Básníci pro Ukrajinu (7. dubna 2022)

Zveřejnil zuza_d8, 13. dubna 2022
459 shlédnutí

Popis videa:
Múzy ve válce nemlčí. Benefiční autorské čtení aktuálních básní s doprovodem současné hudby studentů HAMU. Výtěžek akce bude věnován na pomoc Ukrajině prostřednictvím ukrajinského velvyslanectví a organizace Člověk v tísni.

Adam Borzič, Anna Beata Háblová, Marie Iljašenko, Julia Kručak
Živou hudbou pod vedením Jana Trojana doprovázejí studenti HAMU: Tobiáš Horváth, René Hruzík, Anna Matoušková, Jan Trojan a Roman Zabelov.


Adam Borzič
je český básník chorvatsko-českého původu, překladatel, publicista a terapeut, šéfredaktor časopisu Tvar. V posledních letech vydal sbírky Orfické linie, Západo-východní zrcadla, Šišky za úsvitu se lstivě smějí, Legendy.

Anna Beata Háblová
je česká básnířka, architektka, teoretička. Za architektonické návrhy i teoretické práce získala ceny Young Architect Award 2010, Young Planning Professionals Award 2012 a Juniorstav 2012. Publikovala básnické sbírky Kry, Rýhy a básně v literárních časopisech Host, Tvar a Weles.

Marie Iljašenko
je česká básnířka, spisovatelka a redaktorka ukrajinského původu. Publikovala básnické sbírky Osip míří na jih, Sv. Outdoor. Pravidelně publikuje v literárních časopisech.

Julia Kručak
je ukrajinská básnířka, spisovatelka, výtvarnice, zakladatelka dobročinného fondu pro onkologicky nemocné, koučka, matka dvou dětí. Žije v Kyjevě. Autorka básnické sbírky Peredčuttja domu (Předtucha domova), za kterou obdržela cenu Smoloskyp, a knihy esejí. Toho času na tvůrčím stipendiu v Praze. Přijela v zapůjčených šatech, jen s pyžamem a dětmi. Její básně zazní v originále a v překladu Marie Iljašenko.

Kategorie: Hudba
komentáře
Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.