PPR a gynekologická poradna

Společenství zetlelo, protože v něm nebyla žádná aktivita po více jak šest měsíců.

Ve čtvrtek 15.4. v podvečer budu mít on-line přednášku pro veřejnost, kterou organizuje kopřivnické centrum pro rodinu. Je potřeba se včas přihlásit. Těším se i na vás

cink2

Chtěla bych se podělit k tématu: nám na všech kurzech říkali, že pokud chceme otěhotnět, je nejlepší před ovulací nějaký čas spolu nespat a to potom až nejlépe na ovulaci... No, tak jsme se takto rok a půl trápili, že nejsme úspěšní, až jsme se na slavné toto pravidlo vykašlali a otěhotněli. Máme 4 krásné děti a všechny "upředené" ze spojení vždy ze začátku plodného období, kdy je vše (ne)patrné pouze z jakéhosi hlenu. Laicky si to vysvětluji, že některé spermie potřebují čas, ale nevím... Chtěla bych na tento jev upozornit, aby i ostatní páry se nedostaly do pasti "nejlepšího načasování".
Učí se toto pravidlo o "nejlepším načasování" stále, nebo už se kupí i takové ty naše zkušenosti? (přece jen je to od našeho kurzu PPR nějaký ten pátek)

CENAP

@cink tak to by mne zajímalo, co jste to absolvovali za kurz.. Především je potřebné vědět, že STM nijak nesouvisí s načasováváním styku. ale k orientaci, za jsou cykly zdravé, případně kdy nasazovat léčbu a pak, jak správně spočítat termín porodu.. Zvu Vás do kurzu STM, aby se i přes Vás šířily pravdivé informace... Těším se na spolupráci L

cink2

Bylo to při kurzu plánovaného rodičovství, který podle mého, s STM dost souvisí a byla o metodě dost rozsáhlá řeč. STM nám přece dává poznat, zda a kdy přibližně probíhá ovulace... a jestli ne, tak to tedy nevím, co s tím teploměrem po ránu pořád blbnu... (o sledování hlenu nemluvě). No a ovulace je potřebná k otěhotnění?
Vaše téma zní: Úspěšná cesta k dítěti. Tedy jsem předpokládala, že i v tomto semináři bude řeč o ovulaci (bez ovulace není přirozené těhotenství )- tedy to s STM přece souvisí. No, chápu, že už je to 10 let od mého proškolení a lecos se mohlo změnit. Jméno školitelky si pamatuji, ale psát ho nebudu, neb raději chodím na trh se svojí kůží... a možná jsem ji jen špatně pochopila. Nicméně kdyby ji i jiná tehdy pochopila blbě jako já, pro ty patří můj první postřeh výše.

EvaHavlátová

@cink2,Je dobře, že komentáře vznikají, trochu mně mrzí, že se lidé jakoby obávají někdy ptát a komentovat.. Tvůj postřeh, o tom, že není dobré při snaze o početí styk "časovat" bych nazvala veskrze správný a dobře, že ho šíříš. Celou dobu co znám CENAP, se setkávám s tím, že právě také u tématu otevřenosti početí, učí určitě styky "nenačasovávat". Vždy je to společná plodnost páru. Záleží na spermiích, příhodném prostředí hlenu a tom, jak probíhá ovulace. Spermie ve správném prostředí přežívají více dní a tím pádem k početí právě dobře může dojít ze styku třeba i týden před ovulací. Další argument pro to "nenačasovávat" je velká míra zbytečného stresu s tím spojená, která často také působí nepříznivě.

Zobrazit 4 komentáře »