Letošní rok
Rok 2023
Rok 2022
Rok 2021
Rok 2020
Rok 2019
Rok 2018
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Rok 2010
Rok 2009
Rok 2008
Rok 2007

Dnes jsem mohla opět zprostředkovat dobrou věc. Pro 3 věznice poslat knihy a růžence. A to jen díky vám a vašim věcným (růžencovým) a finančním darům (http://www.paulinky.cz/clanky/Knihy-pro-letni-akce.html). Od zítra máme na brigádě bezdomovce, takže jim dám za úkol modlit se za vás, kdo s námi takto spolupracujete.

amperijas

dobrý jak se máte já dobře co dělate já jsem modlila s mankou

Zobrazit 1 komentář »

Včera jsme už slavily, ale dneska ještě víc!!! Slavnost sv. apoštola Pavla pro naši řeholní rodinu!

Everyone must regard as father, teacher, exemplar and founder saint Paul the Apostle alone. In fact he is such. Because of him the Pauline Family was born, was nourished and made to grow. From him she has received the spirit (AD 2).

Solennità di S. Paolo Apostolo, Patrono della Famiglia Paolina
Titolare della Società S. Paolo e delle Figlie di S. Paolo

Napsat komentář »

Náročná, ale krásná sobota v Olomouci!

Napsat komentář »

V pátek odjezd na svěcení do Olmíku!

sanitan

Výborně! Ráda Tě uvidím! :-)

amperijas

dobrý jak se máte jak se mate já dobře já dobře co dělate já tu mám mám mámku už mám aj večerů nachystanu kaledaře mám ješte ten diař

Zobrazit 3 komentáře »

Hotovo. A teď rychle na domácí ediční radu.

slu-nicko

Gratuluju! :-)

Zobrazit 1 komentář »

Dnes poslední "školní" zkouška mého života (i když tohle jsem si už jednou v roce 2003 taky říkala)!

sanitan

Tak si ji hleď pořádně užít! :-)

amperijas

dobrý jak se máte já dobře co dělate já ted odpočívak ale musely jsme s bab babičkou prad její pokakné věci nstihla to na zachot

prig

děkujeme za krásné svědectví

Zobrazit 3 komentáře »
Napsat komentář »

Nabízím zdarma (či za symbolický příspěvek na brigády bezdomovcům) několik knih ve španělštině, italštině (o modlitbě a o dětech), v italštině průvodce po Jeruzalémě a cesta do Santiaga a jako suprtřešeň na dortu ve francouzštině kniha o Teilhardenovi!

amperijas

dobrý jak se mate já dobře co děkate já jsem objenala kalendaře na 2015

Zobrazit 1 komentář »
amperijas

dobrý jak se mate už mam občanku vranno jsem si pro ni byla jinak se dobře

Zobrazit 1 komentář »
amperijas

dobrý jak se mate já dobře co dělate já půjdu umýt zem

amperijas

dobrý jak se mate jo dělate já jsem objednala něco na svoje narozenin

Zobrazit 2 komentáře »

Navzdory opakované lži žije ještě někdo pro pravdu (a nevybírá si jen to, co se mu hodí).Koukám na včerejší Události na ČT a vlastně se ani nedivím, že za ten "skandál" může "naše" Wanda. Po přečtení jejích knihy (v čj A bojím se snů, Deník přátelství) pochopíte...
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/214411000100617?x=94&y=15&index%5B0%5D=333404

ToB

Dochází k celkem předpověditelnému posunu: když se podařilo prosadit "právo" ženy na potrat, docházíme do bodu, kdy ukládáme lékařům "povinnost" tento zákrok vykonat. Tak se z potratu stává vymahatelné "právo".

Jsou dále pouze tři možnosti: (1.) lékaři si vybojují a uhájí právo na výhradu svědomí, (2.) lékaři budou odmítat potraty dělat a nechají se zavřít, (3.) lidem, kteří budou odmítat vykonávat potraty, bude znemožněno vykonávat některé lékařské obory - prostě nedostanou licenci.

Je to zlomový moment: Pokud se z "práva" stane právo vymahatelné, tj. povinnost, pak nás čeká další pronásledování křesťanů kvůli odmítání potratů, eutanazie, poskytování dětí k adopci homosexuálům, oddávání homosexuálních "manželství", prodeje abortivní pilulky aj.

michaelapastercikova

Je to smutné, není to tak dlouho, co jsem se rozčilovala u tohodle článku... http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/337919-buh-ma-prednost-pred-pacientem-deklarovaly-tisice-polskych-lekaru.html "Více než tři tisíce lékařů se svým podpisem zavázaly, že budou porušovat nejen Hippokratovu přísahu,...“
- zajímalo by mě v jakém bodě ji porušují...
"Pokud se však pacientovi nedostane od lékaře pomoci, protože ten se bude schovávat za svou víru či podepsanou deklaraci, anebo namísto léků bude používat svěcenou vodu, pak zakročíme,“
- tenhle výrok je hodně mimo...
Ale je to super, že tolik věřících lékařů v Polsku se k tomu takle postavilo :).

před okamžikem

Andrea Hýblová (Neposeda)

Dnes (nebo kdy) vyšel jiný článek o zatím zatracovaném Miroslavu Mitlöhnerovi, který pracuje s následujícím předpokladem: "Podle autora společnost dokázala najít humánní řešení, kterým je v případě odhalených potíží a vývojových vad plodu přerušení těhotenství, měla by tedy najít i odvahu k ukončení života bezprostředně po narození." budu drsná, ale jaký je rozdíl v tom, že se někomu zakáže narodit o 2 měsíce dříve nebo později?!
Zdroj: http://www.lidovky.cz/radu-postizenych.../veda.aspx...

ToB

Neposeda: To máš pravdu. Ten rozdíl je pouze psychologický. Usmrcování novorozenců většina lidí odsuzuje, ale potrat nikoli... Ale i to je možné prosadit, chce to následující postup:
1. legalizace potratů
2. legalizace eutanazie pro dospělé kompetentní osoby
3. legalizace eutanazie pro pacienty v bezvědomí a nekompetentní (rozhodne zástupce)
4. eutanazie novorozenců a dětí.

Tj. chce na to jít z obou konců života a pak to "propojit". Funguje to. Viz Belgie, kde je možné provést eutanazii bez ohledu na věk - tuším.

slu-nicko

To je hrozné.

amperijas

dobrý jak se mate já dobře čekám na nějaké darky jěste co jsem nobjenals

amperijas

dobrý jak se mate já dobře čekám na nějaké darky jěste co jsem nobjenals

amperijas

dobrý jak se mate já dobře

Zobrazit 8 komentářů »
Napsat komentář »

Last minute dorazit v letošním "školním roce" k paulínkám:-)
Závěrečné setkání s autory jednotlivých evangelií. Přednáška, adorace, chvíle sdílení k tématu i trochu mimo téma. Každý na společný stůl donese to, co může.
Bude to nakonec v sobotu, protože v neděli se u nás zastaví kardinál na kávu. Biřmuje vedle ve farnosti!

amperijas

dobrý darky mě dojdou až čt nebo v oátek co si nemely musely to objednat jak se mate co dělate já se mám dobře

amperijas

dobrý asi to bude dnes uvídím

Zobrazit 2 komentáře »

Tak jsem si chtěla ulehčit úkol na angličtinu a že si něco o nás paulínkách opíšu z webu našich sester z USA. A on mi to ten mrška google hned překládal a nenechal se ukecat, aby to nechal v originálním jazyce.

terre-eau

To neznáte Hadimršku... :) Opravujem písomky - je ich nekonečne veľa - tak mi som si spomenula na pana Hadimršku.
https://www.youtube.com/watch?v=70zRg6bgM4I
Počítam body, ako Burian v čase 0:49

amperijas

jak se máte co dělate já se mám dobře

Zobrazit 2 komentáře »

Status z FB profilu první české anunciatinky: "Žijeme ve světě, ale nejsme ze světa. Skládáme sliby chudoby, čistoty a poslušnosti. Anunciatinka je ta, která plave v oceánu sama, ale není sama...Oceán je Církev... Je nás mnoho po celém světě... Jsme světlem v rodinách, v práci, v místech, kde žijeme. Bl. Alberione především chtěl, abychom sloužily diecézním kněžím. Chtěl dvě anunciatinky pro každého diecézního kněze. Každá slouží v rámci svých možností, tam kde ho Pán volá. Anunciatínka musí být velmi kontemplativní, žena modlitby, aby ve světě přežila... Jak říkával náš zakladatel, abychom… Zobrazit více

Status z FB profilu první české anunciatinky: "Žijeme ve světě, ale nejsme ze světa. Skládáme sliby chudoby, čistoty a poslušnosti. Anunciatinka je ta, která plave v oceánu sama, ale není sama...Oceán je Církev... Je nás mnoho po celém světě... Jsme světlem v rodinách, v práci, v místech, kde žijeme. Bl. Alberione především chtěl, abychom sloužily diecézním kněžím. Chtěl dvě anunciatinky pro každého diecézního kněze. Každá slouží v rámci svých možností, tam kde ho Pán volá. Anunciatínka musí být velmi kontemplativní, žena modlitby, aby ve světě přežila... Jak říkával náš zakladatel, abychom mohly přejít přes bláto, bez toho, abychom se ušpinily, musíme být silně přimknuté k Panně Marii a žít hlubokým modlitebním životem..." Raduji se z toho, je z naší Paulínské rodiny!

Napsat komentář »

Hospodin přecházel: prudký a silný vichr, který trhá hory a láme skály, vál před Hospodinem, ale Hospodin ve vichru nebyl. Potom nastalo zemětřesení, ale Hospodin v zemětřesení nebyl. Po zemětřesení šlehal oheň, ale Hospodin v ohni nebyl. Po ohni následoval šum jemného vánku.
http://www.paulinky.cz/obchod/detail/Hlas-jemneho-vanku-Vnitrni-zivot-a-vztah-s-Bohem-1

theofila

Někdy je potřeba silný vichr, zemětřesení či oheň (nebo vše), abych byla schopná ten jemný vánek zaregistrovat... ;-)

Andrea Hýblová (Neposeda)

jo, ten tomu právě předchází...

theofila

Akorát příjemné to teda nebývá...

Zobrazit 3 komentáře »