pavel-pája

Již druhý rok jsem byl na táboře,který se koná každý rok někde jinde,minulý rok to byla zapomenutá vesnička Travná s obrovským kostelem kousek od jeseníků.
Letos jsme byly v malé vesničce Hrubá Voda (kousek od vojenského prostoru libavá) ve které byla maličká kaplička,která na všechny působila strašně dobře a každý tam rád strávil chvíle volna.
Jsem rád,že s táborem jezdíme na zapomenutá místa a můžeme obdivovat zdejší krásu :)))
díky za nádherný článek :)))

cailin-grian

Nádherný článeček a určitě by to byl námět i na nějakou tu diplomovou nebo spíše disertační práci. Pátrat po významu daných kapliček, jejich dopadech na krajinu, obydlí... Mám pocit, že nějaká taková práce jednou vznikla, týkala se Božích muk, ale co v tom pořádně bylo to už nevím. Ale když tak nad tím uvažuji, že bych přeci jenom zvážila ten doktorát :-D

Zdendanda

My sme tak na Šumavě kousek od Železné Rudy potkali ruiny osady a zchátralý kostel, důvod byl prostý: pohraničí. Dřív prosperující obec, pak vyhnali sudeťáky, nastěhovali se tam vojáci, všecko byl vojenský prostor... Osadu Stará Hůrka v rámci cvičení srovnali se zemí. Myslím, že podobný důvod bude u té kapličky.
http://www.cestopisy.net/131-sumava-jezero-laka-a-tajemstvi-zanikle-vesnice-hurka.php

organo

Díky za ohlasy a za zajímavý odkaz.

Zobrazit 4 komentáře »
Napsat komentář »
margotka1

úžasné, člověk by řekl "jen obyčejná pavučina"... fakt super

Pitka

Nádherné fotky, opravdu jo. Moc se mi to líbí, co Pán stvořil je krásné..:) a když to člověk zachytí, jak by smet...:)

Zobrazit 2 komentáře »
Pitka

Moc pěkné:)

margotka1

Moc pěkné fotky, taky jsem uvažovala, že by nebylo marné něco z toho upršeného léta vyfotit...

organo

Díky :-) Když jsem objevila tu pavučinu, vrátila jsem se domů pro foťák. Naštěstí to nebylo daleko a pavučina na mě "počkala" :-)

Zobrazit 3 komentáře »