Česká republika

asi takhle bych to řekla.. Jsem typ, co dá přednost dobré a kvalitní muzice, než hezkému textu. Když se sejde obojí, je to super..(třeba ony zmiňované Joy Division jsou příkladem fantastického spojení básnického textu a dobré hudby). Nicméně, neposlouchám žádné české skupiny (což je škoda), ale je to jen proto, že texty jsou buď katastrofální, nebo nic neříkající, a hudba to už málokdy zachrání..zatímco anglické písničky, můžou mít text taky příšerný, ale až tak mi to nevadí, pokud se to dobře poslouchá. nevím jak se tondakolík vyrovnává třeba s písněmi bez textu...., když vlastně žádný… Zobrazit více

asi takhle bych to řekla.. Jsem typ, co dá přednost dobré a kvalitní muzice, než hezkému textu. Když se sejde obojí, je to super..(třeba ony zmiňované Joy Division jsou příkladem fantastického spojení básnického textu a dobré hudby). Nicméně, neposlouchám žádné české skupiny (což je škoda), ale je to jen proto, že texty jsou buď katastrofální, nebo nic neříkající, a hudba to už málokdy zachrání..zatímco anglické písničky, můžou mít text taky příšerný, ale až tak mi to nevadí, pokud se to dobře poslouchá. nevím jak se tondakolík vyrovnává třeba s písněmi bez textu...., když vlastně žádný informace nepřináší a hlavní složku tam tvoří opravdu jen hudba. Pro mě je největší relaxací vypnout hlavu-a poslouchat. Nechávám se unášet rytmem, melodíí a text je pak vedlejší složka. Ale upozorňuji, že text si VŽDY přeložím (jak říkám, poslouchám jen anglické songy) a při druhém poslechu už vím, co tím chtěl básník říci..
Abych potěšila typické "českoumuziku poslouchající"-- miluju Marka Ebena. On má totiž texty vtipné a chytré a hlavně má perfektní (dokonalé) melodie. Tož tak. X:)

tondakolik

no pro mne je velmi důležitou složkou právě text - jistě jej nevyžaduji u instrumentálních skladeb - ale prostě protože hudbě až tak moc nerozumím chci aspoň rozumět textu - a v tom si myslím že Dan je hodně silný :-)

Zobrazit 1 komentář »