Osvětim - Paměť Evropy

čtvrtek, 20. září 2012   do   neděle, 23. září 2012
Krakov – Osvětim
null

Komunita Sant' Egidio

 

Osvětim 2012 - vidět...slyšet...nezapomenout

 

NOVĚ: Kdo má zájem se ještě k akci připojit, pište na email: [email protected]

 

Srdečně Vás zveme na 3. mezinárodní setkání mládeže v Krakově a Osvětimi, které se bude konat ve dnech 20.–23. září 2012. Prvních dvou setkání z roku 2008 a 2010 se zúčastnily stovky mladých lidí z celé střední Evropy. Přidejte se letos i Vy a řekněte své jasné „NE” násilí na místech, kde si připomínáme utrpení milionů Židů, Romů a vězňů z celé Evropy a bývalého Sovětského svazu během druhé světové války.

Konference „Mladí Evropané za svět bez násilí”, pořádaná Komunitou Sant´Egidio (www.santegidio.org) ve spolupráci s univerzitami a vzdělávacími institucemi v České republice, Gruzii, Německu, Itálii, Litvě,Polsku, Rumunsku, Rusku, Slovensku a Maďarsku. Toto již třetí mezinárodní setkání navazuje na konference „Není budoucnosti bez paměti. Mladí Evropané v Osvětimi” (2008) a „Za svět bez násilí” (2010).

Stovky mladých lidí z různých zemí, které spojuje přání říci své jasné „NE” násilí, se sejdou v Polsku, v Krakove a Osvětimi, na místech, kde si připomínáme utrpení milionu Židu, Romu a vězňů z celé Evropy a bývalého Sovětského svazu během druhé světové války.

Sedmdesát let poté, co v koncentračním tábore Osvětim-Březinka začalo vyhlazování vězňů, naléhavě cítíme, že je třeba znovu potvrdit hodnoty míru a soužití mezi různými národy ve všech zemích, odkud pocházíme. Věříme, že tato připomínka je velmi důležitá i pro nejmladší generace, které naštěstí nepoznaly hrůzy války a holocaustu.

Sejdeme se v Osvětimi, abychom si připomněli historické tragédie našich zemí, zapříčiněné xenofobií, rasismem a antisemitismem a také abychom začali mít sen o vytváření lidštější budoucnosti.

Nechceme zapomenout! Pojed s námi i ty a přispěj tak k uskutečnění světa bez násilí, rasismu a antisemitismu!

Pokud je ti mezi 16 a 25 lety a chceš se zúčastnit konference „Mladí Evropané za svět bez násilí”, nebo máš zájem o další informace, můžeš nás kontaktovat na této adrese:

[email protected]

http://santegidio.weebly.com

 

Účastnický poplatek za kongres bude 25 EUR plus náklady na cestu. 

Tlumočení do češtiny zajištěno.

 

Předběžný program kongresu:

19.–20. 9. příjezd do Krakova, zápis, ubytování.

20. 9. odpoledne: zahájení kongresu, příspěvky pamětníku holocaustu a koncentračních táboru.

21. 9. Osvětim-Březinka – návštěva památníku, vzpomínkový pochod v tábore Březinka.

22. 9. práce ve skupinách, závěrečné setkání, koncert hudebních skupin.

23. 9. návštěva Krakova, odjezd.

 

letáček akce:

http://santegidio.weebly.com/uploads/3/3/3/1/3331599/letak_small.pdf


Podrobnosti
Vložil: archiStrata
Vloženo: 13. 3. 2012
Upraveno: 4. 9. 2012