První pravidelná tridentská mše sv. v Třebíči

"Pro Církev byla vždy tím největším a nejkrásnějším pokladem. Drahocennou perlou, kterou nám všichni záviděli a mnozí se ji kvůli tomu snažili zničit. Živila zbožnost milionů prostých věřících i tisíců světců a světic. Na čas ve většině kostelů utichla, abychom tím více poznali, jak bez ní nemůžeme být a znovu objevili její velikost a vznešenost. Vždyť v plnosti, přesně a věrně vyjadřuje pravou nauku Církve. Nic nepřekrucuje, nezastírá, nefalšuje. Spojuje nás s předchozími generacemi i se všemi zeměmi a kontinenty, kam se hlas Církve dostal."

P.Vlastimil Protivínský

Poprvé po čtyřiceti letech se tedy očekávané stane skutkem a na svátek Povýšení svatého kříže bude celebrována Mše svatá.Předcházet jí bude přednáška o Tridentské liturgii a jejím vývoji, kterou prosloví Mgr. Michal Semín. V 18 hodin se mše započne. Celebrovat ji bude P. Damián Antonín Nohejl III. OP z Plzně.

Po samotné mši sv. se uskuteční v kostele Proměnění Páně v Třebíči přednáška na téma Oběť Mše sv. a život katolické rodiny.

Mše sv. se pak bude sloužit v pravidelně v sobotu v 17 hod. (s nedělní platností) v třebíčském kapucínském klášteře. Budou ji vždy sloužit různí kněží jak z Třebíče, tak i širokého okolí.

Další informace na www.jejkov.cz


Podrobnosti
Vložil: Daniel Zouhar
Vloženo: 25. 8. 2010

vytvořil akci.

Napsat komentář »