Letošní rok
Rok 2023
Rok 2022
Rok 2021
Rok 2020
Rok 2019
Rok 2018
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Rok 2010
Rok 2009
Rok 2008
Rok 2007
prig

tak to má biskup Pavel zase smůlu

prig

říká, že se těší, až bude rok ničeho :-)

Andrea Hýblová (Neposeda)

jj, to říká vícero lidí....

Zobrazit 4 komentáře »

A teď jedno DVD, na něž nám končí práva a tudíž už další přidělávat nebudeme...

http://www.paulinky.cz/obchod/detail/Apostol-Petr-a-pocatky-cirkve-DVD

Napsat komentář »
Andrea Hýblová (Neposeda)

Popisky snad stihnu udělat zítra během služby v knihkupectví.

Zobrazit 1 komentář »
Inigo

„Mnozí z nich hledají Boha ve skrytu, pohnuti jakousi nostalgií po Jeho tváři, a to i v zemích s dávnou křesťanskou tradicí. Všichni mají právo dostat evangelium. Křesťané mají povinnost jej hlásat a nevylučovat nikoho.“

Zobrazit 2 komentáře »
Zobrazit 1 komentář »
Napsat komentář »

Za pražské paulínky bude s. Isi a ponese dvě naše knihy (Fausti Nad evangeliem + rozhovor s papežem Františkem U mně je vždy otevřeno)

http://www.paulinky.cz/clanky/Paulinska-rodina-na-audienci.html

Andrea Hýblová (Neposeda)

jo, jasně, že U MNE - aj aj a to je teprve středa

Zobrazit 2 komentáře »

Dnes papež v Bruselu s poslanci, zítra v Římě s členy Paulínské rodiny!

Andrea Hýblová (Neposeda)

jsme to spletla, až ve čtvrtek

Zobrazit 1 komentář »

Včera jsme v komunitě vedla naposledy nedělní modlitbu. Až se vystřídá dalších 6 sester a přijde zase řada na mě (25.1.), to už budu první noc usínat v Itálii...

amperijas

bolí celý člověk a to má umývat okna

Káťa0

hm...,moc ti to přeju, ale stejně mě mrzí, že nebudeš moct dorazit na naši svatbu :(, opět nastupuje úvodní stránka časopisu Litujte se :D

Zobrazit 8 komentářů »

Přesně před měsícem se v Knihovně Václava Havla konal moderovaný večer na téma Život v gulagu. Zde je jeho videozáznam.

http://www.paulinky.cz/clanky/Kdo-nebyl.html

Napsat komentář »

Tenhle status je holdem všem ženám v domácnosti (příp. i mužům): dnes jsem udělala pokus při uklízecím dopoledni. Zapnula jsem si krokoměr a zjistila jsem, že jen na úklid čtyř místností jsem potřebovala 7 kilometrů popocházení! Je to chyba krokoměru nebo vám to při podobném pokusu vyjde podobně?

Katka Doleželová (Katulda)

člověče, nedávno jsem v jednom týdnu měla klíče od tří domácností... a měla jsem fakt dost :)))

Terez14

Taky jsem to kdysi měřila a nachodila jsem jenom 5 km po celém domě.

tina

Já jsem si uvědomila, jak moc se nachodíš po domácnosti, když jsem měla na noze sádru.

Renata Svobodová

Myslím, že je to dost o efektivitě uklízení a o cviku. Např. vím, kde začít, co si sebou vzít, co udělat nejdříve, atd...

Zobrazit 4 komentáře »

Aby se ty poslední kousky dostaly do správných rukou...

ROK ZASVĚCENÉHO ŽIVOTA
Tuhle knihu by si měl přečíst každý, kdo se Pána ptá, kudy ho chce vést ke štěstí...

http://www.paulinky.cz/obchod/detail/Bozi-volani-1

Napsat komentář »

20. v měsíci neznamená jen slevu u paulínek, ale i další článek o Ikoně sv. Pavla.

http://www.paulinky.cz/clanky/Obraceni-a-povolani-u-Damasku.html

Napsat komentář »

Přátelé, s radostí oznamuji, že darované růžence jsou téměř všechny rozdané (tentokrát pro vězně z celé ČR) a že peníze, které jsme dostaly za darování knih do různých tombol, byly dnes rovněž úspěšně proměněny na knihy a vánoční pohledy pro vězně. Vždycky říkám, že my jsme jen zprostředkovateli, že to je od dárců...

verbum

budeme zas nosit růžence k Vám?

Andrea Hýblová (Neposeda)

ano, opět je to možné! díky

verbum

super. Přinesu

Zobrazit 3 komentáře »

Já vím, že to víte.... Od 1. neděle adventní začíná nový liturgický cyklus a jeho nedělním průvodcem bude evangelista Marek!

http://www.paulinky.cz/obchod/detail/Nad-evangeliem-podle-Marka

ToB

Šikovné komentáře a postřehy k některým úryvkům Marka má i Timothy Keller ve své knize Králův kříž. Ta kniha je velice dobrá, i když autor je protestant :-)

Zobrazit 1 komentář »

Kamarádka si chválila, čerpají z toho (a variují)
http://www.kanan.cz/

A ještě též toto (a snad ještě více): http://www.pracesdetmi.cz/

majkiki

To vypadá dobře! Snad se podaří stránky co nejvíce rozšířit. Díky za odkaz.:)

iva

už víc jak rok z toho čerpám a je to super, dobrá inspirace D.G

Zobrazit 2 komentáře »
maxmilianrex

Jako asi jediný účastník 17. listopadu před pětadvaceti lety zde na Signálech, si troufám říci, že my tenkrát, jsme se nechovaly, tak jako dnešní z protizemanovský dav. Minimálně jsme byly připraveni diskutovat. To píšu přesto, že Zemana za prezidenta nechci.

Andrea Hýblová (Neposeda)

Nepovažuji se za protizemanovský dav. Nekřičela jsem nahlas, ale svou přítomností jsem přesto dávala najevo svůj názor na vývoj věcí veřejných v ČR. Nečekám jeho demisi, ale už si nenalhává, že jen pražská kavárna je nespokojena.

maxmilianrex

Lukáši, například minulý týden v Ostravě Zeman vyzval protiněmuprotestující, aby přišli k němu na podium vyjádřit svůj názor, ze stovek lidí přišli dva.

maxmilianrex

Neposedo. zajímalo by mě, jestli také chodíte demonstrovat proti politikům páchající mnohonásobněvětší zla než Zeman, kupříkladu zabíjení dětí. Nebo jestli chodíte jenom tam, kde je vás většina.

majkiki

Maxmilianrex: Promiňte vím, že tento komentář je mířen na Neposedu, ale myslím, že není úplně na místě. Pokud se Neposeda chová slušně a v mezích zákona, má právo svůj názor vyjádřit způsobem, jakým uzná za vhodné. Minimálně tím, že je členkou řádu Paulínek a sdílí hodnoty jejich života, tak jaksi také zastává svým způsobem života (podle mě) určité hodnoty na které narážíte. Váš komentář zavání předpojatostí.

maxmilianrex

Jsem hluboce přesvědčen, že hodnoty nakteré jsem dle vás,Majkiki narážel Neposeda sdílí, rovněž si myslím, že má každý právo vyjádřit svůj názor, a to i já. Ale mrzí mě, že se tolik lidí nechává strhnout dobou, módou a okolseboucí většinou17. listopadu 1989 jsme šli s kůží na trh, /a mimochodem Zeman byl tenkrát na Albertově také / dnes se to dá říct o těch, co se nebojí zastat vražděných nenarozených dětí. Ti co háží vajíčka (/samozřejmě vím, že to Neposeda nedělá, ale včerejší protizemanovci ano / o těch se to říci nedá.

majkiki

Proč myslíte, že se Neposeda dává strhnout dobou a módou a že se na tomto zakládá její názor? Mimochodem ten, vzhledem k jejímu příspěvku sdílím, takže budu mluvit za sebe a ne za Neposedu. Důvodů proč bych panu prezidentovi dala červenou kartu a připojila se k jeho odpůrcům je hned několik, ale asi největší je ten, že svým chováním přímo i nepřímo schvaluje ruský postup na Ukrajině a vyjadřuje podporu a sympatizuje se státy, které porušují lidská práva. Módnost a doba u toho myslím nehrají žádnou roli. A jsem moc ráda, že nejsem sama, kdo to tak vnímá a že i tímto dáváme okolí najevo své hodnoty.
Odpor vůči potratům je mimo to úplně jiné téma, které podle mě s tímto nesouvisí.

majkiki

Samozřejmě mám úctu ke všem účastníkům demonstrace v roce 1989, díky Bohu za ně. Ale to, že byl tenkrát Zeman na Albertově ho neopravňuje chovat se tak, jak se chová. Třeba měl taky úplně jinou motivaci než vy.

majkiki

Třeba si tu svobodu taky představuje trochu jinak, aspoň podle jeho prohlášení tak usuzuji.

maxmilianrex

¨Rozumím tomu tedy tak, že ten kdo má jiný názor než vy, tak dostane červenou kartu ? Například tento velmi seriózní novinář a také bývalý poradce kancléře Kohla : https://www.youtube.com/watch?v=UeVCc4hpiaE by také měl dostat červenou kartu ?
Potraty s otázkou souvisý tak, jak jsem se ptal, tedy když zabitých nenarozených dětí jen v Čechách jest mnohonásobně více než mrtvých ukrajinců a rusů naUkrajině, jestli bystetaky tak ohnivě dokázala dávat červenou kartu politikům,kteří potraty podporují. Už rozumíte ?

majkiki

Ne, rozumíte tomu špatně.:D Je to jen jeden ze způsobů, jak v konkrétním případě vyjádřit názor.
Myslím, že i když se počty mrtvých nedají srovnávat, tak je potřeba hájit i jejich životy. Navíc ten konflikt může mít dalekosáhlé následky.
A pořád nerozumím tomu, proč zde hovoříte o potratech, když jsme se vyjádřili k tématu prezident. Ano, samozřejmě, že i toto téma je důležité, ale to neznamená, že neexistuje žádné jiné...nezlobte se, ale myslím, že tato diskuze postrádá logiku.

majkiki

Mějte se hezky.;)

Andrea Hýblová (Neposeda)

Na protesty Prolifu chodím též. A budu chodit stále a kamkoliv, kde to bude proti lidskosti a Božím zákonům (takže mě nevede většina - být zasvěcená je opravdu většinová móda:-)

maxmilianrex

Majkiki, diskuze má vždycky cenu, ale když opačnému názoru dáváte červenou kartu, tedy nechcete ho slyčet, tak zůstáváte stále nab svém a nikam se neposunute. Což může být dobré jen v případě, že máte stoprocentní pravdu, ale jinak je to na škodu vám. Podobně nám před těmi pětadvaceti lety vystavovali červenou kartu soudruzi a jejich mládež. Mylím - bez urážky -, že k nim vy i současní vystavovatelé červených karet nemátedaleko. Mám se a vy se také mějte.

majkiki

Tak jinak, ano diskuze by cenu měla, jenže...nemůžu si pomoct, ale váš přístup mi více než diskuzi připomíná jakési předpojaté osočování...píšu, že "naše diskuze" nemá cenu, protože může pokračovat jen dvěma směry:1.vy budete pokračovat v osočování a já se budu snažit hájit (ani ve vaší a ani v mé činnosti nevidím větší smysl),2.budeme se osočovat navzájem...(a v tom taktéž nevidím žádný smysl)

maxmilianrex

Když už jste mi napsala vzkaz, můžem pokračovat ve vzkazech.

maxmilianrex

Jinak vám se Neposedo chci omluvit, že jsme tu nakonec diskutovali bez vás, jestli vám to kazí fotku nahoře, tak to klíďo píďo smažte, já se zlobit nebudu. Hezký večer a život.

Andrea Hýblová (Neposeda)

to nic, ta diskuze zase nebyla tak nesmyslná... a je tu přeci svoboda. Kdyby došlo k vulgárnostem a střelbě do lidí, tak bych ji stopla hned:-)

Zobrazit 18 komentářů »
  • 1
  • 2