preferované růžence (značka, spokojenost, kvalita, prodávající)

dromedar
dromedar
Pak už jen aby nějaký paparazzi při modlitbě s naším exklusivním páteříkem zachytil třeba pátera Smolena a objednávky se jenom pohrnou.
jk-s
jk-s
Sám bych si takový růženeček páteříček pořídil, bylo-li by zaručené, že při jeho výrobě nezemřelo žádné zvířátko ani že obratlíčky nejsou podvrhy zhotovené z plastu technologií 3D tisku, ale že jde o pravé ostatky přirozenou smrtí zesnulých zvířátek podotýkaných svatým Františkem z Assisi, požehnané Tomášem Halíkem.
dromedar
dromedar
Garantuji, že _při_ výrobě žádné zvířátko nezemře.

Komentář upraven .

deFlegmatique
deFlegmatique
Ještě by se mohlo dbát na to, aby byly užívány obratle jen a pouze ze zvířat, která prošla v milosti posvěcující.
MiriamMiriam
MiriamMiriam
Dobrý den, jsem zde nová, ale mohu se k této diskusi také zapojit. Vyrábím krásné růžence z minerálů za lidové ceny. Posílám poštou. Kdybyste chtěli koupit třeba jako dáreček ke křtu či jinak, ozvěte se.
dromedar
dromedar
To rádi slyšíme a ještě raději uvidíme. Nemáte někde na internetu vystavené fotky na ukázku?
MiriamMiriam
MiriamMiriam
To jsem moc poctěna. Měla bych mít fotky v prispevcichn na profilu fcb. Mirka Šatrová ( Půtová)
dromedar
dromedar
Profil jsem našel, ale veřejně viditelné jsou jenom profilovky/záhlaví, všechno rodinné fotky. Růžence žádné.
deFlegmatique
deFlegmatique
@MiriamMiriam nejlepší by bylo, kdybyste pár fotek hodila sem na svůj profil. Jakožto pro nováčka na signálech by pro vás přidání fotek mohla být nová (cenná) zkušenost.
deFlegmatique
deFlegmatique
@MiriamMiriam a ještě dotaz. Děláte si na výrobky zátěžové testy? Jako třeba zda se na růženci dá oběsit aniž by se přetrhl, nebo tak něco?
MiriamMiriam
MiriamMiriam
To jsem se bála, že to nebude vidět. Prosím, jak mám dát foto tady? Nejsem dobrý IT.😃. Zátěžové testy oběšením jsem nezkoušela. Ale dle mého názoru by každý správný růženec při pokusu o sebevraždu měl povolit😉😉. Mě výrobky zatím drží , dělám z nerezových jehliček. Pro milé lidí ze signálů i od jinudy, ráda v případě přetržení spravím . A stejně jako u kolegy z komentářů mi bude stačit PBZ a známka 😃😉. Děkuji moc.
dromedar
dromedar
@MiriamMiriam Když vkládáte příspěvek na nástěnku, pod vstupním polem pro text jsou dvě kulatá bílá tlačítka s ikonkami - první k příspěvku přidá anketu, druhé umožní nahrát fotky.
MiriamMiriam
MiriamMiriam
Děkuji moc za radu a potřebnou pomoc, snad se mi to povedlo. Dělám i sady pro ženy růženec a náramek ve stejném stylu. Nebo náušnice z nerezu a minerálů. Vyrábím růžence ze zlomků minerálů nebo z korálků minerálů - ty jsou dražší. Nebo ze dřeva. Nabídka kamenů i křížků a páterníčků je široká, udělám dle vašeho přání.
jk-s
jk-s
Hezké a opravdu levné. Musí to být asi radost pracovat s tak krásnými materiály.
Máte vyzkoušeno, jak se modlí na některých z těch růženečků, které mají zrnka nepravidelných tvarů? Mám na mysli například ten z lapis lazuli a kříšťálu.
https://www.signaly.cz/fotky/82143/1664905
MiriamMiriam
MiriamMiriam
Děkuji. Modlím se kolikrát při jejich výrobě. Většinou slouží lidem do auta. Těší mě, že i nevěřící lidi věří v jejich ochranu. Každému přikládám k růženci obrázek Pana Ježíše s modlitbou Korunky k Božímu milosrdenství, aby se v případě potřeby mohli pomodlit i ti , co je neznají, alespoň základní modlitby. Už mi dávali vědět lidí zpětně,že moje růžence posloužili jako dárky pro maminky, tchýně. Minulý týden mi dala paní vědět, že z něho má paní velkou radost,že došel včas, protože ho chtěla dát v pátek mamince do rakve. I takové využití moje růžence mají a dělá mi radost, že provázejí lidi ve všech možných životních situacích a chvílích. Píši lidem často, že se za ně a jejich přímluvy budu modlit, což těší i ty nevěřící a myslím na ně ve večerních modlitbách. Dá se říct, že mě to hodně naplňuje.
dromedar
dromedar
Na "růženec do auta" a "růženec do rakve" se kladou jiné nároky, než na růženec na modlení. Zejména, když si je pořizuje někdo, kdo nejen že nemá v úmyslu se na růženci modlit, ale ani s tím nemá žádnou zkušenost.

Já bych si růženec s nepravidelnými zrnky nekoupil. Ani do rakve. "... otčenáš / můžeš říkat jednou v hrobě! ...", ale samozřejmě jen za předpokladu, že tam máš pro ten účel způsobilý páteřík.
jk-s
jk-s
Pokud zrnka jedno za druhým klouzají mezi prsty, aniž by člověk musel pozornost věnovat modlitební pomůcce, může se člověk plně soustředit na modlitbu.

Nicméně na druhé straně pokud se přesto modlitba stane příliš mechanickým odříkáváním, mohou člověka nepravidelná zrnka z této bezmyšlenkovosti nebo zamyšlení nad něčím jiným vracet k tomu, o co člověk usiluje - k modlitbě.

Ale to je ode mne jen teoretická úvaha, nejspíš naivní, proto jsem se ptal na skutečnou osobní zkušenost s takovým růženečkem.
https://www.signaly.cz/fotky/82143/1664906
dromedar
dromedar
"Medailky Mariánské místo zrn otčenášových u růženců jsou nepřípustny"
http://depositum.cz/knihovny/ckd/tiskclanek.php?id=c_4398
jk-s
jk-s
Škoda, že sv. Officium neuvedlo výslovně, jestli se odpustky ztrácejí čili nic.
dromedar
dromedar
To je právě zvláštní kouzlo toho starého stylu odpovědí na dubia. Že se kongregace často nenechaly zatlačit do role toho, kdo pro skrupulosní nebo z jiného důvodu autoritativní-odpovědi-chtivé tazatele všechno definitivně rozsekne, ale úsečnou standardisovanou odpovědí odkázaly na kvalifikovaný výklad dosavadního stavu legislativy.