Počas klinickej smrti videl, čo nás čaká po smrti - James Manjackal

Zveřejnil Latroj, 21. ledna 2022
223599 shlédnutí

Popis videa:
James Manjackal zdieľa svoju osobnú skúsenosť s klinickou smrťou a zážitkom svedčiacim o večnosti.

James Manjackal je rímskokatolíckym kňazom narodeným v Indii. Slúži ako misionár novej evanjelizácie v mnohých krajinách sveta.

================

Niekoľko krát do týždňa Vám prinášame nové videá.

PROSÍME, PRIHLÁSTE SA NA ODBER NÁŠHO YOUTUBE KANÁLU kliknutím na červené tlačidlo s názvom ODOBERAŤ a pokiaľ chcete byť mailom notifikovaní o nových videách, je potrebné po zakliknutí tlačidla ODOBERAŤkliknúť aj na ikonku zvončeka, ktorý sa nachádza hneď vedľa. Iba v prípade, že kliknete na zvonček (zvonček bude v zátvorkách), budete YouTubom notifikovaní a odzviete sa o každom novom videu.

Našu službu ohlasovania Evanjelia na Slovensku a vo svete skrze videá môžete podporiť okrem modlitby aj akoukoľvek sumou (1 Euro, 3 Eura, 5 Eur a podobne) na číslo účtu: IBAN: SK13 0200 0000 0020 5563 8457. Za akúkoľvek podporu Vám srdečne ďakujeme a vyprosujeme Vám Božie požehnanie.

Dobro ľuďom

komentáře
dahlia

Je dobré vědět, že člověk nemusí uvěřit všemu, co James Manjackal hlásá. Někdy to dokonce není dobré. James Manjackal napsal knihu Viděl jsem věčnost, kde popsal svůj prožitek blízkosti smrti a jak ho on sám chápal. Na tom není ještě nic špatného. Avšak dopustil, že na obálce jeho knihy se objevila slova plná manipulací. Doslova tam můžeme číst: "V průběhu svého života až do dnešního dne byl a je Ježíš Nazaretský, Kristus, mimořádně přitažlivou postavou. Můžete ho buď uctívat, anebo ho zatratit. Na stránkách této knihy poznáte jeho rukopis. Buď tuto knihu a jejího autora odsoudíte a její obsah odmítnete, anebo pokleknete před světlem pravdy, zářícím z jejich stran." Knihu jsem četla a myslím si, že James Manjackal skutečně prožil duchovní prožitek, prožitek blízkosti smrti, který však

dahlia

byl VELMI ovlivněn jeho vírou a přesvědčeními. V knize jsem s některými věcmi souhlasila, s jinými nikoli. Rukopis Ježíše Krista jsem v této knize samozřejmě nenašla; rukopis Ježíše Krista není ani v evangeliích. Nezachoval se nám jediný text, který by napsal osobně Ježíš Kristus. Podsouvat lidem, že všechno v knize je absolutní pravda a tudíž Ježíšův rukopis, je velmi troufalé. Navíc autor těchto slov nás staví do situace, kdy buď musíme slova Jamese Manjackala v knize přijmout jako pravdu a pokleknout před ní, anebo všechna jeho slova odmítnout. Takhle to ale většinou nefunguje. Člověk nemusí souhlasit do puntíku se vším, co druhý říká, hlásá. Dále se píše na obálce knihy: „Oheň, který od první stránky rozpálí vaši hruď, je buď ohněm vzpoury a odsouzení, anebo ohněm víry a lásky.“

dahlia

Absolutně odmítám takovou manipulaci. Člověk může shledat u autorových slov pochybení, omyly a nedostatky a může vyslovit oprávněnou kritiku, kdy tato mnohá slova ze spravedlivých důvodů jako pravdivá odmítne. To je v souladu nejen s láskou, ale také se zdravou vírou. Slova na obálce knihy sice nenapsal James Manjackal (tím pověřil jiného kněze), ale tím, že tato slova na obálce jeho knihy dovolil zveřejnit, se k nim samozřejmě hlásí. Může samozřejmě dělat mnohé dobré věci tento kněz, ale zároveň bych si na něho také dávala velký pozor.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.