Napsat komentář »

Příspěvek smazán, předpokládám. Jak myslíte. Já jsem tomu věnovala celé jedno ráno, kdy mi u toho zvracely děti, létala jsem od jednoho k druhému.... Ale jak myslíte.

Kollenka

Ano, mám chvilky, kdy jsem naštvaná na celej svět. Ale dneska ráno to nebylo :) Já mám momentálně kupodivu docela dobrou náladu.

Tofl

Od té doby, co na signálech řádí "svoboda bez názoru" a "bezdůvodné slovní napadání druhých", tak se nesmíme divit tomu, že opět po letech mizí komentáři či dokonce celá vlákna v diskuzích.

Když RT nechalo volnou ruku úplně všemu (nekontroluje příspěvky, neusměrňuje provokatéry, nevěnuje se uživatelům, nechodí mezi mladé), tak bylo jasné, že to dopadne tak jak to dnes na signálech vypadá. Někdy mi totiž příjde, že jsem se uklikl a jsem místo na signálech někde na bulvárním diskuzním portálu.
Místo, aby signály spojovali, tak spíš rozdělují uživatele a to je docela smutné.

Zobrazit 10 komentářů »

Tak bacha! Diskriminace začíná už v porodnici, u dupaček!!!! :))))

Tofl

Tak koukám, že "pán/paní" politolog/žka Réjane Sénac/ová je další kandidát/ka na zákazanou osobnost.
Takové nesmysli jsem už dlouho nečetl.

Nechápu proč se dnešní feministky šťourají v základních věcech, které jsou dávno vyřešené a zároveň plácají páté přes deváté.
Pořádnou práci na ně, protože to už jsou blbosti z nudy . . .

KMirjam

@Tofl pro přesnost je možná dobré zmínit, že ještě před cca sto lety se VŠECHNY děti oblékaly stejně, a to do růžových a červených oblečků a sukének. Kluci i holky. Tehdy to ovšem mělo význam jiný, a to je podstatné. S dětmi se o pohlavních rozdílech nemluvilo, bylo to tabu-neslušné.

Ještě mám někde fotku táty v sukénce. (a to neměl nikdy sestru, že by to třeba nosil po ní)

Jenže tohle je přesný opak. Děti by se podle některých měly poučit o všech detailech sexuální problematiky asi už od kolébky, nejpozději v předškolním věku. Chjo, fakt přestávám světu rozumět.

KMirjam

@Tofl nedávno jsem viděla na Viasat History dokument o rodině královny Viktorie. Krom toho, že byla v něčem taky dobře švihlá, malé děti popisovala jako nechutné svraštělé netvory podobné žábám a odmítala je kojit, poněvadž ňadra chápala tak, že mají poslání sexuální, nikoli mateřské, bylo nejzajímavější v tomto kontextu svědectví dobových portrétů rodiny. Všechny děti v sukénkách, růžových s červenými doplňky. Tehdy prostě norma. Jenže jak říkám, vždy je podstatný smysl.

Tofl

@KMirjam: Souhlasím a není to tak dávno, kdy určité věci byli stále tabu. Z vyprávění rodičů, jejich sourozenců a známích jejich generace, se ještě do začátku 70-tých let spousta témat před dětma tabulizovala.
Taky znám spoustu rodinných fotek (především z první republiky), kdy se oblečení neřešilo.

Prostě bylo dané, že chlapec je chlapec a dívka je dívka. A tyhle věci se rozvíjely a nedělali se rozdíly.

Tofl

@KMirjam: Kromě toho, jak si může dítě vybrat z něčeho, z čeho nemá žádné zkušenosti ?
Člověk si vybírá až po získaných zkušenostech a u nás je to dané i zákonem. v dospělosti (18 let) si člověk může dělat co chce, ale do té doby by děti a dospívající měli získávat zkušenosti - jak dobré, tak i ty špatné.

Souhlasím, že vše by mělo mít opostatnění a proto dnenší výchova "vyber si bez zkušeností co chceš" je zcela mimo a zvrácená.

Zobrazit 5 komentářů »

Platí od ledna 2019. Tak kdo z vás tento antidiskriminační zákon využije? :D

spitfire

"Vždyť dokud se nenaskytla možnost měnit pohlaví, všichni byli spokojení."

Všichni?
Huh..., inu co se v mládí naučíš... .

spitfire

"Když občas vidím tu zvrácenou tvář evropské společnosti, tak někdy docela chápu islámské fundamentalisty"

Když IS získával své členy do svých řad na základě nabídky volného užívání drog a sexu, že je to nějaká morální protiváha evropské společnosti?

Zobrazit 6 komentářů »

před 8 minutami
Včera, 2. února, bylo šestileté výročí od úmrtí snipera Chrise Scotta Kyla (8. 4. 1974 - 2. 2. 2013) přezdívanému "Devil of Ramadi" ("Ďábel z Ramádí").

Chris Scott Kyle se narodil do rodiny farmáře a mládí trávil po rančích a práci s dobytkem. Miloval střelbu a rád chodil na lov. Střílet a rozvíjet talent ostrostřelby jej naučil jeho dědeček. Po atentátu 11. září 2001 se Chris rozhodl vstoupit do armády. Přidal se ke speciálním jednotkám US NAVY SEAL. Po výcviku působil v SEAL Teamu 6 a podílel se na několika tajných operacích, z toho na 4 turnusech v Iráku. Zúčastnil se i… Zobrazit více

před 8 minutami
Včera, 2. února, bylo šestileté výročí od úmrtí snipera Chrise Scotta Kyla (8. 4. 1974 - 2. 2. 2013) přezdívanému "Devil of Ramadi" ("Ďábel z Ramádí").

Chris Scott Kyle se narodil do rodiny farmáře a mládí trávil po rančích a práci s dobytkem. Miloval střelbu a rád chodil na lov. Střílet a rozvíjet talent ostrostřelby jej naučil jeho dědeček. Po atentátu 11. září 2001 se Chris rozhodl vstoupit do armády. Přidal se ke speciálním jednotkám US NAVY SEAL. Po výcviku působil v SEAL Teamu 6 a podílel se na několika tajných operacích, z toho na 4 turnusech v Iráku. Zúčastnil se i osvobozování Falúdži. V roce 2009 ukončil svou vojenskou kariéru a usadil se se svou manželkou Tayou a dvěma dětmi v Texasu. Založil firmu CRAFT INTERNATIONAL, která poskytuje výcvik sniperům a zásahovým týmům bezpečnostních složek. Kyle se věnoval pomoci válečným veteránům v USA. V roce 2012 napsal autobiografickou knihu American Sniper, která se stala předlohou pro stejnojmenný film Clinta Eastwooda.

V roce 2013 byl Chriss Scott Kyle zastřelen Eddiem E. Routhem, když mu pomáhal Chris Kyle s terapií PTSP.

Chris Scott Kyle má "na svém kontě" přes 260 zásahů, z toho 160 oficiálně uznaných Pentagonem.

Nejdelší zásah, který Chris Kyle měl byl na vzdálenost 1920 metrů.

R.I.P.

Napsat komentář »