NEKONEČNO!
Vystupovat!

HelenaH

Ta předpona je špatně - NAstupovat!!!:-)

spitfire

To by zabilo pointu.

Zobrazit 2 komentáře »

To je utrpení číst Gillese Deleuzeho Film 1 Obraz - pohyb.

Například: "záběr to je obraz pohyb"

To je pitomost. Je s podivem, že přestože Deleuze zná Bergsona, který používá výraz pohyb pohybů, přesto jej nepochopitelně odmítá, aby upadl do autistické poetiky.

Na rozdíl od Brgsona a nezávisle na něm kameru popisuji jako "pohyb zaznamenávající pohyb".
Všichni se zdravým rozumem víme, že žádný obraz se nepohybuje, pohybuje se pouze přístroj, který tento pohyb je schopen zaznamenat jiným pohybem. To je film a tak pracuje klasická filmová kamera.

spitfire

Dalším nedostatkem knihy je, že nepředkládá skutečnou analýzu filmového obrazu. V textu se objevují ukázky nikoli analýz jak si Deleuze myslí, ale výkladů, jež jsou poplatné záměru tvůrce.
Vytvořil jsem si takovou pomůcku, abych rozpoznal analýzu obrazu od výkladu obrazu. Nad každým textem (rozebírající film) se ptám, mohl by si jej autor filmu napsat sám? Jestli je odpověd kladná, je to výklad. Jestli je odpověd záporná, je to analýza.


Zlatý Derrida

Zobrazit 1 komentář »

Pátrám po identitě Terryho Richardsona jež je uveden jako režisér v závěru clipu Wrecking Ball s Miley Cyrus a na jednom videu (http://youtu.be/IA282wVgAV4) najdu chlápka (Terryho), který má na zdi podobnej obraz jaký jsem tu nedávno prezentoval (buňka) a máme stejný koníček, orig. návrhy designu triček.

Imago, které představuje Miley Cyrus v tom klipu, pracovně nazývám "vykostěná hrdinka". Poprvé bylo toto imago použito v roce 1979 ve filmu Alien na jeho konci.

Napsat komentář »