Letošní rok
Rok 2023
Rok 2022
Rok 2021
Rok 2020
Rok 2019
Rok 2018
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Rok 2010
Rok 2009
Rok 2008
Rok 2007

Volal mi kamarád kněz a že prý, co působí ženě radost - Z ČEHO VŠEHO SE ŽENA RADUJE?! Ve stavu, v jakém se teď nacházím, jsem neoplývala mnoha odpověďmi. Slíbila jsem, že se dokopu k PC a dám otázku na Signály a ať si to tam pak dohledá. Poslouží mu to pro zítřejší rekolekce pro ženy. ŽENY, prosím, sdílejte se o své radosti (duchovní i ty úplně obyčejné!). díky

terre-eau

Už je na odpoveď neskoro, ale pre Neposedu a všetky ženy tu dodávam, že pri vymenovaných radostiach duchovných, maminkovských a "hospodyňkovských" určite ženu poteší aj noc strávená v náručí svojho muža. A je jedno, či je veriaca, ale nie.

Andrea Hýblová (Neposeda)

díky vám všem, to je krásy... a kolik výzev i pro muže:-)

Zobrazit 15 komentářů »

Stále ležím v posteli (a je to docela příjemné). Místo velkých článků a zamyšlení, sdílím nabídku na poslední dva dny: http://www.paulinky.cz/clanky/Tipy-na-unor-1.html

Napsat komentář »

Ležím se zimnicí (supr zážitek, páč mě je obyčejně pořád jen horko), tak se zatím zvěte sami: https://www.signaly.cz/u-mne-je-vzdy-otevreno

MSF

Přesně , u mě to samé. Nějakou rehabilitaci by to chtělo :-)

Padre

Spíš bych bral nějakou saunu a pěkně si záda prohřát. :-)

Zobrazit 6 komentářů »

A teď už to mám i se slovenským PŘEKLADEM (díky Evulka)

Napsat komentář »

Varianta na PAVLOVU VELEPÍSEŇ na LÁSKU od JAKUBA na MOUDROST: "Moudrost shora je však především čistá, dále pokojná, shovívavá, poddajná, plná milosrdenství a dobrých skutků, ne obojetná ani pokrytecká" (Jak 3,13-18). Takže: řídila jsem se dnes víc svou vyčůraností (pro sebe si doplňte jiná označení) anebo Božím duchem?

Napsat komentář »

Dnes jsme měly den rekolekcí. Venku bylo krásně, ale já měla už několikátou migrénu. Přesto jsem ten dnešní čas ticha prožila "naplno". Nesla mě tato pravda: "Všecko je přece vaše: Pavel, Apollos i Petr, svět, život i smrt, to, co už tady je, i to, co teprve přijde, všecko je vaše. Vy však patříte Kristu a Kristus Bohu" (1 Kor 3,16-23, 2. čtení). Patřím Bohu, jsem Kristova, i s migrénou. No a co?!

Napsat komentář »

Krásný podvečer ve společnosti Božího slova, přátel i dosud neznámých lidíček zakončený adorací. Tak příště s evangelistou Matoušem!

Napsat komentář »

Zítra!

Svatý Marku, lidé celého světa už po desítky staletí naslouchají tvému evangeliu o Ježíši Kristu, Synu Božím. Prosíme tě, pomáhej nám svou přímluvou, abychom se věrně drželi radostného poselství. Vypros nám srdce učedníků, abychom vždy s láskou naslouchali božskému Mistru a celým svým životem vyznávali, že on je opravdu Syn Boží,který přišel na svět, aby všem lidem přinesl spásu. Amen.

https://www.signaly.cz/4x-se-4-evangelisty-poprve-s

Napsat komentář »
ObiSkyWalker

Super, máte výborné nápady!

Andrea Hýblová (Neposeda)

a výborné lidi kolem nás, kteří nám s tím pomáhají a aktualizují naše vědomosti o světě:-)

Zobrazit 2 komentáře »

MLUVIT OTEVŘENĚ, TO SE MOC NELÍBÍ: "Potom je začal poučovat, že Syn člověka bude muset mnoho trpět, že bude zavržen od starších, velekněží a učitelů Zákona, že bude zabit, ale po třech dnech že vstane z mrtvých. A mluvil o tom otevřeně. Petr si ho vzal stranou a začal mu to rozmlouvat..."(Mk 8,27-33). A zvláště, když se neslibují hory doly, ale také utrpení. Ten, kdo chce následovat tohoto Mistra, téměř od začátku ví, co ho čeká:Otcova náruč, z níž Syn vyšel, aby nás tam také dovedl, ale do té náruče se vchází ve stopách Ježíšových. Ne tedy "9 cviků ke štěstí", mantra 500x denně nebo určitá… Zobrazit více

MLUVIT OTEVŘENĚ, TO SE MOC NELÍBÍ: "Potom je začal poučovat, že Syn člověka bude muset mnoho trpět, že bude zavržen od starších, velekněží a učitelů Zákona, že bude zabit, ale po třech dnech že vstane z mrtvých. A mluvil o tom otevřeně. Petr si ho vzal stranou a začal mu to rozmlouvat..."(Mk 8,27-33). A zvláště, když se neslibují hory doly, ale také utrpení. Ten, kdo chce následovat tohoto Mistra, téměř od začátku ví, co ho čeká:Otcova náruč, z níž Syn vyšel, aby nás tam také dovedl, ale do té náruče se vchází ve stopách Ježíšových. Ne tedy "9 cviků ke štěstí", mantra 500x denně nebo určitá dieta, ale JEŽÍŠůV ŽIVOTNÍ STYL! Pane, uč mě mít na mysli věci božské, a ne lidské. Amen.

Napsat komentář »
Napsat komentář »

Dnes 20. v měsíci. A v únoru je toto datum spojeno i s naší zakladatelkou, připomínáme si dar jejího pozemského života.

http://www.paulinky.cz/clanky/Ten-stary-shrbeny-pan-na-fotografiich.html

Napsat komentář »

Věděli jste? Pamatuji si, že jsem tenkrát ještě nebyla paulínka a abych mohla hlasovat, zajímala jsem se o to, kdo je to ten Alberione...
http://www.pastorace.cz/Clanky/Don-Alberione-vitezem-ankety-o-patrona-internetu.html

Jenda

zajimave, diky

Zobrazit 1 komentář »

NETŘEBA NIC DODÁVAT: Moji milovaní bratři (i sestry!): člověk má být čilý, když něčemu naslouchá, ale váhavý než začne mluvit nebo než se rozzlobí. Když se totiž člověk rozzlobí, nedělá, co je před Bohem spravedlivé. Proto odložte všechno, co je špatné, všechno, v čem se zlo dere dopředu, a v tichosti buďte vnímaví pro slovo, které do vás bylo vloženo jako semeno a může zachránit vaši duši. To slovo však musíte uvádět ve skutek, a ne abyste ho jenom poslouchali. (Jak 1,19-27)

Napsat komentář »

Některé sestry se v komunitě domáhají úplatků a slibují za to,že budou od 18 hodin fandit buď mě (ČR) a nebo s. Anně (SR). Všechny ostatní pochází ze zemí, kde to s hokejem moc neumí.

Ferenc

@terre-eau: Poraženým čest, ve třetí třetině hráli lépe Slováci...

slu-nicko

@Ferenc: To teda... ještě teď mi buší srdce ;-)

Zobrazit 11 komentářů »
Napsat komentář »

1000 x 0 = 0; 1000 x 0,001 = 1. Tak by se dalo shrnout mé včerejší rozjímání (nebyla jsem on-line, dávám ho až dnes). "Ježíš si zavolal si učedníky a řekl jim: Je mi líto zástupu, protože už tři dni jsou se mnou a nemají co jíst. ... Zeptal se jich: Kolik máte chlebů? Sedm... Požehnal je a řekl, aby je předkládali. A najedli se dosyta a sesbíralo se ještě sedm košíků zbylých kousků" (Mk 8,1-10). Slyšet Pánův hlas, sdílet jeho soucit s lidmi a odpovědět svým málem daným pro druhé... Pane, otevři mé oči a srdce, ať se nebojím velkodušně odpovídat na tvé výzvy. Amen.

Andrea Hýblová (Neposeda)

Ani 14.2. jsem nebyla večer online: KDO DOBŘE NASLOUCHÁ, SPRÁVNĚ ODPOVÍDÁ. "A hned se mu otevřel sluch, rozvázal se mu jazyk a mluvil správně (Mk 7,31-37).

Zobrazit 1 komentář »
Andrea Hýblová (Neposeda)

tedy hlavně si ji přečíst a promyslet

Zobrazit 1 komentář »

Já dnes slavím Valentýna! Právě v tento den (LP 2003) mi Pán daroval květiny a pozval mě do nejužšího vztahu s Ním!

Padre

Tak je nádherný :-)

Zobrazit 1 komentář »

Tak jen abyste věděli, kdo jste daroval příspěvek za knihy do tomboly, tak dnes nám jeden pán bez práce umyl výlohu a dostal peníze od vás!

Napsat komentář »