Andrea Hýblová (Neposeda)

Neposeda / Andrea Hýblová

V celibátu
dromedar

Ještě chybí obligátní otázka proč. Požádala pražská komunita o výpomoc? Potřebovala se düsseldorfská komunita zbavit jednoho hladového krku (nebo sestry, co všem lezla na nervy)? Pachatelka Missbrauchu se v souladu s církevní tradicí potichu uklízí mimo dosah německých úřadů? ...

HonzaPilař

Dromedáre.... (oči v sloup)

dromedar

Pohoršení nad těmi návodnými otázkami chápu, ale vážně: jak řád v tomhle směru tiká? Proč se někdo po jedenácti letech na jednom fleku najednou sebere a stěhuje se do cizí země?
Bezesporu jsou řády, kde kočování mezi komunitami prostě patří k věci (a jedenáct let na jednom fleku obvykle nezůstane ani ten, kdo by snad chtěl), ale paulínky se mezi ně nezdají patřit.

dromedar

A kdybych se v dnešní době já jako řeholník někam daleko stěhoval, tak bych se nepohoršoval, ale hleděl bych sám vyložit karty - proč se stěhuji, co jsem doteď dělal, a kde o mně v předchozích působištích můžou poskytnout relativně nezávislé reference. I když je pravda, že kdo se nevěnuje přímo kontaktní pastoraci, má asi v tomhle směru právo na víc soukromí.

Zobrazit 4 komentáře »