Máme andělskou tématiku, tip pro ty, kdo andělů nemají dost- Martin Petiška má celou řadu knih, mrkněte ;)
A teď příběh Václava Neckáře. To je člověk, kterému, když se podíváte do očí, uvidíte tam toho anděla. A prostřednictvím této písně vlastně vykládá o tom, jak ho jeho vlastní anděl zachránil...

Anilvap06

Moc doporučuji autorku Lornu Byrneovou a její knížku Andělé v mých vlasech ;)

PavelPe

@Anilvap06 Musím Tě zklamat, ale každý exorcista by tě po prozkoumání knížek od této autorky varoval. Podrobnější vysvětlení najdeš v knížce: Není anděl jako anděl - v jedné části se tam podrobně rozebírá tato autorka.

https://www.ikarmel.cz/produkt/neni-andel-jako-andel

Kratinký úryvek:
Lorniny knihy představují poutavé čtení, jsou přitažlivé jako pohádka. Bohužel pohádkou nejsou. Lorna je mnohými považována za prorokyni moderního věku a za posla naděje. Křesťanům nabízí dopletené falešné křesťanství. Když však démoni chtějí lidi chytit do svých klamů, zahalují je do částečné pravdy, aby se jevily hodnověrnými a tím přijatelnými. Svět Lorniných andělů není světem Božích andělů, služebníků Ježíše Krista.

Zobrazit 2 komentáře »

Dáme si dneska něco novějšího...
Schválně, kdo z vás už byl andělem? Stačí malý skutek...

Napsat komentář »
Napsat komentář »
Napsat komentář »

Jak se modlíme, tak i žijeme a jak žijeme, tak se i modlíme. Podle toho, jak vnímáme Boha se odvíjí i jaký je náš vztah s ním.

Napsat komentář »

Bůh má nadhled nad každou situací, ale zároveň dokáže stát velmi blízko. ;-)

Napsat komentář »

A něco na pobavení, když máme ten podzimní den. Berte s rezervou a rozhodně si od této skvělé dvojky pusťte i jiná videa ;)

Napsat komentář »
Anušenka

Ahojky, já ji také znám, mám ji doma už x-let :)

Zobrazit 2 komentáře »
Napsat komentář »

K rozpoznání a vymezení se proti Božímu nepříteli je nutné jej nejdřív znát. Vědět, jak se projevuje atd. Proto není cílem tohoto videa někoho strašit, ale přiblížit téma o kterém toho spousta křesťanu moc neví.

Napsat komentář »

Jedna z kapel letošního UNITED :-)

slachmánek

Na první pohled mi připadali jako machýrci, ale když jsme se spolu modlili - tak to byla síla, ti kucí žijou pro Boha!

Zobrazit 1 komentář »
PavelPe

Díky moc. Promlouvalo to ke mě a vytáhlo z blbé nálady když mi nebylo fakt do zpěvu. To z Pavlem Helanem taky. Moc dík:-)+

MartinM

hledám, co je dobro v mém životě. Poznám ho? Pochybuji v otázce svého základního povolání, a již jednou jsem se rozhodl o svém zaměstnání mylně a samozřejmě jsem narazil a nechal mě v tom ponížení náš dobrý Bůh pěkně vykoupat.
Měli bychom založit Angelus.cz na rovnakém principu jako to mají na Slovensku, ovšem s tou inovací, že se budeme pravidelně jednou za měsíc setkávat.

PavelPe

@marmik: Doporučuju Ti tuhle kratinkou knížku:
https://www.ikarmel.cz/produkt/bozi-vule-bludiste-nebo-cesta

Řeší se tam i tyto otázky. Mám ji téměř přečtenou a můžu vřele doporučit.

MartinM

díky. Je mi jasné, že Bůh nerozumí lidské otázce Proč? ... ale co mi není jasné, ptám se jinak:: Je opravdu Boží vůlí, že nemám žít ve vztahu se ženou, když jsem na to dosud neměl štestí a světské zaměstnání nemám stabilní?? A nejsem povolán ke kněžství nebo zasvěcení. Nelze se tázat takto zjednodušujícími závěry, že?

PavelPe

Omlouvám se, jestli jsem Vás nějak nepochopil. Rozhodně jsem nechtěl dávat nějaké rychlé zjednodušené rady. Já jsem ve velice obdobné situaci. Také nemám pevné zaměstnání, prošel jsem si několikrát dlouhodobou nezaměstnaností, do toho nějaké zdravotní potíže, které přetrvávají. Na naplnění svého povolání k manželství čekám několik let. Knížka, kterou jsem nabízel mi pomohla, něco uzdravila, změnila pohled, na něco odpověděla. Netvrdím, že vyřešila všechny moje problémy. Je ale jedním z důležitých střípku v mozaice... Soudím, že jste upřímně hledající a přemýšlivý člověk. A tak určitě najdete. I když jiným způsobem než já... Ze srdce Vám to přeju a vzpomenu v modlitbě.
Vytrvejte+

Zobrazit 5 komentářů »

Jak působí a kým je Panna Maria v našem životě? O tom mluví otec Elias Vella v tomto videu.

Napsat komentář »

Slová ktoré vyslovujeme súvisia so slovami, ktoré započujeme. Čím opatrnejšie vyhodnocujeme obsah toho, čo sme počuli, tým diskrétnejšie budeme vedieť použiť náš jazyk. Nie náhodou uzdravuje Ježiš súčasne uši aj jazyk.

Jasminecka

Díky za video, tohle jsem potřebovala slyšet...

Zobrazit 1 komentář »

K neděli se hodí nějaký ten song, i když třeba nemáte to období „chození do kostelů“, tak upoutá. Navíc je písní k novému filmu Úsměvy smutných mužů.
A je to i kus velké pravdy...

Napsat komentář »

No konečně! Vychází další díl Církve za oponou a je rozhodně zajímavý. Co si o tom myslíte vy? :)

MartinM

aby se neodhalilo to tajemství, proto lidé v církvi nechávají zataženou oponu. přece.

spitfire

Co jsem si odnesl z tohoto dílu:
no asi to, že mě mrzí, že když někdo nezvládá základní dramaturgické dovednosti...

Ten závěr je děsivě nepřesvědčivý.
Máte to zapotřebí?

S tím úvodem v tom kostele ještě na víc obludně neupřímné.

Zobrazit 12 komentářů »
MartinM

úžasně to rozjeli !

Zobrazit 1 komentář »
Napsat komentář »
  • 1
  • 2