Rok 2023
Rok 2021
Rok 2020
Rok 2019
Rok 2018
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Rok 2010
Rok 2009
Rok 2008
Rok 2007

Já jím všechno a když je hlad tak i sušenky, který mi nejedou :-) Jez doma co mas a v cizině co ti daji. Ale je pravda, že v jednom hrnci celou ledničku nemusím mít :-)

Napsat komentář »

Promiňte že se vměšuji do diskuze ale moje povaha mi nedovoli jinak. Učím se za kuchaře a nemůžu se koukat jak jídlu nadavate a řešíte co je na ,,posrani" v hospodě sou lide slušnější - Nejsem moralista ale určitá ucta k jídlu by měla být zvláště u věřících lidí. 2:) 2:) 2:) 8-p :-o)

soudruh-Procháska

Nevšiml sem si, kdo by tady nějak jídlu nadával..:) Jen že sme říkali, že prošuto je tak dobrý, že se mi z něho nic nestalo ani v bulharsku na tržnici...

Andr3y

Jak to jinak napsat, kdybych napsal, že je to na pokakání, tak to zní ještě odpornějc... na posrání si myslím, že je v poho kámo :-)

Rejwi

Kdyby jste kluci radši pili kofolu a jedli hermelíny... :-) :-)

Zobrazit 3 komentáře »
Radim Scholaster

TO je docela k smíchu...Enya zpívá o Vánočních tajemstvích, když se sama řadí k new age a má to všechno pomíchané...Už díky tomu bych si to neposlechl...

Zobrazit 1 komentář »

me se nelibi akorat protesty neonacistu a zaroven i protesty anarchistu a lidi z antify. jsou to vsechno jen decka co nevi co ktery pojem znamena a chteji se jenom pobit.
pak se mi taky nelibi ze pri mnoha demonstracich jsou zneuzivany deti. nechapu jak nekdo muze vzit sve dite na demonstraci, např. poslankyne Katřeina Jacques vzala sve dite na demonstraci, tu osudnou, kdy ji zbil ten policista. nelibi se mi take, že odpurci radaru svolali na 28.10. demonstraci na narodni tridu; tedy v den a na misto, kde se kazdorocne slavi nezavislost ČSR, udelalito schvalne jen proto aby jich bylo vic; a… Zobrazit více

me se nelibi akorat protesty neonacistu a zaroven i protesty anarchistu a lidi z antify. jsou to vsechno jen decka co nevi co ktery pojem znamena a chteji se jenom pobit.
pak se mi taky nelibi ze pri mnoha demonstracich jsou zneuzivany deti. nechapu jak nekdo muze vzit sve dite na demonstraci, např. poslankyne Katřeina Jacques vzala sve dite na demonstraci, tu osudnou, kdy ji zbil ten policista. nelibi se mi take, že odpurci radaru svolali na 28.10. demonstraci na narodni tridu; tedy v den a na misto, kde se kazdorocne slavi nezavislost ČSR, udelalito schvalne jen proto aby jich bylo vic; a nejvic se mi nelibi, ze mnoho lidi na demonstracich ma prapory ci trika s vrahem Che Gevarou, je to jakoby si vzali triko s Hitlerem nebo Stalinem

proto jedine pekne pochody jsou poute a ty pochody které pořádá český klub turistů

metod

chtěl jsi asi říct "ostudnou"

machy2005

ano byla osudná i ostudná :-) osudná, protože zajistila straně zelených křesla v parlamentu

Zobrazit 2 komentáře »

tak letnich hudebních festivalu objizdim dost - a to ne jen u nas ale i u sousedu: nemecky freakstock, polsky slot art festiwal nebo slovensky campfest... a jeden festival dokonce poradam. znate hudebni festival freakfest?
http://www.freakfest.cz :-E)

Napsat komentář »

http://cz.youtube.com/watch?v=sG35uLRVIoE&feature=channel

Strašně roztomilej králiček i když může někdo říct, že je to kýč . . .

akšile

roztomile kýčovitej králíček :-)

Zobrazit 1 komentář »

http://cz.youtube.com/watch?v=lwc8WiWmBh8&feature=related

:-) :-) Toto je tip pro všechny, kteří shání vánoční hudbu pro Vánoční párty :-) :-) Doporučuji poslechnout do konce :-) :-)

Napsat komentář »

Nechce se mi vstupovat do diskuze, protože když tu čtu zde ty podněty, tak si říkám, že to nemá cenu. Ale nechci zde ViZ a pár dalších nechat se svými názory osamocené.
To co píše ViZ je světlem, i když se to mnohým nelíbí. Zde v diskuzi se opravdu málo počítá s tím, že naše přirozenost je porušená. To není vůbec zcestný názor, to je skutečnost, která nás stále ovlivňuje. Adam s Evou před hříchem také nepotřebovali fíkové listy. Ale po hříchu ano. Styděli se před sebou. Pokud jsme tento ostych ztratili, neznamená to, myslím si, že jsme získali nad sebou vládu a že na nás nic nepůsobí a tak… Zobrazit více

Nechce se mi vstupovat do diskuze, protože když tu čtu zde ty podněty, tak si říkám, že to nemá cenu. Ale nechci zde ViZ a pár dalších nechat se svými názory osamocené.
To co píše ViZ je světlem, i když se to mnohým nelíbí. Zde v diskuzi se opravdu málo počítá s tím, že naše přirozenost je porušená. To není vůbec zcestný názor, to je skutečnost, která nás stále ovlivňuje. Adam s Evou před hříchem také nepotřebovali fíkové listy. Ale po hříchu ano. Styděli se před sebou. Pokud jsme tento ostych ztratili, neznamená to, myslím si, že jsme získali nad sebou vládu a že na nás nic nepůsobí a tak se můžem bez nebezpečí odhalovat. Pokud má někdo stejný pocit před oblečeným člověkem stejný jak před svlečeným, jak se zde píše, tak se mi zde promítají malé děti, které ještě nemají probuzenou sexualitu. Ale to asi nebude tento případ. Spíše je to proto, že si naše oči, srdce a vše to co má patřit Bohu.. zvyklo rozhodovat podle vlastního cítění. Církev, to jsme my, to ano. Ale hlavou je P.Ježíš. Osobní Bůh není NAD zjeveného Boha v evangeliu..Ne každý kdo mi říká Pane, vejde do Božího kralovství..
Kamoskvetos zde pěkně píše, cituji: "Lidská nahota, je svým způsobem něco krásného. A proto není dobré jí plýtvat. Je to podobné, jako když každý den chodíš třeba kolem překrásné stavby. Za chvíli si už ani nevšimneš, že tam stojí. Pokud ti nahota přijde jako něco normálního, je to škoda.."
Papo, reaguji zde hlavně na Tvé názory. Znám už některé z jiných diskuzí, jsou dost podobné, ale to je právě o Tvém přesvědčení. Názory se nemění tak snadno, to bychom museli změnit srdce.. Ale i k tomu nás P. Ježíš zve.
Tak kéž se nám nyní před Vánocemi podaří připravit P.Ježíši cestu . Kéž přijmeme, že ON je ta CESTA, PRAVDA A ŽIVOT a otevřem mu dveře i v této oblasti našeho života, našeho těla.

Papo

Do diskuzí vstupuji právě proto, že upřímně HLEDÁM svou cestu, cestu životem a cestu k Bohu. Svůj názor zde předkládám proto, abych si mohl přečíst postoje a komentáře, nad kterými se pak zamýšlím. Mám jen vlastní zkušenost, vždy jsem žil metodou pokus-omyl, takže omylů mám za sebou dost a dost, chci to změnit a zkusit nějakou chytřejší cestu.
Příjemné svátky,
Pavel

MarunKa1

Pavle, díky za Tvá upřímná slova, to jsem nečekala. I já mám za sebou dost omylů. Nepohoršuje mě ničí minulost i kdyby vypadala jak koliv. Vždyť i Bůh říká: "Na tvé hříchy už nevzpomenu" .(Když je uznáme a vyznáme). Já se do tohoto postoje nemusím nijak nutit, vždy mám radost z každého (i ze sebe :-) )Když se o to dobré jen snažím a ještě to třeba nejde. Takový člověk je už svým způsobem obrácený. Vždyť i sv. Pavel říká: "Byl mi dán do těla osten, prosill jsem pána, aby mě toho zbavil". Ale Bůh mu ten kříž nechává. Tvá milost ti stačí. Vždyť v slabosti se projeví Boží síla. Bůh je oslaven tím, když je na nás zřejmé, že vše dobré pochází jen od něj. Tím nejsme nijak poníženi, ale můžem pociťovat, jak se na nás projevuje Boží sláva. Když dáme Bohu možnost, aby On sám nás živil, jako Otec své dítě. Možná se zdá, že je to vzdálené od tématu, od pohledu na naše tělo, ale trochu si myslím, že náš pohled v této věci, ale i v dalších, je také ovlivněn našimi rodiči, když nám nedali možnost vytvořit si k nám samotným a druhým lidem úctu. Ta také plyne z vědomí vlastní hodnoty, z toho, že dávat druhým své vlastní srdce, je víc než např. upozorňovat na sebe svým tělem. U mnohých to možná nemusí být úmyslné, ale nějak si myslím, že to je spojené s nedostatkem vlastní hodnoty, s pocitem že se člověk necítí být dost milovaný. Většina těch kteří hájí nudismus by hájili i pornografii a jiné. Např. mirekkk v jiných diskuzích na něčem takovým nevidí nic špatného. Promiń, že Tě zde zmiňuji. Člověk neni naplněný něco mu schází, ale cisterny rozpukané neudží vodu..,takže máme stále žízeň..
Pavle, píši to jako reakci na Tvůj přízpěvek, ale píši to i všeobecně, tak neber ty věci osobně. Kromě tedy té, že mám radost z Tvého hledání z Tvé otevřenosti vidět třeba některé věci i jinak než doposud. Vážim si Tě i každého kdo má jiný názor. Bůh nás obejmul i s našim hříchem (vzpomínám si když asi před rokem zazvonil na dveře jeden kluk z jiné církve, tuším, že měl něco společného s budhyzmem, nabízel knížky). Když jsem to nechtěla, tak říkal: "Katolíci jsou všichni stejní, nedá se snimi mluvit" . Říkala jsem mu: "Dobře, já si tu brožůrku koupím (asi za 20kč.) číst to nebudu, ale vezmu si to od Tebe z úcty k Tobě , jako člověku". Možná by k tomu měl někdo výhrady, nevím jestli to tak bylo úplně dobré, ale myslím si, že se člověk nikdy nemýlí, když umí oddělit hřích a člověka jako takového. Bůh nás obejmul i s našim hříchem, přeje si, aby jsme mu ho dali. Kniha Moudosti: Nadevšemi se smilováváš, protože všechno můžeš.. nehledíš na hříchy lidí, jen aby činily pokání.
Pavle, také Ti přeji pěkné svátky a všem. Marie K.

Zobrazit 2 komentáře »

nemáte někdo mp3 The Beauty of Grace?

Napsat komentář »

To sem já ještě asi nežral, ale myslím, že i toto jídlo má něco do sebe... k posrání jsou jiný věci :o)

Napsat komentář »

Zveme vás k účasti ve vánoční soutěži signály.cz, ve které můžete vyhrát Worship set box od Third Day:o)
http://tym.signaly.cz/0812/vanocni-soutez-pro-autorizovane

Napsat komentář »

ok, beru Váš názor. co se pastnutého odkazu týče, omlouvám se - neznám v tomto ohledu pravidla.

Napsat komentář »

Zdravím,tož festáky snad patří ke každému létu.Letos jsem jich hodně postíhala,ale taky hodně zameškala :-$ Nevadí příští rok si je vynahradím:)Pokud můžu doporučit tak na začátku prázdnin je Topfest na zelené vodě,který je kultovní :o) A ke konci léta Bažant Pohoda,taktéž na slovensku:)

Napsat komentář »

Zkuste si přečíst ještě jednou diskusi mezi mnou a Papou...
Přirozenost však není jen o těle (které církev nepkládá za nečisté a zlé), ale o "smýšlení srdce"... Nemravní jsou lidé nikoliv těla.
Nezlobte se, ale Váš příspěvek s odkazem jsem musel smazat. Něco takového zde nebude podporováno pastováním odkazu.

Napsat komentář »

Zakladatelé naturismu v 19.stol. jej chápali jako návrat k antické kultuře, kterou si tak nějak vysnili podle uměleckých děl.
Nevím, zda je dnes takový "návrat" možný. Nějak tu chybí ty antické ctnosti :)
Jinak: zahalení těla je milosrdné a dodává důstojnosti i tomu, kdo nevypadá jako Polykleitův Doryforos nebo Venuše Knidská...

Crashc

No ale proc to mám odnést práve já?? :-)

Zobrazit 1 komentář »

Neboříme každé tabu. Jenom by mě zajímalo proč by nudismus a nahota mělo být tabu.

Napsat komentář »

Musí se každé tabu za každou cenu bořit? Není řada "tabu" spíš pro naši ochranu?

Napsat komentář »

jejda, proč tu toho tolik píšete ? mě se to nechce číst... co se tu píše jen tak ve zkratce ?

dares1m

"V primitivních národech je běžné odhalení ženského poprsí, ale je v naprsoté většině vyžadováno zahalení genitálií. Chceme být primitvní?"

Jde tu taky o to, zamyslet se, proč to tak je... Upřímně řečeno, myslím, že důvody jsou jasné. Do našeho poprsí se infekce jen velmi těžko dostane, zatímco do genitálií to jde o dost lehčej. Jde podle mě spíš o hygienické zásady (ano, primitivní, ale stejně).

Regrese je v tom, že si někam zajdu na vyhrazenou pláž, kde jsou lidé, kteří si to rovněž svobodně vybrali? Tím ničí cudnost neničím, prostě jsou tam dobrovolně. Když to dělám doma - to jako vadí? Pochybuju.

Nepochopte mě špatně, já nudismus neprovozuju. Ale nevidím v něm nic tak hrozného a rád si obhajuju svoje práva.

ViZ

Nepatří mezi lidská práva "být sprostý", "chovat se neslušně".
Svoboda člověka má své hranice a hranice slušnosti mezi ně patří.
Argument hygienou vypadá relevantně, pokud nebudete uvažovat právě opačně - jde o horší hygienické zásady (v případě ne kulturních národů je tuto námitku brát velmi vážně).
Kulturní regrese je v tom pokládat to za projev kulturnosti (podobně jako je nekulturní chodit v riflích a triku do divadla nebo nosit na slavnostní příležitosti montérky -a to je ještě daleko méně škodlivý projev nekulturnosti než respekt vůči nudismu a ztráta cudnosti).
Dokonce i doma je možné chovat se kulturně (nebo žít jako čuně - což doufám, že se netýká Vás).

Zobrazit 22 komentářů »

Takže pánové, zase se přidám a podpořím tu Peťu. Pokud se někdo rozhodne své tělo vystavit dobrovolně, nevidím tu ten "problém" s nerespektováním jeho/jejího soukromí.

Dám vám další příklad - děti. Když jsou děti na koupališti, nikoho nepohoršuje, že jsou nahé. Ať už jsou to kluci nebo holčičky. To, že je někdo o několik let starší a rozhodne se jít na předem vyhrazená místa (kam vy samozřejmě chodit nemusíte), kde se bude promenádovat nahý, je myslím věc daného člověka a nemáme právo mu do toho zasahovat.

Ještě poslední poznámka (je mně jasné, co si o mně budou někteří myslet, ale je… Zobrazit více

Takže pánové, zase se přidám a podpořím tu Peťu. Pokud se někdo rozhodne své tělo vystavit dobrovolně, nevidím tu ten "problém" s nerespektováním jeho/jejího soukromí.

Dám vám další příklad - děti. Když jsou děti na koupališti, nikoho nepohoršuje, že jsou nahé. Ať už jsou to kluci nebo holčičky. To, že je někdo o několik let starší a rozhodne se jít na předem vyhrazená místa (kam vy samozřejmě chodit nemusíte), kde se bude promenádovat nahý, je myslím věc daného člověka a nemáme právo mu do toho zasahovat.

Ještě poslední poznámka (je mně jasné, co si o mně budou někteří myslet, ale je mi to celkem volné) - neustálé ohánění se katechismem a Písmem je sice moc pěkné, ale v mnohých příkladech v životě drtivé většiny křesťanů naprosto nepoužitelné. Ta citace, kdy Ježíš říká, že pokud myslím na nějakou ženu v jakkoliv sexuálním kontextu, tak jsem zesmilnil, by třeba v mém případě znamenala, že už mám na krku možná desítky, možná stovky prohřešení proti tomuto. V dnešním světě, kde je reklama na sex na každém kroku, se tomu prostě nevyhnete. A pochybuju, že se to kdovíjak líp dařilo dřív. Kdo toto neuzná, je pro mě buď svatý nebo lhář.

kamoskvetos

Tvrdit, že katechismus je v životě nepoužitelný je dost odvážné tvrzení. A Ježíš tvrdil něco špatně, to už snad ani křesťan nemůže ani říct. Ono to není o tom, že to nikdy neudělám. Sám mám jistě spoustu těchhle prohřešků na svědomí. Ale proto nám dal Bůh milosrdně možnost svátosti. Svatý podle mě není ten, kdo nehřeší, ale ten, kdo se snaží i přes spousty svých prohřešků a klopítnutí podobat se Bohu. Důležitá je snaha. A pak upřímná lítost.

dares1m

nemyslel jsem tím ani to, že Ježíš řekl hloupost (Bůh chraň), ani to, že katechismus je nepoužitelný. Snažím se jenom naznačit, že nikdo z nás není dokonalý a 100% se řídit písmem nebo katechismem v životě nikdy nebude...

kamoskvetos

Je to ideal, ktereho se má človek snazit dosahnout. Nikde neni receno, ze pak bude posuzovany podle nejake stupnice, na kolik se mu podarilo zit podle katechismu, v kolika paragrafech pochybil... Nastesti...

Zobrazit 3 komentáře »

Vážený, o čem se chcete bavit?
Lidskou slušnost neuznáváte, autoritou církve pohrdáte, Boží slovo nechcete slyšet...
Opravdu nevím...
Až se zkusíte zamyslet nad tím, co jsem Vám nabídl, je o čem dál mluvit...
To že jste se doma nenaučil základnímu slušnému chování je buď záležitost Vašich rodičů a nebo Vás osobně...
Pokládám to za ubohé, pokud Vás to urazilo, omlouvám se.

vlacpe

1. nevím jak jste došel na to, že neuznávám lidskou slušnost. Jestli jenom podle toho že mám jiný názor na věc než vy.??
2. Autoritou církve nepohrdám. Ale myslím, že nikdy nejde žít jenom podle toho co hlásá církev a přísně vše dodržovat.
3. Jste další z těch "správných" křesťanů kteří dělají církvi "dobrou" reklamu nenávistí a urážením všeho jiného krom křesťanství a lidí něm. 7:-|

ViZ

ad 1/ nudismus je proti lidksé slušnosti
ad 2/ názorem církve, který je vyjádřen v katecjhismu jste pohrdl (předpokládám podle rychlosti Vaší reakce, že jste si to ani nenašel, pokud se mýlím, omlouvám se)
ad 3/ Nenávist jen proto, že jsem odpověděl na Váš dotaz? Urážky? Kdo si přečte, uvidí. Nepokládám se za vzorného křesťana...

Zobrazit 2 komentáře »
  • 1
  • 2