad počítá s každým, protože je také na každém, jak svůj duchovní život vede, ať už je mladý nebo starý. V jakém smyslu je tedy otázka, zda je církev i pro mladé, myšlena? Jestli je dost vede za ruku? Nebo jak by se o ně měla starat? Jen asi nerozumím.

Jasminecka

Vasku, znas Zive kameny? (A Lenku Ceskovou?) Pietre vive v originale? Evangelizace skrze umeni? Chteji ukazovat lidem, ze i do kostela chodi mladi, delaji tam prohlidky zdarma mluvi(me) o Bohu a vire a spis o vyznamech nez datech, taky poslouchame a snad i naslouchame, bereme lidi ne jako turisty, ale poutniky, modlime se. Nemela by chybet skromnost a charita.
Casto je sluzba mezinarodni. Skupinky byvaji spojene s jezuity.

VeronikaP

Dobré otázky :)

Zobrazit 4 komentáře »