Křesťanství, přátelé, signály.cz

Prožívej naplno svůj duchovní život. Společně s přáteli. Více o signály.cz »

Zaregistrovat se

Přátelé dobrého piva

Společenství zetlelo, protože v něm nebyla žádná aktivita po více jak šest měsíců.

Průměrná roční spotřeba piva v Česku na osobu se drží na hranici 160 litrů ... Je to tedy nejvíce na celém světě... Pojďme se tedy sdružit a vytvořit společenství lidí, co mají pro tuhle pochutinu slabost:-) Více o společenství »

Krasnazena

Tak jsem pila u známých Bernarda, ale to tedy byl ošklivý zážitek. Zato čepovaný mušketýr v restauraci v Bohušovicích byl skvělý.

Jan Cahel Ojojoj, Bernard, tedy pokud je dobře udržovaný a načepovaný, tak je celkem v pohodě...:)

Krasnazena Honzo, možná udržovaný nebyl.

Adler

Po probuzení je lépe pít pivo než vodu. Pivo posiluje svalstvo a dodává tváři svěží vzhled, voda tělo naopak oslabuje, varuje Hildegarda z Bingenu (1098 -1179 ). A není první, už dlouho před ní k tomu samému nabádá francký biskup Arnulf z Met ( 580 - 640 ). Nepijte vodu, ale pivo, nakáže věřícím, strčí krucifix do džbánu s pivem a všichni musejí pít jen z toho jednoho džbánu.

Krasnazena Ale já bych usnula, kdybych si po ránu dala pivo. U mě osobně není ráno nad černý čaj:-)

Krasnazena

Které čepované pivo vám nejvíc chutná? Musím říct, že oceňuju Svijany 11 a Zlatopramen.

vildatom Jsem stejného názoru.

jankac Černá hora Kvasar :-)

evulka IPA na Strahove :-)

Jan Cahel Já nepozřu ani jedno :D Doporučuju Nachmelenů Opicu

Kačis

A já zvu pro změnu do Jihlavy! Máme tu výbornej Radniční minipivovar. Vaří jak obvyklá piva ležáckého typu, tak i piva svrchně kvašená. Teď například mají patnácti stupňovou IPU nebo ALE s pečenými dýněmi :P Kdo dorazí, ráda s vámi na "jedno" zajdu! :) Odkaz zde: http://www.radnicni-jihlava.cz/index.php?sekce=nasepivo

vildatom Ta e-Ipa 15 stupňová by stála za hřích. :-))

vildatom

Doporučuji zajet do Brna do Pegasu na Irské pivo. Tmavý Ležák podobný Guinesu. http://brnorestauracepivnice.hotelpegas.cz/nase-piva/

František Fiala
František Fiala

mystic No, prolétl jsem to očima a musím říct, tam mají pár chyb... třeba v Čechách všechny piva vaří svrchním kvašením. Spodním kvašením vaří třeba v Holandsku. Takže chlubit se u nás tím, že vaří pivo svrchním kvašením, je blbost.

František Fiala Vyškov se poslední dobou nevyznačoval ani dobrým pivem, ani dobrou reklamou, ani dobrým hospodařením. Takže se nedivím... Ale jsem zvědavý, jaký bude tento "speciál".

MartyR

Tak komu chutná staronová Krušovická desítka?
Přiznám se,že mě osobně zaujala.Už to není takové to tuctové europivo.
A kdo zkusí dvanáctku,teprve neprohloupí ;-)

František Fiala Už jsem slyšel negativní ohlasy, ale mě osobně chutnala - výborná na žízeň, když bylo horko, tak ta sedla.

František Fiala

Dobré pivo musí být zasloužené. Po těžké práci v horkém dni není nic lepšího. A stačí jeden lahváček.

Krasnazena A nebo po dvacetikilometrovém výletě:-)

MartyR A nebo jen tak ;-)

Krasnazena ale děsně se po něm tloustne:-(

František Fiala @Krasnazena: ad1: Ano, po výletě. Jako pohlazení na duši a jako hojivý balzám na různé bolístky:-)
ad2: Jak kdo:-)

mystic

Kvůli věčné žízni na privátě jsem začal experimentovat. Min.12 hodin chlazené různé druhy lahváčů. Eliminoval jsem tím chyby jako špatná teplota, vyšumněnost u čepovaných piv a případnou hospodskou naředěnost, a jejich následnou (ne)oblíbenost. Výsledky výzkumu: nejlíp dopadly piva Kozel 12°, Gambrinus 12°, Pardál 10°, Braník 10°. Naopak největší "patoky" se mi jevily Radegast 12°, Lobkovicz 12°, Krušovice 12° a Zlatopramen 11°. Samozřejmě i zde platilo většinové pravidlo, že dvanáctky jsou lepší než desítky (jinými slovy bych nechtěl pít 10° od Radegastu nebo Krušovic a naopak bych chtěl… Zobrazit více

Kvůli věčné žízni na privátě jsem začal experimentovat. Min.12 hodin chlazené různé druhy lahváčů. Eliminoval jsem tím chyby jako špatná teplota, vyšumněnost u čepovaných piv a případnou hospodskou naředěnost, a jejich následnou (ne)oblíbenost. Výsledky výzkumu: nejlíp dopadly piva Kozel 12°, Gambrinus 12°, Pardál 10°, Braník 10°. Naopak největší "patoky" se mi jevily Radegast 12°, Lobkovicz 12°, Krušovice 12° a Zlatopramen 11°. Samozřejmě i zde platilo většinové pravidlo, že dvanáctky jsou lepší než desítky (jinými slovy bych nechtěl pít 10° od Radegastu nebo Krušovic a naopak bych chtěl ještě zkusit dvanáctky od piv, kde i desítky prošly skvěle jako třeba Pardál a Braník)

Krasnazena díky, to je hezký. A znáte pivo Bakalář z rakovníka? Moc mi chutná

Krasnazena Krušovice mi nechutnají
skoro žádné.