LGBTq+ v církvi: Naslouchat potřebám všech (debata)

Zveřejnil zuza_d8, 29. března 2022
3798 shlédnutí

Popis videa:
Debata platformy Dominikánská 8 (24. března 2022).

Věříme, že Bůh miluje každého člověka. Ne každý se však cítí přijat v církvi, která by měla Boží bezvýhradnou lásku odrážet. Katechismus katolické církve uznává, že homosexualita může být vrozená a mluví o jednání s úctou. Prvním projevem úcty je naslouchání bez předsudků a odsuzování. Debata má otevřít prostor pro takové naslouchání, pro sdílení zkušeností života v církvi lidí s jinou vztahovou orientací: Na co narážejí? Jakých chyb se vůči nim kněží i ostatní věřící nejčastěji dopouštějí? Jaké jsou příklady dobrého doprovázení?

HOSTÉ:

Hana Svanovská je dlouholetou redaktorkou Radia Proglas. V létě 2021 vystoupila se svým coming outem nejdřív na soukromém facebookovém profilu a následně v rozhovoru s Renatou Kalenskou v Deníku N.

Jaroslav Lorman je teolog, otec čtyř dětí, do svého coming outu v r. 2015 působil jako trvalý jáhen a přednášel morální teologii na KTF UK. V současnosti vede organizaci ŽIVOT 90 zaměřenou na podporu seniorů.

Stanislav Kostiha je překladatel, je členem výboru společenství LGBT věřících Logos Česká republika, jehož byl mnoho let předsedou.

Moderuje Veronika Sedláčková.

Kategorie: Akce
komentáře
Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.