V sobotu 18.10. proběhl v Centru naděje a pomoci seminář NAPROHELP, úspěšná cesta k dítěti. Myslím si, že úspěšně. Jistě ve velice přátelské atmosféře, přijeli ti, které problematika zajímala. Účastníci byli opravdu aktivní, hodně se ptali. Přednášel nás celý tým, i paní doktorka Borošová, nadějná slovenská gynekoložka. Co mne potěšilo, že se zúčastnili naši dva gynekologové. Xenie Preiningerová a Mário Šmehil. Kromě těchto jmenovaných také přijeli ti, kdo se věnují poradenství propagaci PPR. Moc si toho vážím. Tak ještě aby nalezli odvahu ve své praxi využívat NAPROHELP. Využít získané… Zobrazit více

V sobotu 18.10. proběhl v Centru naděje a pomoci seminář NAPROHELP, úspěšná cesta k dítěti. Myslím si, že úspěšně. Jistě ve velice přátelské atmosféře, přijeli ti, které problematika zajímala. Účastníci byli opravdu aktivní, hodně se ptali. Přednášel nás celý tým, i paní doktorka Borošová, nadějná slovenská gynekoložka. Co mne potěšilo, že se zúčastnili naši dva gynekologové. Xenie Preiningerová a Mário Šmehil. Kromě těchto jmenovaných také přijeli ti, kdo se věnují poradenství propagaci PPR. Moc si toho vážím. Tak ještě aby nalezli odvahu ve své praxi využívat NAPROHELP. Využít získané vědomosti, aby uměli vést lidi k respektování společné plodnosti. To totiž v dnešní době znamená jít proti proudu.

Napsat komentář »

V rámci přednášky „Odvaha žít zdravě“ jsem porodním asistentkám vysvětlila nejčastější problém, který bývá důvodem nasazení antikoncepce tzv. nepravidelnosti cyklů . S pomocí pravítka cyklu jsem jim ukázala, že i 50 denní cyklus může být zdravý, stejně jako cyklus, který trvá 28 dnů. ,může být naprosto patologický. Základem je naučit se symptotermální metodu seniplan. S její pomocí se nejpřesněji určí, co se v cyklu děje. Zda a kdy v cyklu došlo k ovulaci a jak je dlouhá doba od ovulace do menstruace. Akce se konala 25.10. v Plzni.

Napsat komentář »

V Plzni jsem se zúčastnila vzdělávací konference pro porodní asistentky, téma mého příspěvku bylo „Odvaha žít zdravě“. Mluvila jsem o odvaze neužívat hormonální antikoncepci, ale i o tom, jak lze jinak a zdravě řešit situace či diagnozy, kdy se hormonální antikoncepce běžně předepisuje. Poukázala jsem na to, že lze mnohé řešit bez rizika poškozování zdraví a samozřejmě bez rizika možného časného potratu. Následující neformální diskuse potvrdila, že předepisování hormonální antikoncepce bývá velice často zneužíváno. Stejně jako naprosto zbytečné a zdraví neprospívající předepisování hormonů… Zobrazit více

V Plzni jsem se zúčastnila vzdělávací konference pro porodní asistentky, téma mého příspěvku bylo „Odvaha žít zdravě“. Mluvila jsem o odvaze neužívat hormonální antikoncepci, ale i o tom, jak lze jinak a zdravě řešit situace či diagnozy, kdy se hormonální antikoncepce běžně předepisuje. Poukázala jsem na to, že lze mnohé řešit bez rizika poškozování zdraví a samozřejmě bez rizika možného časného potratu. Následující neformální diskuse potvrdila, že předepisování hormonální antikoncepce bývá velice často zneužíváno. Stejně jako naprosto zbytečné a zdraví neprospívající předepisování hormonů typu Provera kalendářně – nejčastěji tedy od 16.dne cyklu.

Napsat komentář »

Proces dospívání (fyzické a psychické změny v době dospívání), podpora zdravého sebevědomí v období dospívání, efektivní komunikace a komunikační bariéry, společensky nebezpečné jevy (šikana, závislosti), prevence poruchy příjmu potravy (mentální anorexie a mentální bulimie), význam rodinného prostředí – to jsou témata setkání pro maminky dospívajících dívek, Více na http://www.cenap.cz/wks-dcera-dospiva.php Pozvěte prosím své známé, informujte o tomto důležitém semináři.

Napsat komentář »