Letošní rok
Rok 2023
Rok 2022
Rok 2021
Rok 2020
Rok 2019
Rok 2018
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Rok 2010
Rok 2009
Rok 2008
Rok 2007

Zázraky se dějí! Díky zákazu veřejných akcí letos Celonárodní čtení Bible oslovilo víc lidí než jindy - přes 26.000! Vypadá to, že opravdu "Boží slovo není v karanténě" a doufejme, dodávám už já, že se na něj nezapomnene ani nadále...

Za mě k tomu mohu jen dodat, že už vím, co znamená dostat se k něčemu jako slepý k houslím. Já se hlásila, že chci číst, ale až v té další vlně. Nikdy by mě nenapadlo cpát se mezi 12 vyvolených:-)

Shrnutí akce a odkaz na unikátní videa zde: www.biblion.cz/blog/dekujeme-vice-nez-26-tisic-oslovenych

Napsat komentář »

Duchovní adopce (nejenom).
Já už mám svého pacienta.
Dostala jsem také jeho e-mail, tak jsem mu napsala, a že se budu modlit na přímluvu sv. Zdislavy.

https://bit.ly/2xnVjeg

– upraveno
Napsat komentář »

A tohle je moje odpověď, co jsem se "naučila" v době koronavirové.
Z cyklu V KARANTÉNĚ JSME SPOLU

https://www.media.oblati.cz/denni-impuls/online-skola-zivota/

– upraveno
Napsat komentář »
dtto

Já jsem si uvědomil, že stát a národ jsou si blíže, než jak jsem to dříve vnímal.
Považoval jsem otázku, zda je správné případně položit život za stát, resp. za národ, za určité dilema.
Díky korovinusu jsem si uvědomil, že je to dilema falešné:
Stát je nepřítel a národ banda svinských kreténů, kteří vesměs nestojí za jakékoliv úsilí či oběť, neboť čehokoliv se jí zlého dostane, plně si zaslouží.
Jedině se tedy lze spravedlivě obětovat za bližního.

JiKu

Ano, jedině tehdy je křesťanské, správné, spasitelné (dignum et iustum) obětovat se za bližního, pokud si uvědomíme, jaký je to debil či hajzl. Protože za milé, chytré a krásné bližní se obětují i pohané.

Zobrazit 12 komentářů »
jjkohoutek

Je to tak, že když si někdo prohlíží knihu a pak si ji nekoupí, že se musí potom z hygienických důvodů spálit?

zirafa

@jjkohoutek Musi se spalit tak kniha nebo ten clovek, ktery si ji prohlizel? To je takove...no, proste ze uz to tu bylo ;)

Zobrazit 3 komentáře »

Exercicie ukončeny konzultací s Mistrem při adoraci. A pak ještě požehnáním na závěr mše svaté. To bylo anglicky, takže si nejsem jista, o co šlo přesně. Bůh se mnou mluví česky, tam si jista dost jsem. Takže se leckdy ani nemohu vykroutit, že jsem asi špatně rozuměla.

Napsat komentář »

Od této neděle večera (amercikého času) začínám týden ticha, jen s Božím hlasem. Zatím však přijímám případné vaše podněty, na koho v tyto dny při modlitbě pamatovat.
A když vzpomenete vy na mě, tak budu ráda.

smilemaruska

diky.Budeme.na Tebe myslet.Muzes myslet na mou mamku dekuju

Ivka-Iva-el

Za zdraví a rodinu, dekuji!

terre-eau

Za obete domaceho nasilia, za agresorov, aby si uvedomili svoje ciny.

Meruňka

Za zdraví a za dobrý spánek pro celou rodinu ;) Děkujeme!

Zobrazit 4 komentáře »

Jak se tak koukám z okna a čtu si u toho dnešní evangelium...

Napsat komentář »

Vy byste se na TV NOVA nedívali, tak to vidíte aspoň zde. Tam mě stejně nakonec nevzali. Že by pro tu roušku na klice a ne na tváři, abych neprovokovala? Nevadí (mi to). Povzbudím aspoň vás.

Poslední zpráva: právě tu sněží!
https://youtu.be/pIHCA4x0HGs

Napsat komentář »

Z USA a teď přímo od FSP (tedy od Dcer sv. Pavla alias paulínek) jsou i jiné věci než zbožné ponožky.
Před týdnem sestry vedly rekolekce on-line. Část témat se týkala slavení Tridua, část byla o následování Ježíše Mistra a tedy na téma rozlišování povolání. Osobně sestry doprovázely 43 dívek, ale až přes tisíc dalších lidí videopřednášky sledovalo a zasílalo dotazy.
Materiály (videa a texty ke stažení) zůstávají on-line, prý až do konce Velikonoc. Tak zkuste svou angličtinu...
http://daughtersofstpaul.com/Portals/2/holy-week-retreat-2020.html

– upraveno
Napsat komentář »

Život v USA obnáší i toto. Měla jsem schovanou ukázku z Vánoc, než jsem to stihla sdílet, už tu máme fusekle velikonoční.

Ale třeba takové ponožky s biblickými verši na téma cesty, to bych asi nakonec i nosila. Mají taky, podívejte se:-) Prostě evangelizační ponožky, neber to!

https://sockreligious.com/products/divine-mercy-socks

jjkohoutek

Já se musím zamýšlet, co je to evangelizace a jak reálně vypadá...

Andrea Hýblová (Neposeda)

@jjkohout tak umim si predstavit,ze pujdu do nejakeho prostredi, treba sportovcu, a budu mit tuhle fusekle, teda ty s nejakym biblickym versem, a ze si toho nekdo vsimne a pokusi se to cele precist (vesele ponozky uz asi dva roky frci). ale asi bych to vyuzila v mladsim veku, ted uz bych si tak nebyla jista... netusim, za jakym ucelem ten napad vznikl, ja bych za tim videla jen toto vyuziti... kdyz uz bych neco takoveho nasla pod stromeckem. pravda ze tricka s ruznymi napisy lidi taky nosi...

Zobrazit 2 komentáře »
Napsat komentář »

Dnešní modlitební společenství on-line bylo i s novokněžským požehnáním. Síla. Síla Boží!

Napsat komentář »

Rouškománie dorazila do Bostonu. Příští týden bude prý ten nejhorší. Jsme nachystané, zalezlé v klášteře.Pod ochranou roušek i našich zakladatelů.
A příští týden odejde česká zásilka rousek pro mé sestry v Itálii. Diky všem, kdo se do ní zapojili.

Napsat komentář »

Jak tak připravuji dnešní online modlitbu, našla jsem k ní i jedno video. Pasuje k dnešnímu evangeliu!
Je to z webu od katechetů z Olomouce.

https://uloz.to/file/FmbxNlcFaG25/velikonoce-video-wmv

voda-zpívající

Zpívá Adorare - moji oblíbenou:-)

artep1605

Ta písnička je takový Boží dar. Když jsem ji před několika lety skládala, skoro celou dobu mi u toho tekly slzy :-) A mám to tak dodnes. Prostě síla slov Písma.

Tento klip je pro mě novinka, díky za sdílení.

Eliška Dřevěná

Peti, ty jsi autorka? Mozna jsem tvoje jmeno videla u not, ale nikdy mi to nedocvaklo, nespojila jsem si jmeno a obraz :) Tak hlasim, ze to je krasny pocin, take diky nemu mame doma Magdalenu, jmeno pro nas symbolizujici nadeji na setkani s Panem, at uz jsme jakkoliv velci hrisnici ❤️

voda-zpívající

@artep1605 Díky, že ses nechala vést. Pro mě je taky velmi silná, až niterná, řekla bych. Do slov se to nedá napsat. Marie Magdalena má v mém srdci zvláštní místo.

artep1605

Eliško, zrovna tohle je jeden ze dvou případů (ten druhý je písnička Ať Tě, Hospodine, velebí národy), kdy se za autorku moc nepovažuju...spíš za ono pomyslné pero v Boží ruce. Zatímco jindy jsem se s textem i melodií nadřela dny i týdny, u těchto písniček stačilo vzít do ruky Písmo a za pár minut bylo hotovo. Takže autor je spíš Duch svatý. :-) Jinak to vysvětlit neumím.

králiška

Nádherná Boží píseň

Zobrazit 6 komentářů »

Vzkaz od kamarádky, co propojuje dětské obrázky s adresáty z řad seniorů.

Veliké díky. Obrázky od dětí přicházejí. Stále se ještě mohou přidávat další zájemci. Zasílání poštou funguje. Je dobré přidat stručný vzkaz, např. "Od Tomáška".

Napsat komentář »

Modlitební společenství on-line pokračuje i v době velikonoční.
Čas: 21 hodin středoevropského času.
Adresa: na vyžádání, původní link už neplatí. Pište zde a nebo ještě lépe na můj email: [email protected]

Zřejmě se vydáme s prvními svědky Vzkříšeného a budeme číst Skutky apoštolů (tak jak se teď v liturgii po celou dobu velikonoční děje).

Napsat komentář »

V Bostonu můj pokoj sousedí s pokojem autorky této série. Četli jste už s dětmi aspoň jeden díl? Ten poslední je velikonoční! Dcera mé kamarádky právě dočetla vše. A poslala fotku pro potěchu sestry Marie Grace. A tohle byla její odpověď: I loved seeing the picture of you holding my books, and I’m so glad you are enjoying them! You are the first reader of the Czech translation of the Gospel Time Trekkers that I have “met.” I pray for all the kids who read my books! Blessed Holy Week and Easter to you and your family! In Jesus, Sr Maria Grace
A mě napadlo, měli byste taky fotku a měly by děti… Zobrazit více

V Bostonu můj pokoj sousedí s pokojem autorky této série. Četli jste už s dětmi aspoň jeden díl? Ten poslední je velikonoční! Dcera mé kamarádky právě dočetla vše. A poslala fotku pro potěchu sestry Marie Grace. A tohle byla její odpověď: I loved seeing the picture of you holding my books, and I’m so glad you are enjoying them! You are the first reader of the Czech translation of the Gospel Time Trekkers that I have “met.” I pray for all the kids who read my books! Blessed Holy Week and Easter to you and your family! In Jesus, Sr Maria Grace
A mě napadlo, měli byste taky fotku a měly by děti nějaký vzkaz nebo otázku na autorku? Ráda jí to přeložím a třeba i natočím rozhovor. Vyzývám externí redaktory, ať se mi ozvou :-)
https://www.paulinky.cz/obchod/produkt/Odhaleni-za-usvitu-1.html

– upraveno
Napsat komentář »