Západní individualismus?

Zveřejnil zuza_d8, 11. února 2022
3335 shlédnutí

Popis videa:
Debata platformy Dominikánská 8 - více info na http://dominikanska8.cz/

Papež František se ve svých encyklikách často kriticky vyjadřuje o západním individualismu. Co to západní individualismus vlastně je? Kde se bere? Je na něm jen všechno špatně, nebo může vnášet do světa i něco dobrého? Jak souvisí s tím, na co se v evropské kultuře klade důraz?

HOSTÉ:
Petr Kratochvíl je politolog a teolog. Je seniorním výzkumným pracovníkem v Centru evropské politiky. V současnosti přednáší na Sciences Po v Paříži a na Metropolitní univerzitě v Praze. Předmětem jeho odborného zájmu je především náboženství v mezinárodních vztazích a role křesťanství v globální politice. Je členem Řídícího výboru Konference evropských církví.

Tereza Matějčková je filosofka a vysokoškolská pedagožka.V sou­časné době pracuje jako odborná asistentka pro obor filosofie na Ústavu filosofie a religionistiky FF UK. Příležitostně spolupracuje s českými médii, některé své přednášky nahrála také na youtube. Je členkou redakční rady Filosofického časopisu, spolupracovala s nakladatelstvím OIKOYMENEH.

Tomáš Petráček je katolický teolog, kněz a církevní historik. Je akademickým kaplanem při kostele Nanebevzetí Panny Marie v Hradci Králové a vyučuje na KTF UK a na Univerzitě Hradec Králové.

Kategorie: Vzdělání
komentáře
Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.