Nick Vujicic - Nepotřebuji ruce a nohy, potřebuji Boha

Zveřejnil system, 5. srpna 2020
95034 shlédnutí

Popis videa:
Po shlédnutí tohoto videa se mnohým z nás otevřou oči a uznáme, že problémy, které řešíme jdou hodit za hlavu. Mnoho z nás také pochopí, kdo to má v životě opravdu težké. Ale domníváme se, že patrně všichni „smeknete" před člověkem, který dokázal překonat nepřekonatelné a dokázal se tak vypořádat s problémem, který je pro většinu lidí nemyslitelný.

O kom je vlastně řeč? Hlavní postavou je Nick Vujicic, člověk, který mnoha lidem dal inspiraci do života. Pomohl jim pochopit, že zdánlivě nepřekonatelné problémy se dají brát jako maličkosti. Ale především člověk, který se narodil bez končetin a přesto je rád za život, který žije a je šťastný.

Nick Vujicic se narodil 4. prosince 1982 v Melbourne v Austrálii. Jeho narození bylo pro rodiče menším šokem. Chlapec se bez jakéhokoliv varování lékařů narodil bez končetin, jinak však zdravý. Ono úvodní zaskočení však brzy opadlo a rodiče mu dávali lásku a již se nijak nezabývali tím, že má Nick ono postižení.

Jeho život byl zpočátku velmi krušný. Byl ve škole častým terčem šikany, jelikož ostatní děti nedokázali pochopit, že i když je Nick navenek jiný, uvnitř je stejný jako oni. Nick tak trpěl depresemi a dokonce uvažoval o sebevraždě.

Patrně klíčovým okamžikem, bylo, když mu jeho matka dala přečíst v novinách článek o muži, který se zabýval podobným postižením. Nick v tu chvíli pochopil, že není jediný, kdo byl postaven před podobný problém. Nakonec si začal uvědomovat, že jeho životní úspěchy mohou být velkou životní inspirací pro mnoho lidí. V tom okamžiku byl rád, že žije a začal děkoval bohu, že je naživu.

Kde bere mladý muž, který se narodil bez horních i dolních končetin, sílu zvládat svou obtížnou životní situaci? V čem tkví tajemství jeho stálého úsměvu, dobré nálady a lásky, kterou prokazuje lidem kolem sebe? Jaký je Boží plán pro náš život? V čem spočívá skutečná hodnota? Co může změnit náš postoj, naše srdce? Můžeme se i my stát požehnáním pro druhé?

Kategorie: Inspirace
komentáře
Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.