Fórum církve

Dobrý den. Ráda bych se aspoň zde zeptala buďto pana kardinála Duky, nebo osoby, která spravuje jeho fb profil. Jde o zkušenost více lidí, včetně mě samé a přiměla mě k tomu čerstvá informace od dalšího člověka v řadě, jehož jmenovat nebudu, (jde ale o poměrně známou osobnost katolického světa), před pár dny u nás ve farnosti přednášel. Ani já, ani on, není totiž sám, kdo je na fb stránkách pana kardinála BLOKOVÁN. Za co obdržel tento pan doktor blokaci nevím, u mě to byl zdvořile vyjádřený dotaz na jistou nesrovnalost, jak jsem to nahlížela, která se před časem probírala v mediích a týkala… Zobrazit více

Dobrý den. Ráda bych se aspoň zde zeptala buďto pana kardinála Duky, nebo osoby, která spravuje jeho fb profil. Jde o zkušenost více lidí, včetně mě samé a přiměla mě k tomu čerstvá informace od dalšího člověka v řadě, jehož jmenovat nebudu, (jde ale o poměrně známou osobnost katolického světa), před pár dny u nás ve farnosti přednášel. Ani já, ani on, není totiž sám, kdo je na fb stránkách pana kardinála BLOKOVÁN. Za co obdržel tento pan doktor blokaci nevím, u mě to byl zdvořile vyjádřený dotaz na jistou nesrovnalost, jak jsem to nahlížela, která se před časem probírala v mediích a týkala se rozporu ve volání papeže Františka a hlasem pana kardinála. Skutečnost blokace nesu s velikým zármutkem už jen proto, že jsem se vždy vyjadřovala zdvořile, slušně a s úctou, a došlo k ní navzdory tomu, že na jeho profilu se to jen hemží vulgaritami a osobními spory, kde jistí křesťané hájíce pana kardinála činí tak slovy nevybíravými vůči všem, kdo si dovolí vyjádřit nesouhlas, či se dotázat na vysvětlení, a ti tam tolerováni jsou . Nebolí mě tolik asymetrie sama, jako to spíš ve mně vyvolává další otázky, ale i obavy.
Dává snad pan kardinál či admin stránky přednost lidem sprostě urážejícím okolí, kteří sice bez argumentů, zato emotivně hájí jeho názory "hlava nehlava" před argumentačně podloženými dotazy či názory skutečných zájemců o dialog?

Po pravdě, tím, že vedu diskusi čestně a slušně, s blokací nemám tolik zkušeností. Krom fb pana kardinála jsem zablokována pouze na stránkách SPD. Jinde se vždy lze lidsky domluvit. Na druhou stranu tím, že zdaleka nejsem v tomto sama, ráda bych se zeptala, proč se toto děje a zároveň vás moc prosím, abyste opravdu těmito technologickými prostředky neznemožňovali nadále zájemcům o řádnou diskusi dialog s naším čelním církevním představitelem, nebo alespoň poskytli formát, jakým způsobem si sporné otázky s ním ujasnit.
Krom jiného to není ani příliš dobrá vizitka naší církve před většinovou ateistickou společností.

KMirjam

P.S. jen pevně doufám, že mi aspoň zde komentář nezmizí, či nebudu blokována i zde.

Zobrazit 1 komentář »