Letošní rok
Rok 2023
Rok 2022
Rok 2021
Rok 2020
Rok 2019
Rok 2018
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Rok 2010
Rok 2009
Rok 2008
Rok 2007

Všemohoucí a milosrdný Bože,
dej nám sílu překonávat všechno,
co se nám staví do cesty,
ať ti můžeme bez vnitřních i vnějších překážek svobodně sloužit.

Liturgická modlitba pro 32. týden v mezidobí.
Zkuste navrhnout, co byste za slovo "sloužit" dali vy, kdyby ta modlitba byla psána nově?

Napsat komentář »

Tohle je vyborny! Fakt rozkliknete.
V Africe na tuto pisen "Jerusalema" (puvodne z Jizni Afriky) lidi nataci videa ze sveho obycejneho života. Jako reakci na korona krizi. Nase sestry z Nairobi a jejich spolupracovníci to vzali poradne! A profesionalne.

Překladu z jazyka zulu doAJ
Jerusalema ikhaya lami(Jerusalem is my home)
Ngilondoloze(Guard me)
Uhambe nami(Walk with me)
Zungangishiyi lana(Do not leave me here)
Ndawo yami ayikho lana(My place is not here)
Mbuso wami awukho lana(My kingdom is not here)
A to se ruzne opakuje

https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=VNg9WUtCh8A

– upraveno
Napsat komentář »

ZKUŠENOST APOŠTOLA PAVLA NA VLASTNÍ KŮŽI. Abychom mohly pokračovat v našem hlásání, lidé naši komunitu v New Orleans podporují dary (finančně, jídlem, manuální pomocí). Byla jsem zvyklá spíše vždycky dávat, poprvé se učím také přijímat a vědět, že lidsky to nikdy nebudu schopná oplatit.

"Já jsem se naučil být spokojen s tím, co právě mám. Dovedu žít v odříkání, a dovedu žít v hojnosti. Seznámil jsem se důvěrně se vším: se sytostí i hladověním, s nadbytkem i nedostatkem. Všechno mohu v tom, který mi dává sílu. Ale jste hodní, že jste mi pomohli v mém tíživém postavení. ... Dostal jsem všecko… Zobrazit více

ZKUŠENOST APOŠTOLA PAVLA NA VLASTNÍ KŮŽI. Abychom mohly pokračovat v našem hlásání, lidé naši komunitu v New Orleans podporují dary (finančně, jídlem, manuální pomocí). Byla jsem zvyklá spíše vždycky dávat, poprvé se učím také přijímat a vědět, že lidsky to nikdy nebudu schopná oplatit.

"Já jsem se naučil být spokojen s tím, co právě mám. Dovedu žít v odříkání, a dovedu žít v hojnosti. Seznámil jsem se důvěrně se vším: se sytostí i hladověním, s nadbytkem i nedostatkem. Všechno mohu v tom, který mi dává sílu. Ale jste hodní, že jste mi pomohli v mém tíživém postavení. ... Dostal jsem všecko, co potřebuji, ano ještě více. ... A protože můj Bůh je přebohatý, skvěle vám to odplatí skrze Krista Ježíše ve všem, cokoli budete potřebovat."

Napsat komentář »

Po čem toužím, tam bude má cílová destinace. Aneb občas (raději pravidelně a často) je dobré seřídit si nastavení vnitřní GPSky Božím slovem a svědectvím těch, kteří už s Ním "kempují" na věčnosti, neboť po Něm toužili už zde.

"My však máme svou vlast v nebi, odkud také s touhou očekáváme spasitele Pána Ježíše Krista."

voda-zpívající

Krásný kříž. Doma mám velmi podobný.

Zobrazit 1 komentář »
Kollenka

Ale jaká pokroucenost. Já přece neodpovídám na otázku: Jaká byla hlavní myšlenka článku. To tady neodpovídá nikdo. Jestli chcete, chvilku se zamyslím a tu hlavní myšlenku vám vystřihnu.
Ano, diskutující se chytli jednoho detailu, který jim přišel zajímavý, takže debata se stočila někam trochu jinam, než kam mířil článek. To se občas stává.

Ale jinak se asi neshodnem. Já jsem se chtěla podělit o zkušenost, která mi přišla zajímavá a k téhle debatě trefná. Jestli si z toho někdo něco vezme anebo někdo nic, jeho věc.

Ta poznámka, že v US není pomoc těhotným v nouzi zaběhnutá jako u nás, je zajímavá. Já mám třeba jednu bývalou kolegyni v hnutí Na počátku - a ta zrovna nedávno byla v ČT v jakémsi pořadu a prezentovala tam činnost své organizace. Takže ta pomoc u nás je - i zviditelňovaná.

soIipso

Já jsem s pastorací KHS spokojený.
Bylo by zvláštní a nelogické, kdyby humanistická sekta prosazovala něco jiného, než vulgární humanismus, k němuž absurdní idea lidských práv, včetně práva matky odepřít vlastnímu dítěti jedno z těchto práv (sic!) neodmyslitelně patří.
Není tedy nikterak s podivem, že lidé nakažení její toxickou ideologí horují pro zákonnou podporu vraždění nevinných, a to vč. tzv. prolife organizací na tuto sektu navázaných.
O fatálním působení humanismu na zdravý rozum přesvědčivě svědčí zcela skurilně patologická úvaha o tom, že kriminalizací nějakého zločinu se jeho závažnost zvýší, neboť bude provozován skrytě.
Plodem humanismu je jedině a pouze smrt. Smrt ve všech významech a podobách. Smrt rozumu, svobody, lidskosti i lidských bytostí. Smrt ne čestná, ale potupná.

Zobrazit 293 komentářů »

Co všechno Pavel považoval za škodu (v jiných překladech ztrátu, nic, originál je ještě ostřejší) se dozvíte v Flp 3,3-8a.
"...vůbec všecko to považuji za škodu ve srovnání s oním nesmírně cenným poznáním Krista Ježíše, svého Pána."
Co pro nás je méně než poznání (a tím není míněno jen to intelektuální) Ježíše Krista, se ptejte sami sebe. TEDY je On nade vším? A proč by měl být? Aby všemu dal správné pořadí a odpovídající hodnotu v našich životech.

jjkohoutek

Dobře položená otázka :)

Zobrazit 1 komentář »

S jednou novickou jsem teď v komunitě, druhá, Orienne z videa, je na praxi v Chicagu (třetí z Evropy nyní u sebe "doma" v Portugalsku).
Všechny tři jsou moc fajn (a normální!) Těším se že snad poznám zblízka i dvě nové zdejší postulantky.



https://m.youtube.com/watch?v=EIIkGuFkmnQ

Irelevantní

Jejda, to je tak krásná a sympatická žena! :)

Zobrazit 1 komentář »

Tip k večerním zpytováni (jo, to pořád ještě existuje): jak Bůh dnes jednal v mém životě, kde jsem mu ne/kladl(a) překážky a kde ano, k čemu mě vedl a jaká byla má odpověď? Za co mu poděkovat a kde uznat svou slabost a prosit o milost?
"Vždyť i to, že chcete, i to, že pak jednáte, působí přece ve vás Bůh, abyste se mu mohli líbit." ANEB
Aby ve vás viděl obraz svého Syna...

Napsat komentář »

Nejen, že je dušičkový oktáv. Ale i jako reakce na všechno to, co jde proti Životu.

Napsat komentář »

My buďme alespoň těmi lidmi. Vezmeme na sebe lidskost. Budeme-li skutečně lidmi, ten, který se stal jedním z nás, nás provede do božského bytí.

"Mějte v sobě to smýšlení, jaké měl Kristus Ježíš: ačkoli má božskou přirozenost, nic nelpěl na tom, že je rovný Bohu, ale sám sebe se zřekl, vzal na sebe přirozenost služebníka a stal se jedním z lidí."

Napsat komentář »

Věřím v život věčný.

Napsat komentář »

Na cestě. Ke svatosti = přebývání s Bohem. Ta cesta vede po této zemi... Mt 5,1-12

KTERÉ Z TĚCH BLAHOSLAVENSTVÍ JE PRO VÁS V TYTO DNY "VÝZVOU?

suposlav

čistého srdce a milosrdní - pro mě the best of blahoslavenství

Andrea Hýblová (Neposeda)

čisteho srdce, letos (a nejen)

Zobrazit 2 komentáře »

Slavnost všech svatých.
Letos v neděli.

Napsat komentář »