Diskuzní společenství Literatura

Společenství zetlelo, protože v něm nebyla žádná aktivita po více jak šest měsíců.

Myslím si, že naše literatura má kvlaitní díla, nebo alespoň měla. Každý křesťan má jistě ve své knihovně Boží slovo Bibli. A i třeba v totlaitní éře vycházely knihy, které popisovaly život obyčejných lidí například Malý Bobeš od J.V. Plevy. Byla to mimočítanková četba na základce, ale četlo se to dobře, protože to ukazovalo život obyčejných lidí na vesnici a po přestěhování do města. Dnes již tato kniha není k dostání v knihkupectvích, nebo není objedávaná, myslím, že by byl o ni i teď zájem. Jistě jsou i další pěkné knihy Osudy dobrého vojáka Švejka,atd.

Daniel Zouhar

Osudy dobrého vojáka Švejka? To myslíš vážně? Mám sice rád satiru, ale jako křesťan nemohu komunistu Haška přijmout s jeho vysměchem proti církvi a výsměchu nad duchovními.

Radim Scholaster

Zajímavý pohled, tak jsem Švejka nikdy nebral. Mě jeho výsměch nepobuřuje... Člověka zakořeněného v církvi to nevykolejí a nevěřícím jsou o kněžích předkládané daleko škodlivější žvásty.

Daniel Zouhar

No víš jak - mě docela uleklo to, že nejdřív mluví o Bibli a pak sklouzne na Haška. To je na jednoho vážně moc. 8-p

KMirjam

Dobrý no. Hašek jako bolševický armádní funkcionář, který měl za úkol organizovat v Československu komunistické hnutí, které by napomohlo k převratu podporovanému samotným Leninem, v Ruské armádě proslul jako brutální voják, který měl na svědomí četné popravy.
A Pleva , další komunista ... to jsou mi tedy doporučení na Signálech! :D

Zobrazit 4 komentáře »