Diskuzní společenství Může fungovat vztah katolíka a ateistky?

Společenství zetlelo, protože v něm nebyla žádná aktivita po více jak šest měsíců.

ano, proč ne, když si rozumí a mají se rádi, nežijeme ve středověku, je to o toleranci jeden k druhému, ale představa že dva lidi co se vzájemně přitahují, rozumí si spolu nebudou jen proto že jeden je katolík a druhý ateista je ..... scestná to by byla škoda

Danyrka

Ahoj. Díky za názor. Mně ale pořád nejde do hlavy, jak budu moct s tím manželem řešit to, co já mám nejvíc na srdci. Jako křesťan mám spoustu nevěřících velmi dobrých přátel. Ale v manželství bych od toho chtěla něco víc. Není to pak trápení, když ty něco prožíváš a nemůžeš to s tím druhým sdílet? Tolerantní můžeme být oba dost, ale nebude jeho i mě mrzet, že nemůžeme být jednotni v tom, co je v životě největší prioritou (teda alespoň u jednoho z nás)?

verbi

Na to si musíme odpovědět každý sám sobě a za sabe. O-)

strizikovalenka

darinko, jak už jsem napsala víše, souhlasím s tebou, já pojedu na večeřadlo a on si bude klepat na hlavu. až si budu hledat práci, nechci jednat nečestně, tohle jsou pro někoho možná nepodstatné věci, já bych na to řekla jediné, láska je slepá, vybrat si partnera z lásky, je haluz, takový ateista se může naopak ještě víc zapřít a mít svou ženu za duševně nemocnou. opravdu, věřte že nepřeháním. v takovém vztahu je křesťan nucen stále více umenšovat Boha, jen aby nebyl pro partnera divný.


Zobrazit 3 komentáře »