JiKu je

tlejboj
tlejboj
pořekadlo.
tlejboj
tlejboj
škvrně.
tlejboj
tlejboj
kuřák.
Lederhosen
Lederhosen
Slunce naše jasné, darebáky zakryté. Vzpomeňte na ten díl Simpsonů, kdy pan Burns postavil nad Springfieldem obrovské stínítko. Signály jsou plné Burnsů, Burnsů na jednom hrbu!
tlejboj
tlejboj
čiperka.
tlejboj
tlejboj
brzlík.
Lederhosen
Lederhosen
Před přípravou je nutné brzlík nejprve omýt. Poté se doporučuje ho asi na hodinu ponořit do studené vody. Sůl z něj vytáhne krev a brzlík pak zbělá. Teprve pak se vaří/blanšíruje doměkka. Stačí cca půl hodiny, delším vařením by brzlík jen ztvrdnul. V některých receptech se doporučuje i kratší vaření. Po uvaření se z něj vymačká přebytečná tekutina, očistí se, odblaní a dál upravuje. Můžete ho osmažit jako řízek, prošpikovat slaninou či podusit na másle. Používá se také jako nádivka nebo do paštik. Výborně chutná s houbami a také s různými máslovými omáčkami. K brzlíku se stejně jako k jiným vnitřnostem hodí zelenina.
Lederhosen
Lederhosen
Brzlík většinou v dospělosti mizí, brzlík po šedesátém roce musí být unikum.
tlejboj
tlejboj
Možná jste nezaregistroval, že brzlík odtud zmizel.
Lederhosen
Lederhosen
Ano, ale až po šedesátce, kdyby byl brzlík jako každý jiný, ztratil by se už před desítkami let.
tlejboj
tlejboj
štronzo.
Lederhosen
Lederhosen
Až tak? Snad neumí brzlík vlašsky, to by ho nejspíš mrzelo.
tlejboj
tlejboj
Vlašsky brzlík umí, je tam pečenej vařenej.
Lederhosen
Lederhosen
K čemu by mu však byla slov onoho druhu? Je to slušný člověk, tuto jazykovou vrstvu jistě nezná.
tlejboj
tlejboj
Neznalost noemlouvá.
Lederhosen
Lederhosen
Samozřejmě, však jde o mrzení, ne o omluvu.
tlejboj
tlejboj
vykuk.
tlejboj
tlejboj
rybízek.
tlejboj
tlejboj
čamrda.
tlejboj
tlejboj
policajt, co špehuje kočky.