Růženec za svět

pondělí, 10. října 2011   do   středa, 30. května 2012
Česká republika

Zveme vás k modlitbě za svět!


Milión růženců se po dobu dvou set dní rozhodli modlit věřící na Filipínách. Chtějí se tak přimlouvat za svět. "Modlitební kampaň" má začít letos v říjnu a má trvat až do května příštího roku. Filipínci se budou každý den modlit za jednu konkrétní zemi. "Chceme těmito společnými modlitbami vyprošovat pokoj a mír celému světu," říká biskup Nereo Odchimar, prezident tamní biskupské konference.

Zdroj: www.millionrosesfortheworld.org

K čemu se zavázali věřící na Filipínách?

Každý, kdo příslíbil svou účast na modlitbě růžence za svět, se zavazuje k tomu, že se bude modlit od pondělí do soboty jeden růženec za jednu zemi světa. Za 200 dní se tak tento člověk pomodlí za každý stát světa jeden růženec. Lidí, kteří se k takovéto modlitbě zavazují má být na Filipínách nejméně jeden milion.
Modlitba začíná 10. října (za Angolu) a končí 30. května (za Filipíny).

Jak můžeme přispět my?

Tak co říkáte, nechcete se také přidat? Chcete podpořit modlitbu za svět i jinde než na Filipínách?
Chcete se přidat, ale jste si vědomi toho, že ne každý má možnost se zavázat ke každodenní modlitbě růžence? Proto vznikly stránky, na kterých je možno se zaregistrovat a pomoci při modlitbě za svět tak, jak mi to má situace umožňuje.

Jaké jsou výhody registrace?

  • Registrací se stanete oficiálně součástí velké modlitební rodiny, která chce prosit za obnovu světa.
  • Za všechny ty, kteří se zúčastní modlitby za svět bude po dobu těchto modliteb (tedy do 31. května 2012) sloužena každé úterý večer mše svatá. (V ramci mše svaté Společenství sv. otce Pia z Pietrelčiny v kryptě kostela nebo přímo v kostele Maří Magdalény v Brně.
  • Zaregistrovaní si mohou nastavit individuální plán modlitby (slíbit méně/více než oněch 200 růženců, které slibují věřící na Filipínách, případně neslibovat nic a pouze zadávat počet již pomodlených růženců.
  • Pokud se chcete modlit v rodině, nebo ve skupině (např. v rámci společenství, v rámci farnosti), může se zaregistrovat jen zástupce skupiny, který si vezme na starost komunikaci se stránkami, takže lidé bez přístupu k internetu, nebo bez dostatečných schopností se budou moci zapojit do modlitby též.
  • Zaregistrovaní, pokud si to budou přát, mohou dostávat e-mailem každý den informaci, za kterou zemi se právě daný den modlíme.

možnost registrace a více informací naleznete na: ruzeneczasvet.cz a na ruzenec-za-svet.signaly.cz najdete každý den krátkou zmínku o zemi za kterou se právě modlí.

 


Podrobnosti
Vložila: Haja2
Vloženo: 1. 10. 2011
Upraveno: 10. 10. 2011
Napsat komentář »