Letošní rok
Rok 2023
Rok 2022
Rok 2021
Rok 2020
Rok 2019
Rok 2018
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Rok 2010
Rok 2009
Rok 2008
Rok 2007

Blogový příspěvek byl smazán.

Napsat komentář »

Blogový příspěvek byl smazán.

Napsat komentář »

To se takhle u nás v Praze zastavila naše s. Bernadette (kdo sledujete Vatican News v angličtině, můžete znát její hlas) a všimla si,že jsme vydaly česky knihu autorky, kterou zná.
https://www.youtube.com/watch?v=dtGdJo0YVRQ

– upraveno
Andrea Hýblová (Neposeda)

Jen koukám,že jsem jí jedno T ubrala v titulku.

Zobrazit 1 komentář »

Bože, ty jsi vedl blahoslaveného Karla obtížemi tohoto světa od vlády pozemské ke koruně nebeské; na jeho přímluvu nám pomáhej, ať tvému Synu a našim bratřím a sestrám sloužíme tak, abychom dosáhli věčného života. Skrze tvého Syna Ježíše Krista, našeho Pána, neboť on s tebou v jednotě Ducha Svatého žije a kraluje po všechny věky věků.
V našem kostele sv. Petra na Poříčí, Praha 1.

dromedar

Ten motiv "od vlády pozemské ke koruně nebeské" je jako okopírovaný z předkoncilní orace svátku sv. Václava. (Pokoncilní je ovšem úplně nově složená a už v ní po tom není ani stopy.)

Zobrazit 1 komentář »

Musím říci, že nejprve jsem si myslela, že čtu knihu od protestanského autora, jak to bylo jiné. Nebo že je to laik a velmi zaměstnaný a přitom "zbožný" muž zároveň?
Jsem zvědavá, zda máte někdo podobnou zkušenost.
https://www.youtube.com/watch?v=qzkRaKwH30Y

Napsat komentář »

Vyprahlostí, roztržitostí a neklidem ať se netrápí

Je-li duše zavalena vyprahlostí, roztržitostí a neklidem, ať na to nedbá a ať se tím netrápí. Chce-li mít vnitřní svobodu a nechce-li se pořád soužit, ať se přestane bát kříže, a uvidí, jak jí Pán pomůže ho nést: půjde vpřed s radostí a ze všeho bude mít užitek, protože je jasné, že nedává-li studna vodu, my ji tam nemůžeme dolévat. Avšak nemáme být nepozorní, protože dává-li ji, pak ji máme čerpat, protože Bůh v nás chce tímto způsobem rozmnožit ctnosti.

(Terezie od Ježíše, Kniha života XI,17)

Napsat komentář »

A tuhle sledujte! Na instagramu. Třeba jako inspiraci pro českou evangelizaci. I když koukám, že nějaké české stopy už se objevily. Skvělé!

Napsat komentář »

Nebylo by od věci se pustit do takové novény. A to i zástupně za druhé.
Novéna s podněty, jež se nemusí nutně omezovat jen na devět dní, ale mají širší potenciál, totiž postupně proměňovat všechny oblasti života.
https://www.paulinky.cz/novena-ke-svatemu-janu-xxiii

Lenochod

Můj biřmovací patron, tak to se na to podívám. Díky za tip.

HelenaH

Taky moc děkuji za tip. Hned jsem objednala a balíček už dneska přišel. Vyprosit si pokoj v této době, to je prosba o zázrak...💓

Zobrazit 2 komentáře »

Od policie do kláštera!
(Sestřenka z naší Paulínské rodiny, znám osobně z Říma)
https://www.vaticannews.va/en/church/news/2022-05/sisters-project-tosca-ferrante-pauline-nun-italy.html

Napsat komentář »

Prý vás na tenhle dotisk čekalo hodně!
https://www.paulinky.cz/expedice-bible/

Napsat komentář »

Kde dusí nenávist, ať lásku vnáším, kde tiskne bezpráví, ať křivdy snáším, ať smírem spojuji, kde dělí hádky, ať pravdou přemáhám omyl a zmatky.
Učiň mě, Pane, nástrojem, ať zářím, ať zářím tvým pokojem.
4. říjen 2022: Sv. Františka z Assisi (památka)
https://www.paulinky.cz/akce-1-1-se-svatym-frantiskem/

KMirjam

Pismo, Kvítky a Kempenskeho Následování jsem měla od raného mládí trvale na nočním stolku, u ruky

Beze zbraně zase, vedle Bernanosova Deníku venkovskeho faráře, Chudé ženy Leona Bloy, mi byly zase prvnimi knihami duchovní beletristrie
U další v řadě, Dobraczyńskeho Přelévat more, mrazí Asi bych si ji měla ptecist teď znovu Nevěřila bych nikdy, ani tehdy, během studené války, že po půl století nabyde až tak hrůzné doslovne aktuálnosti

KMirjam

Kdyby táta žil o trochu déle, po Listech pro Viktorii, . které vydat stihl, by přišel na řadu jeho Ioculator Dei. Ten je je sice svazany, ale koloval jen v samizdatu,
Spolu s m. Bubnem vydal ještě Svatí spojují národy.
Jinak vše jen strojopisem, a neskutečné množství článků Tiuhle jsem někde četla, že je tata považován za prukopinika ekumenismu u nás... a je to pravda. Přednáška "Advent předkřestanskych narodu" je ze 70. let!!! Vlastně neuvěřitelný....

I když tatovu pisemnou pozustalost (60 beden) mama venovala museu, od jeho smrti to tam leží netknute. A tak jistě neudelam chybu,u mě taky pár věci zustalo, včetně sv Františka, když je venuji Milošovi Doležalovi, Tatobvy texty měl rad, uvadel je na Vltavě a ma o to zajem, V říjnu se u me zastaví,. Po me smrti by to šlo do smetí..

Zobrazit 2 komentáře »

Znáte tenhle film: Skrytý život?
Viděla jsem ho znovu, už ne optikou "to se stalo kdysi, když začala 2. světová válka", najednou byl tak aktuální... to se přece odehrává i teď.
Nejprve jsem myslela na 🇷🇺 muže, ale nejde jen o ně, že? Každý se nějak rozhodujeme.
https://www.youtube.com/watch?v=qJXmdY4lVR0

Ivka-Iva-el

Já teď viděla Bitvu o Sevastopol, to taky byla síla a člověk to vidí taky úplně jinak než jindy.

Zobrazit 1 komentář »