Síť názorů, odkazů, videí, fotek...

Pojď ji spolu s námi plést. Více o signály.cz »

Zaregistrovat se

Štítek jídlo

Štítky umožnují sdružovat různý obsah z celých signály.cz. Toto je obsah se štítkem jídlo.

Videa, odkazy, názory

Přidej svůj názor, zajímý odkaz nebo video se štítkem #jídlo

ajinka

Jídelní stůl

ajinka

Deska na čtyřech tyčkách. Každý ho doma má. Ještě před nedávnou dobou jsem k tomuto kusu nábytku a jeho potřebě mé pozornosti chovala silné antipatie. Jednou z každodenních nekonečných prací pro maminku (a hlavně jednou z těch prací, jejíchž…

felis Ty dokážeš o obyčejných věcech vždycky psát tak hezky a s humorem, že to pokaždé potěší (nejen) mateřské srdce 😍! Ať se vám všem daří a stůl vydává svá svědectví i bez přílišných nevyčistitelných fleků a škrábanců 😁..!

voda-zpívající Ajinko, až po prohlédnutí tvých fotek a přečtěná článku jsem si uvědomila kolik trávíme času u stolu a jak důležitý je to kus nábytku. před tím jsem to jen věděla. Díky.

jankac

Dítě nebo mazlíčka?

jankac

A je to tady. Lidé se nudí, a tak vymýšlí blbosti. Začínám se bát, a pokládám si otázku, kam tohle směřuje. Tento článek je trochu přehnaný, uznávám. Vím, že ne všichni to mají tak, jak píšu. V žádném případě nechci házet všechny do jednoho pytle.…

JiKu Týrání zvířat je zlo.
Ale zblblý člověk je větší zlo, než týrané zvíře.
http://www.osel.cz/9627-proc-lide-vice-souciti-se-psy-nez-s-jinymi-lidmi.html

Druhá myšlenka - o příčině stavu:
V dějinách lidstva bylo vždy nějak spojeno (a i myšlenkově to spojení reflektováno) příjemné s užitečným.

Dnes se tyto dvě spojené nádoby podařilo rozpojit.

Kdo by nedělal věci příjemné, když to jde bez užitečného?
Kdo by dělal věci užitečné, když příjemné jde i bez toho?

mia-maru Ženy, matky, manželky

Život je změna

mia-maru

Do zářijové výzvy ŽMM jsem se sice nezapojila článkem, ale zkusila jsem si pro sebe víc dní zapisovat, jak náš den vypadá. Jsem s ním celkem spokojená a díky tomuto „zapisování“ jsem se naučila zase o něco víc „žít přítomným okamžikem“, což má na…

Filipek Létající hospoda

Guilty dish

Filipek

Patřím/řadím sám sebe do skupiny lidí, kteří se snaží trochu více přemýšlet nad tím, co jí. Snažím se nakupovat víceméně přirozené suroviny, čtu složení na obalech a naše domácí kuchyně má určitá pravidla, která nedovolují jíst jednoduše vždy a…

Krasnazena Ženy, matky, manželky

Chuť sádla

Krasnazena

Na silvestrovskou oslavu jsem pekla preclíky. Nikdy předtím jsem je doma nedělala. Recept mám od maminky a ta ještě od tatínkovy maminky. Jsou z kynutého těsta a dává se do nich máslo i sádlo. Protože v minulých letech frčely ve zdravé výživě…

Asterix

Dojmy z Katowic aneb Proč v Katowicích nehrála Kvitová

Asterix

Dnes se chci podělit o pár dojmů z Katowic jako z města, ne jen z tenisového turnaje. Moc pozitivního mimo tenis tam ale nebylo. S plnou odpovědností prohlašuji, že i taková Ostrava je oproti Katowicím nádherné město. Katowice mají asi tolik…

Daniel Zouhar Co se týče kostela, mohu říci jen toliko: "Musíme si začít na to zvykat, protože "prý" si to žáda doba ...

Asterix Jako tu architekturu? No, v K. je to spíš způsobeno tím, že je to průmyslové novodobé město... A snad si doba nežádá náhradu tištěných zpěvníků elektronickým textem...

Asterix Anebo máš na mysli zkrácení pašijí o polovinu, v tomto bodu bych i souhlasil. Tohoto nešvaru (tedy zkracování evangelia, někdy i ostatních čtení) jsem si všiml už ve vícero kostelech, i u nás. Asi o tom též napíšu článek...

Daniel Zouhar Ano tu architekturu, protože tam vidíš krásně základ. A to mohou Poláci říkat, jak si zakládají na víře. Kdyby tomu tak bylo, tak by kostel byl dominantou čtvrti a měl znatelnou vysokou věž. O tom ostatním není třeba ani mluvit.

Michal Jiřík (majkly)

Cena jedné porce svíčkové

Michal Jiřík (majkly)

Každé pondělí mám v tomto semestru doslova narváno... 8:45 - 17:00 ... A tak jsem ve volné třičtvrtě hodinové pauze mezi předměty zamířil na pokojík, abych pooběval svíčkovou, co jsem si přivezl od maminky. Po ohřátí všech příslušných částí jsem…

Michal Jiřík (majkly) Pěkné!!! :) Díky za rozohnění;)

Frimlik Na škole a tím spíš na výšce je člověk rád za každé jídlo od maminky. Jídlo z domu je totiž v 99,9% lepší než kdekoli jinde. A platí staré dobré rčení "jím, abych žil". Naopak to nemá smysl, protože pak bychom si nevážili ani toho daru, který nám byl dán na obživu, ani toho, kdo to jídlo uvařil a to by bylo špatně.
V hlavě mi vyvstává obraz z klasických českých filmů - postarší manžel přijde navečer domů z práce, pozdraví manželku, sedne ke stolu a čeká na jídlo. Posléze dostane talíř plný knedlíků, zelí a masa a pustí se do něj. Myslíte, že by ho při každodenní rutině napadlo, kolik si s tím žena dala práce a třeba co ji z toho všechno bolí?...