Letošní rok
Rok 2023
Rok 2022
Rok 2021
Rok 2020
Rok 2019
Rok 2018
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Rok 2010
Rok 2009
Rok 2008
Rok 2007
Andrea Hýblová (Neposeda)

Kechlibara sleduji už delší čas, takže dekuji. Jsem ráda za jeho postřehy. Na rozdíl od něj jsem však přímo tady a mluvím s konkrétními lidmi. proto moje příspěvky budou vždy konkrétní, aniž bych popírala, že se děje něco špatně i jinde. Dokonce si myslím, že když je něco dlouhodobě popíráno, vede to pak k uplnému šílenství... viz i tento případ. Ovšem běžný život barevných a to,co se deje na univerzitách a jeste k tomu spíše jen mezi bílými (tuhle realitu znám jen z médií, já chodím na kurzy angličtiny pro žadatele o občanství a je to uplne jiná zkušenost) je totálně rozdílná: jedno je denní chleba, druhý je asi opravdu jen o ideích a spíše tedy ideologii.

Zobrazit 35 komentářů »
deFlegmatique

Jako jo, nedovedu si představit nic lepšího, než když si vandal odnese ze svého lupu náruč plnou křesťanské literatury. Doufám, že se tím nechá strhnout ke čtení a pro příště už nebude krást nic jiného, než kvalitní literaturu.

A až se jednou za dlouhý čas po konverzi bude zpovídat z toho, že vykradl knihkupectví Paulínek, tak doufám, že mu zpovědník uloží jako rozhřešení zaplatit ty nasyslené knížky.

Andrea Hýblová (Neposeda)

kdyby jen zaplatit, rovnou jít a hlásat! jako ten ukrutník Šavel

Mirec477

To je vinikajúci úmysel pre modlitby Paulínok. Takže aj my sa môžeme modliť za tých, ktorí nám robia zle, aby sa to obrátilo na dobré. Super.

Zobrazit 3 komentáře »

Já za chvíli odcházím na adoraci. Poud i vy se chystáte, nabízím v angličtině jedno připravené téma k modlitbě.
https://www.sistersofmercy.org/resources/prayer-the-elimination-of-racism/

deFlegmatique

Right or left racism?

Andrea Hýblová (Neposeda)

proste rasismus. když pliveš na černocha, rozlišuješ zda zprava nebo zleva? k čemu ti pomůže zaškatulkovat si to,co je před Bohem šatné. to ostatní je zase nesmysl.

Zobrazit 2 komentáře »

Nalezeno. Líbí se mi.
Překladem by to ztratilo. Tak snad každý porozumí.
Nejen slovům, ale i obsahu.

Zobrazit 6 komentářů »

Výběr filmu sester z LA komunity (tam jsem teď už měla být,ale covid....). Dva z těch filmů jsem doporučovala taky. Zřejmě jsme "stejné krve".

https://www.commonsensemedia.org/blog/black-history-movies-that-tackle-racism

Napsat komentář »

Už to vypadalo,že v naší komunitě budeme jíst poslední zbytky a pak...? Jsme velká komunita a se zavřenými knihkupectvími po celé USA téměř bez příjmů (zaměstanci jsou však dál placeni). Den po tomto oznámení, jsme dostaly první várku jídla z Whole Food Market. Já si tam za své kapesné chodívala právě koupit "evropský chléb", jednou za 2 měsíce jako velmi drahou záležitost. Teď si ho mohu dopřávat každý den. Bůh se stará. A používá k tomu své "lidi".

Neboť tak praví Hospodin, Bůh Izraele: "Nevyprázdní se hrnec s moukou a neubude ze džbánu s olejem až do dne, kdy Hospodin sešle déšť na zemi!"

deFlegmatique

"... budeme jíst poslední zbytky..." je následek čeho? epidemie, nebo rabování? Nebo obojího?

Andrea Hýblová (Neposeda)

nasledek stale trvajici epidemie. proste nemame prijmy... coz se tyka mnoha Americanu, takze nasilnosti mnohdy prameni i z toho

Irelevantní

Ahoj Andrejko :) Hned mě trklo .. no a proč se o paulínky postaral a o lidi, co roky žijí jen o pár bramborách denně,bez žádné lepší výživy pro děti, kdesi v údolí Biká, ne? Tam se ten verš z Písma zas tak nenamontuje :)

Andrea Hýblová (Neposeda)

To se musíš ptát Jeho.../a těch, které volal k pomoci?/, já píši o naší zkušenosti.

Zobrazit 4 komentáře »

Do nového týdne s modlitbou pro 10. týden v mezidobí.

Napsat komentář »

„Můj Bože v Trojici, tobě se klaním, pomoz mi úplně zapomenout na sebe, abych mohla spočinout v tobě, nehybná a pokojná, tak, jako by má duše už byla na věčnosti! Ať nemůže nic porušit můj mír a způsobit, abych vyšla z tebe, můj Nezměnitelný, ale ať mě každá minuta unáší dále do hlubin tvého Tajemství!
Upokoj mou duši, udělej si z ní své nebe, svůj milovaný příbytek a místo svého spočinutí. Ať tě tam nikdy neponechá- vám samotného, ale ať jsem celá stále tam, úplně bdělá ve své víře, celá v klanění, úplně oddaná tvému… Zobrazit více

„Můj Bože v Trojici, tobě se klaním, pomoz mi úplně zapomenout na sebe, abych mohla spočinout v tobě, nehybná a pokojná, tak, jako by má duše už byla na věčnosti! Ať nemůže nic porušit můj mír a způsobit, abych vyšla z tebe, můj Nezměnitelný, ale ať mě každá minuta unáší dále do hlubin tvého Tajemství!
Upokoj mou duši, udělej si z ní své nebe, svůj milovaný příbytek a místo svého spočinutí. Ať tě tam nikdy neponechá- vám samotného, ale ať jsem celá stále tam, úplně bdělá ve své víře, celá v klanění, úplně oddaná tvému stvořitelskému působení. ... Stravující Ohni, Duchu lásky, ‚sestup na mne‘, aby se v mé duši uskutečnilo jakoby vtělení Slova, ať jsem pro něj další lidskou bytostí, v níž znovu uskuteční celé své tajemství.“
sv. Alžběta od Trojice

majkiki

Nádherná modlitba.

Zobrazit 1 komentář »

Tohle je teď můj kardinál. Bostonský.
A jeho poselství.
Cardinal Seán’s message to the people of the Archdiocese on the issue of systemic racism
https://vimeo.com/426365893

– upraveno
deFlegmatique

Není někde přepis toho projevu?

Andrea Hýblová (Neposeda)

tipuji si ze na webu arcidieceze...https://www.bostoncatholic.org/

my /věřící/ už od něj hned v prvním týdnu dostali na neděli pastýřský list.

Andrea Hýblová (Neposeda)

On June 5, Cardinal Seán O’Malley, OFM, Cap issued to the people of the Archdiocese of Boston a letter on racism. Please click here to read the letter or to listen to the message from Cardinal Seán.

Zobrazit 4 komentáře »

Dnes při ranní modlitbě jsme v komunitě použily modlitbu z Pastýřského listu proti racismu. Ten poslední byl napsán v roce 2018, tedy žádná horká reakce na současnou situaci. Jen vědomí toho, že rasismus je stále přítomen.
https://youtu.be/1GzNELtwDlc

Od sester z Chigaca.
Ta otázka, co můžeme dělat, jak přispět... zní všemi domy.
https://youtu.be/8kgIw8-muHA

Napsat komentář »
Tofl

Nepokoje v USA se "rasové otázky" týká jen okrajově. V dnešních nepokojích je toho mnohem více (např. nezaměstnanost, frustrace, život na okraji, sociálně slabý, katastrofické zdravotnictví a další).
Smrt Georga Floyda byla pouze poslední kapka toho všeho, protože násilí proti Afroameričanům ze strany strážců zákona je každý rok několik. Tady se sešlo spousta věcí a paradoxně "koronavirová hysterie" napomohla dostat frustrované Američany do ulic a protestovat proti špatnému systému.

Česká televize - Nepokoje v USA (doporučuji shlédnou celé, protože jsou tam zajímavé postřehy)
https://www.ceskatelevize.cz/porady/11412378947-90-ct24/220411058130602/video/771545

JiKu

Prognóza vývoje dle JiKu:
Trump potlačí nepokoje silou. Tím si získá většinu a vyhraje podzimní volby.
Bude vládnout další 4 roky.
Pak zvítězí levicoví demokrati (drtivě, protože republikáni nebudou schopni vygenerovat Trumpova důstojného nástupce) a USA půjde do pr*ele. Vyhraje Čína a Putin bude v poho.

Zobrazit 32 komentářů »
  • 1
  • 2