Letošní rok
Rok 2023
Rok 2022
Rok 2021
Rok 2020
Rok 2019
Rok 2018
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Rok 2010
Rok 2009
Rok 2008
Rok 2007

Sv. Mikuláš mi přinese přesun do New Yorku. Někdo tam na kafe? Sraz v našem knihkupectví na Manhattanu ( 115 E 29th St, New York, NY 10016). Budu tam pomáhat během adventu a už zůstanu i na Vánoce.

evulka

Dnes som vo vasom knihkupectve bola, ale uznavam, ze New York to nebol 🤔😊

Jenda

aha;)

Zobrazit 2 komentáře »

Celý film (v angličtině tedy) o dnešním oslavenci a zakladateli Paulínské rodiny.

https://youtu.be/UyBvlSniKR8

Napsat komentář »

V naší kongregaci byla vyhlášena soutěž o filmové zpracování paulínské modlitby "Smlouva s Bohem" v roce, kdy uplynulo 100 let od doby, kdy se ji poprvé bratři paulíni modlili. Už 100 let se jí modlí (a především usiluje žít v takové důvěře) celá Paulínská rodina.

Toto je jeden z vítězných příspěvků. Z Indie.
https://www.youtube.com/watch?v=z8yjQ9yJJJc

Napsat komentář »

Podle data jsem v Bostonu uz mesic. Presto mam stale chaos ve vsech mirach, ktere nejsou shodne s temi nasimi evropskymi (UK vynechvam, tam jsem ten chaos mela taky a jeste ta jizda v protismeru!).

Takze jedu takhle v aute se sestrou a ta mi oznamuje, ze na tomto miste je dovoleno jet 25 mil v hodine. Nevim, zda se mam pohorsovat, jaka je to buzerace ridicu a nebo jasat, jak je to super, ze az tolik se ve meste muze jet. Tak neutralne zareaguji. Na to mi povi, ze zitra bude 30 (ja si tam dosadim, ze tedy jako stupnu) a divim se, jak je mozne, ze bude takove teplo. Ne, bude zima! Tim se… Zobrazit více

Podle data jsem v Bostonu uz mesic. Presto mam stale chaos ve vsech mirach, ktere nejsou shodne s temi nasimi evropskymi (UK vynechvam, tam jsem ten chaos mela taky a jeste ta jizda v protismeru!).

Takze jedu takhle v aute se sestrou a ta mi oznamuje, ze na tomto miste je dovoleno jet 25 mil v hodine. Nevim, zda se mam pohorsovat, jaka je to buzerace ridicu a nebo jasat, jak je to super, ze az tolik se ve meste muze jet. Tak neutralne zareaguji. Na to mi povi, ze zitra bude 30 (ja si tam dosadim, ze tedy jako stupnu) a divim se, jak je mozne, ze bude takove teplo. Ne, bude zima! Tim se dosatavame k dizkusi o snehu. Ano, u nas v CR pada. Ale fakt nevim, kolik stop ho tak bezne v Praze mame. Zazneji pak jeste jine jednotky, ale to uz vzdavam zcela. Nastesti nejsem poverena nakupy, kupovat mleko na galony (ci co to je) a platit to ctvrtaky a jinymi divnymi mincemi, to by asi taky nedopadlo dobre...
Jeste ze cas se tady meri stejne, jinak bych asi nikdy nikam neprisla vcas!

Jinak si tu vsak ziji dobre. Na vstricnost a trpelivost tady zadne jednotky nemaji, pokud by to bylo na procenta, tak 100 %.

Kontrolni otazka: co je na fotce?

KMirjam

Vítám náměty nových symbolů Vánoc. Zatím pracuji s motivem bodového SVĚTLA. Třeba odraz slunce v okně kostela atd. Slunce bývá v zimě nízko, tvoří zajímavé a odlišnéá a zcela specifická prostředí a atmosféru, kterou jiná období neumí, a navíc Světlo je symbol, který se hodí z mnoha dalších důvodů.
Jen potrvá, než si to případně někdo uvědomí. Je k tomu třeba torchu pružněji přemýšlet vlastní hlavou a koukat na svět vlatastníma očima.... :)

Další nápady vítány!

KMirjam

Vánoce na sněhu, po pravdě mi to příjde jako příklad typického CONTRADICTIO IN ADJECTO! :)))

Zobrazit 7 komentářů »
Napsat komentář »