PedroRafaelo

PedroRafaelo / 40 let

Ženatý
WOAM

Tuhle otázku ráda lidem kazím. Dříve bylo totiž z evolučního hlediska rozhodně vejce. Aspoň to dinosauří celkem bez debat. :-)
A teď už bez vtípků. Souhlasím s Tebou s myšlenkou, že někdy na počátku byl v Bohu jakýsi předobraz slepice, ve smyslu "potenciál živých buněk vyvinout se v slepici" (a taky ve spoustu jiných ptáků). Společně s ní by ovšem rozhodně byl v Bohu přítomen i předobraz vejce jako poměrně dobrého vývojového prostředku pro slepici. A taky je ještě otázka, jestli náhodou nemůžeme i vejce samotné považovat za slepici – např. z hlediska DNA je to totéž. A pak tu máme taky ještě "kohouty" (jiného ptačího druhu), kteří mohli způsobit to, že se z původního vejce (ještě jiného ptačího druhu) díky křížení jednou vyklubala ta slepice – a podobně by fungovaly i genetické mutace.

Anna Esnerová

Líbí se mi tato otázka. I já jsem zastánce toho, že Bůh musel nejdříve stvořil pár - samce a samici, aby se tito mohli rozmnožovat a vychovávat své potomky. Jinak by to ani nešlo. Díky za pěkný námět do debaty. :-)

Zobrazit 2 komentáře »