Letošní rok
Rok 2023
Rok 2022
Rok 2021
Rok 2020
Rok 2019
Rok 2018
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Rok 2010
Rok 2009
Rok 2008
Rok 2007

Jdu do kaple udělat si INVENTURU DOBRA.

Napsat komentář »

"Všechno povstalo skrze ně (Slovo)..."(Jan 1,1-18). Co si takhle poslední den v roce udělat inventuru dobra nám prokázaného v roce 2013? Nadávat je stále na co, ale připomínat si dobré věci přijaté od Hospodina, na to často zapomínáme a o to spíš upadáme do "depky". Prosím, do komentářů napište, co dobrého povstalo u vás v roce 2013, a sdílejte to dál!

MSF

Oženil jsem se a přijal svátost manželství :-)

Katka Doleželová (Katulda)

hihi, nejdřív jsem napsala článek na blog a pak až tvůj status :-).. tak tady máš odpověď: https://katulda.signaly.cz/1312/a-co-kdyz-to-byl

terre-eau

Narodil sa nám krásny, zdravý syn a Boh skutočne požehnával všetko, do čoho sme sa v tomto roku pustili. A to mierou vrchovatou...

MSF

tak to je úžasné !

LiduškaŠ

Též se nám narodilo krásné, zdravé miminko. Bohu díky za něj.

Zobrazit 5 komentářů »

COŽE?! "Nemilujte svět, ani to, co je ve světě. Jestliže někdo miluje svět, není v něm Otcova láska. Vždyť všechno, co je ve světě: žádost těla, žádost očí a honosný způsob života, není z Otce, ale ze světa. Svět však pomíjí a s ním i jeho žádost. Kdo však koná, co chce Bůh, zůstává navěky" (1 Jan 2,12-17) ==) to neznamená usadit se na sloupu v poušti a začít nenávidět svět, ale ve světě rozlišovat to, co pochází od Stvořitele a co je ve shodě s jeho vůlí od toho, co pochází ze žádostivosti po penězích, uznání, moci...

Napsat komentář »

Moje první keška nalezena!

slu-nicko

Pamatuju si ten pocit... :-))

Padre

Gratuluju

Padre

A co keška u vás v obchodě :-)

Andrea Hýblová (Neposeda)

v obchodě být nesmí, ale neboj se, že nemáme něco za lubem!

Zobrazit 4 komentáře »

Dnešní první čtení je hodně těžké v době, kdy otcové přestávají být známi a s matkami to začíná být podobné. Jak asi následující verše zní někomu, kdo nezažil otcovskou a nebo dokonce i mateřskou lásku?! "Kdo ctí otce, usmiřuje své hříchy, kdo si váží matky, jako by sbíral poklady...Nezapomene se ti, žes měl soucit s otcem, započítá se ti (jako náhrada) za tvé hříchy" (Sir 3,3-7.14-17a (řec. 2-6.12-14) ===) úcta k tomu, kdo mi dal život mě odkazuje k Otci (který je zároveň i Matkou), který mě povolal jménem a znal mě dříve než jsem byla počata... "předepisovaná" úcta k pozemskému otci, s… Zobrazit více

Dnešní první čtení je hodně těžké v době, kdy otcové přestávají být známi a s matkami to začíná být podobné. Jak asi následující verše zní někomu, kdo nezažil otcovskou a nebo dokonce i mateřskou lásku?! "Kdo ctí otce, usmiřuje své hříchy, kdo si váží matky, jako by sbíral poklady...Nezapomene se ti, žes měl soucit s otcem, započítá se ti (jako náhrada) za tvé hříchy" (Sir 3,3-7.14-17a (řec. 2-6.12-14) ===) úcta k tomu, kdo mi dal život mě odkazuje k Otci (který je zároveň i Matkou), který mě povolal jménem a znal mě dříve než jsem byla počata... "předepisovaná" úcta k pozemskému otci, s kterým ne vždy souhlasím, mě učí milosrdenství, které má můj Nebeský Otce se mnou. Pane, dárce života, smiluj se nad otci, matkami i nade mnou!

Napsat komentář »

Slovo "hřích" mi ještě i v prvních krocích na cestě víry bylo jaksi cizí a nechápala jsem ho správně. Až pravda o Bohu a o mě samé mě osvobodila a Duch svatý mi dal porozumět. Prosme ho, když se v nás cosi prudce vzpíná při čtení z 1 Jan 1,5-2,2: "Řekneme-li, že hřích nemáme, klameme sami sebe a není v nás pravda. ... Řekneme-li však, že jsme nezhřešili, děláme z něho (Ježíše) lháře a jeho slovo v nás není." ===) Nedělejme hlupáky sami ze sebe a přijměme pravdu, přijměme Pravdu do svého života ve tmě, ať se rozzáří. "Když však žijeme ve světle, jako on je ve světle, máme společenství mezi… Zobrazit více

Slovo "hřích" mi ještě i v prvních krocích na cestě víry bylo jaksi cizí a nechápala jsem ho správně. Až pravda o Bohu a o mě samé mě osvobodila a Duch svatý mi dal porozumět. Prosme ho, když se v nás cosi prudce vzpíná při čtení z 1 Jan 1,5-2,2: "Řekneme-li, že hřích nemáme, klameme sami sebe a není v nás pravda. ... Řekneme-li však, že jsme nezhřešili, děláme z něho (Ježíše) lháře a jeho slovo v nás není." ===) Nedělejme hlupáky sami ze sebe a přijměme pravdu, přijměme Pravdu do svého života ve tmě, ať se rozzáří. "Když však žijeme ve světle, jako on je ve světle, máme společenství mezi sebou a krev jeho Syna Ježíše nás očišťuje od každého hříchu."

Napsat komentář »

Nemohu být zcela šťastná, když vím, že žijí v mé blízkosti (vlastně kdekoliv na světě) lidé, kteří se s Bohem skutečně ještě nesetkali. A proto, aby i oni zažívali Boží blízkost ... "Co jsme tedy viděli a slyšeli, zvěstujeme i vám, abyste i vy měli s námi společenství. Naše společenství je totiž s Otcem a jeho Synem Ježíšem Kristem. Toto píšeme, aby naše radost byla úplná" ( 1 Jan 1,1-4).

aduš

jsem na tom podobně..:)

Zobrazit 1 komentář »

Paulínky české i filipínské děkuji!

Napsat komentář »
Napsat komentář »

Dnes poznáte, že přijde Pán a spasí nás, a zítra uvidíte jeho slávu. (vstupní antifona z vigilie). Jak já se těšííím!

Napsat komentář »

Prosím o tipy na skupinové hry pro mladší i pokročilejší věk, řeholnice, různých světových jazyků (tedy ne příáliš založené na jazyku).

Ondřej Chlebík

www.hranostaj.cz tam toho najdeš docela hodně a dá se to i upravit

Meruňka

posílám odkaz za naši táborovou kartotéku her
http://tabormoutnice.signaly.cz/kartoteka.pdf

Zobrazit 11 komentářů »
Napsat komentář »

První čtení i evangelium se v uplynulém týdnu již objevilo, proto jsem se dnes zaměřila na (často tak opomíjené) 2. čtení: "Pochází jako člověk z rodu Davidova, duchem svatosti se prokázal jako mocný Boží Syn tím, že vstal z mrtvých: Ježíš Kristus, náš Pán" (Řím 1,1-7). Narození Boha do lidského těla slavíme a člověka skrze něj posvěceného a do společenství s Bohem bez VIP vstupenek pozvaného. NIC MENŠÍHO SLAVIT NECHCI!

Napsat komentář »

"Maria spěchala do jednoho judského města v horách..." - s Ježíšem pod srdcem. Já v tomto předvánočním shonu jsem v jednom kolem 18 hodin denně. S Ježíšem v srdci. To spojení mi dává vnitřní pokoj a radost. (viz Lk 1,39-45)

Napsat komentář »

Dva protiklady: Achazovo "Nebudu žádat..." (Iz 7,10-14) = Ty, mi do toho, Bože, kecat nebudeš. A Mariino "Jsem služebnice Páně: ať se mi stane podle tvého slova." (Lk 1,26-38) = Mluv, Pane, naslouchám. ===) Je třeba něco dodávat?!

Napsat komentář »

Dnes tu máme zase 20. v měsíci a krom toho, že se nám vrací s. Judith z Říma, vracejí se nám i vzpomínky... (a jinak i dnes platí jubilejní sleva)
http://www.paulinky.cz/clanky/Jak-na-nas-vzpominaji.html

Napsat komentář »

Dnes došlo na čtení, kde se neplodné ženě zaslibuje narození dítěte. (Sd 13,2-7.24-25a a Lk 1,5-25): Hle, ty jsi neplodná a nerodíš; počneš však a porodíš syna. / Neměli však děti, protože Alžběta byla neplodná a oba už byli pokročilého věku. ===) vždycky si vzpomenu na mé přátele, kteří touží po děťátku a tento den se zvl. modlím za ně. Kéž svou důvěru dokáží vložit v Hospodina a ne v lidské síly (ty, kteří tak nečiní, však neodsuzuji). Spolehnout se na Boha = DÁT MAXIMÁLNÍ PROSTOR PRO ROZLITÍ JEHO ŘEKY POŽEHNÁNÍ.

Napsat komentář »

Kde jinde se modlí a dokonce i dají sloužit mši sv. za své "zákazníky" než u paulínek?

ViZ

ve farnostech.

Andrea Hýblová (Neposeda)

farnosti mají své zákazníky? hmmmm:-)

Zobrazit 2 komentáře »