Letošní rok
Rok 2023
Rok 2022
Rok 2021
Rok 2020
Rok 2019
Rok 2018
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Rok 2010
Rok 2009
Rok 2008
Rok 2007

Aby se nezapomnělo. Nejen na Palacha, ale na tu dobu...
http://www.paulinky.cz/obchod/detail/Horici-ker-DVD

Napsat komentář »

"Hospodin přišel, zastavil se a volal jako dříve: "Samueli, Samueli!" A Samuel řekl: "Mluv, tvůj služebník poslouchá." Samuel rostl a Hospodin byl s ním a NEDOPUSTIL, ABY NĚJAKÉ JEHO SLOVO PŘIŠLO NAZMAR" (1 Sam 3,1-10.19-20). ===) Tenhle příběh o povolání Samuele je asi dobře znám, takže málokdy se vydrží být pozorní až do konce. Stačí, že přijde happyend a Samuel Bohu odpoví! Ale tím to TEPRVE ZAČÍNÁ. To je happystart!!! Samuel odpověděl a od té doby byl Hospodin s ním a žádné jeho slovo nepřišlo nazmar: Hospodin to nedopustil a Samuel rostl nejen fyzicky, ale iv poznání Boha a v dialogu s… Zobrazit více

"Hospodin přišel, zastavil se a volal jako dříve: "Samueli, Samueli!" A Samuel řekl: "Mluv, tvůj služebník poslouchá." Samuel rostl a Hospodin byl s ním a NEDOPUSTIL, ABY NĚJAKÉ JEHO SLOVO PŘIŠLO NAZMAR" (1 Sam 3,1-10.19-20). ===) Tenhle příběh o povolání Samuele je asi dobře znám, takže málokdy se vydrží být pozorní až do konce. Stačí, že přijde happyend a Samuel Bohu odpoví! Ale tím to TEPRVE ZAČÍNÁ. To je happystart!!! Samuel odpověděl a od té doby byl Hospodin s ním a žádné jeho slovo nepřišlo nazmar: Hospodin to nedopustil a Samuel rostl nejen fyzicky, ale iv poznání Boha a v dialogu s ním. Hospodine, nedopusť aby v mém životě tvé slovo přicházelo nazmar!!! Amen.

Napsat komentář »

Dnešní biblické rozjímání ještě nemám "donošeno", tak myšlenka našeho zakladatele, která určovala mé uplynulé dny: Žijte v přesvědčení, že náš apoštolát vyžaduje veliké oběti a hlubokou modlitbu. Čekejte, že část vašeho úsilí přijde vniveč, obětujete spánek a čas, dojdou vám zdroje, potkají vás rozličná nedorozumění, nejrůznější duchovní nástrahy, bude třeba obezřetnosti při volbě prostředků... Zachraňme ostatní, ale nejdřív zachraňme sami sebe! Svatých je třeba k tomu, aby nás vedli po neprošlapaných a často neznačených cestách. (bl. Jakub Alberione, 1950)

HelenaH

Je v tom velká pokora a velká moudrost! Děkuju

Andrea Hýblová (Neposeda)

a velká zkušenost (v jeho případě něco přes 30 let, v našem už skoro 100 let)

Zobrazit 2 komentáře »

HLEDÁ SE: zatím neprozradím více než to, že už pro částečně fungující projekt se hledá někdo, kdo 1) by byl ochotný pomoct s převodem textu z wordu do html nebo s kontrolou html;
+ 2) kdo umí aplikace pro windows phone a BlackBerry, případně iPhone a android;
+3) kdo má účet jako vendor na BlackBerry

Výsledek bude nekomerční a všem dostupný.

Ondřej Chlebík

Švagr umí pro windows phone ale pro Ostružinu asi ne. Nevím, ségra bude vědět více.

jirka-fikar

Ahoj, převod do html dám, windows aplikace taky. Zbytek je z mý strany pasé.

evulka

...ja som sa zasekla uz za tym Wordom, pardon :-D

Andrea Hýblová (Neposeda)

kojící matko, neprovokuj!

Andrea Hýblová (Neposeda)

Tak už dvě osoby se našly, ale hledají se další. Zvláště pro bod 2 a 3!

Zobrazit 5 komentářů »

Když nešli pražští seminaristů, zkusila jsem napsat rektorovi do Olmíku...
Napsal mi kamarád: "Během vánočních prázdnin jsem narazil na film Poslední vrchol a hned jsem poslal informace našemu kulturnímu referentovi (v AKS). Po příjezdu do semináře jsme se o tom s klukama bavili a přemýšleli, jestli nás otec rektor pustí na film uprostřed zkouškového. A jaké bylo nejen pro mě překvapení, když následující den přišel otec rektor sám s touto nabídkou a ještě nám doporučoval, že zvláště pro nás (jakožto potenciální kněze) by to bylo velice hodné."
Z toho plyne, že rektor olomouckého semináře… Zobrazit více

Když nešli pražští seminaristů, zkusila jsem napsat rektorovi do Olmíku...
Napsal mi kamarád: "Během vánočních prázdnin jsem narazil na film Poslední vrchol a hned jsem poslal informace našemu kulturnímu referentovi (v AKS). Po příjezdu do semináře jsme se o tom s klukama bavili a přemýšleli, jestli nás otec rektor pustí na film uprostřed zkouškového. A jaké bylo nejen pro mě překvapení, když následující den přišel otec rektor sám s touto nabídkou a ještě nám doporučoval, že zvláště pro nás (jakožto potenciální kněze) by to bylo velice hodné."
Z toho plyne, že rektor olomouckého semináře maily čte!

Zobrazit 1 komentář »

Nepřijímejte Boží slovo jako slovo lidské, ale jako slovo Boží – vždyť jím skutečně je. (dnešní zpěv před evangeliem)

amperijas

dobrý jak se máte já dobře akorát jsem trošku nemocná

Zobrazit 1 komentář »

UŽ JE TO TADY! První Ježíšova slova určena všem zazní prvního dne liturgického mezidobí. "Naplnil se čas a přiblížilo se Boží království. Obraťte se a věřte evangeliu!" Nastává čas běžného života bez speciálních efektů. Nastává čas k objevování a šíření Božího království ve všednodennosti. Ježíš v ruce nedržel jeruzalémskou bibli se čtyřmi evangelii, ON JE EVANGELIEM = radostnou zprávou milujícího Boha Otce. A jemu věřit, to se přeci dá! Obraťme se tedy od všeho, co nás od Něj zdržuje a odtahuje. Vždyť jen v Něm je trvalá a opravdová radost a život! (Mk 1,14-20)

Napsat komentář »

Dnes trávím celý den ve společnosti papeže Františka, jeho exhortace. Mám za sebou první tři kapitoly. Zítra ještě dvě a pak hurá do tiskárny. (Už známe cenu! Bude to jen 99 Kč!!!)

http://www.paulinky.cz/obchod/detail/Evangelii-gaudium-Radost-evangelia-1

Napsat komentář »

Od pondělka nás bude feriálními dny provázet evangelista Marek (Markovo evangelium je evangeliem pro katechumeny = ty začínající na cestě vztahu s Ježíšem)

http://www.paulinky.cz/obchod/detail/Nad-evangeliem-podle-Marka

Napsat komentář »

JEŽÍŠ JE BOREC! Ne proto, že konal zázraky, ne proto, že vstal z mrtvých, ne proto, že je Bůh... Ale proto, že: "Já bych měl být pokřtěn od tebe, a ty přicházíš ke mně?" Ježíš mu však řekl: "Nech tak nyní, neboť je třeba, abychom zcela splnili Boží vůli." ===) Takže nejdříve se narodil jako ubrečené mrně se všemi efekty, které mimina a batolata atd. doprovázejí a pak - už jako dospělý - si stoupl do fronty mezi hříšníky a vymáchal se v jejich hříších. PROTO JE BOREC, tohle totiž hned tak někdo nedovede. I kdyby si myslel, že je dost dobrej, skoro jako bůh. (Mt 3,13-17)

Napsat komentář »
Thompson

Ano, to je naprosto adekvátní reakce na to, co jsem napsal. Obě dvě reakce.

JiKu

rád slovíčkaříte. Nuže dobrá. Uvědomte si, že vaše tvrzení o oslovi může být chápáno minimálně dvěma způsoby.

Ano, rád slovíčkařím. Uvědomuji si určitě mnoho dalších způsobů, jakým může být chápáno moje tvrzení o oslovi. No a? Je to špatně? Myslíte, že bychom se měli vyjadřovat jen tak, že naše tvrzení by byla chápatelná jen jedním způsobem? Nebo se domníváte, že já se domnívám, že bychom se měli vyjadřovat jen tak, že naše tvrzení by byla chápatelná jen jedním způsobem?

Oboje - jednoznačná i mnohoznačná vyjádření jsou správně. Pokud mluvčí volí vědomě a uvážlivě, jestli se bude vyjadřovat jednoznačně či mnohoznačně.

Zkuste se, pokud mi chcete porozumět, méně věnovat mně a více tom, co tu píšu. A pokud mi porozumět nechcete, věnujte se čemu chcete.

Zobrazit 51 komentářů »
Zobrazit 1 komentář »

Připravujete farní ples? Paulínky vám mohou ze svých skladů do něj něco poskytnout. Má to jen tři podmínky: 1) osobně si musíte knihy vyzvednout v Praze ve skladu a nebo si něco regulérně objednat a tím zaplatit také poštovné; 2) dát symbolický příspěvek jako znamení, že knihy neskončí ve sběru a 3) šířit dobré jméno nakladatelství i sester :-)))

Andrea Hýblová (Neposeda)

JE NUTNO SE MI OZVAT PŘEDEM!!!

Florence

A co když by to byl ples VKH? V podstatě je taky farní - farnosti akademické.

prig

Paulínky? Dobrá firma!

Andrea Hýblová (Neposeda)

pro VKH už byl balík předán:-)

Florence

Tak to mockrát díky konkrétně za VKH Olomouc! (Předpokládám, že to bylo cestou VKH ČR.)

Zobrazit 5 komentářů »

Janova lekce lásky č. 3: "Neboť kdo nemiluje svého bratra, kterého vidí, nemůže milovat Boha, kterého nevidí." (1 Jan 4,19-5,4) ===) Když v druhém člověku nevidím Boží obraz, tvora, jemuž Otec dal život a miluje ho, není mi dáno/nemůžu milovat Tvůrce, neboť On se chce dávat poznávat a milovat právě v druhých. PANE, SEŠLI SVÉHO DUCHA LÁSKY DO MÉHO SRDCE, DO MÝCH OČÍ ..., ABYCH TĚ KONEČNĚ OBJEVILA!

Padre

Milovat bližního, ale vyžaduje mít rád sám sebe a přijmat se takový jaký jsem a to je někdy fuška, protože moje láska k sobě je nositelem a mírou lásky k bližnímu.

Ester-Michael

tak myslím, že oboje si budu muset někam zkopírovat:-D

Zobrazit 2 komentáře »

Kdo přijde 10. ledna do našeho knihkupectví, bude pověřen (skrze darovanou záložku s litaniemi ke sv. Pavlu) modlitbou za ně a za nás sestry a za naše spolupracovníky i další "zákazníky".

Padre

Možná to stihnu :-) asi to tak má být

Zobrazit 1 komentář »

BOŽE, UDĚLEJ ZE MNĚ KVALITNÍ PRŮTOKÁČ! aneb Lekce o lásce č. 2: "MILOVANÍ, KDYŽ NÁS BŮH TAK MILOVAL, MÁME SE I MY NAVZÁJEM MILOVAT. BOHA NIKDO NIKDY NESPATŘIL. KDYŽ SE MILUJEME NAVZÁJEM, BŮH ZŮSTÁVÁ V NÁS A JEHO LÁSKA JE V NÁS PŘIVEDENA K DOKONALOSTI." O Boží lásce (po včerejší lekci 1) už nepochybuji. Bůh, který je láska, je tam, kde jsou dva nebo tři v jeho jménu. Ti, kteří jsou v jeho jménu a tedy v Něm, přijímají a dál sdílí jeho lásku, v níž se Bůh stává viditelným i těm, kdo ho vidět odmítají. Jen Boží Duch (láska mezi Otcem a Synem) v nás tuto lásku táhne k dokonalosti (100% čistá Boží… Zobrazit více

BOŽE, UDĚLEJ ZE MNĚ KVALITNÍ PRŮTOKÁČ! aneb Lekce o lásce č. 2: "MILOVANÍ, KDYŽ NÁS BŮH TAK MILOVAL, MÁME SE I MY NAVZÁJEM MILOVAT. BOHA NIKDO NIKDY NESPATŘIL. KDYŽ SE MILUJEME NAVZÁJEM, BŮH ZŮSTÁVÁ V NÁS A JEHO LÁSKA JE V NÁS PŘIVEDENA K DOKONALOSTI." O Boží lásce (po včerejší lekci 1) už nepochybuji. Bůh, který je láska, je tam, kde jsou dva nebo tři v jeho jménu. Ti, kteří jsou v jeho jménu a tedy v Něm, přijímají a dál sdílí jeho lásku, v níž se Bůh stává viditelným i těm, kdo ho vidět odmítají. Jen Boží Duch (láska mezi Otcem a Synem) v nás tuto lásku táhne k dokonalosti (100% čistá Boží láska, žádné sobectví, vypočítavost, namyšlenost). Ach Bože, snažím se, ale vím, že jen tvé přebývání a mé zůstávání ZE MNĚ UDĚLÁ KVALITNÍ PRŮTOKÁČ BOŽÍ LÁSKY!!! (1 Jan 4,11-18)

Napsat komentář »

Trochu jsem se obávala, že to bude cosi přesladkého, přezbožného a mimo život. BYL TO ŽIVOT! Doporučuji zajít, vyžádat si promítání. Seminaristům a znaveným či omrzelým kněžím doporučuji též.

Ostrava - Kino Art rezervace
9. ledna 2014 v 17:00 a 19:30
15:00 pro seniory
Praha - Kino 35
20. ledna ve 20:00
27. ledna ve 20:00
Olomouc - Kino Metropol
21. ledna ve 20:00
Další města v jednání.

voda-zpívající

a kde, já to nemůžu najít

Andrea Hýblová (Neposeda)

hm, měl tam být nějaký formulář,ale taky ho nevidím. zkuste to bud přes kontakty (úplně dole na liste) a nebo přes fB: https://www.facebook.com/poslednivrchol

Zobrazit 6 komentářů »

CO JE TO LÁSKA? Lekce č. 1: "Bůh poslal na svět svého jednorozeného Syna, abychom měli život skrze něho. V tom záleží láska: ne že my jsme milovali Boha, ale že on si zamiloval nás a poslal svého Syna jako smírnou oběť za naše hříchy." (1 Jan 4,7-10) ===) Otec se vzdal toho nejlepšího, vydal se v Synu pro takový "nic", co smrdí, smrká, podvádí, neposlouchá, lže, zraňuje, dokonce i zabíjí své děti, popírá svého Tvůrce.... Ještě pořád se vám chtějí kreslit SRDÍČKA při slově "láska"?

Padre

To prosím ne, jsem jen přesvědčen, že jsou určité souvislosti, které nelze odděliti a bráti jako celek, jako rub a líc téže mince

Zobrazit 6 komentářů »
ObiSkyWalker

Super nápad, myšlenky Papeže na twitteru jsou moc pěkné, viz. https://twitter.com/Pontifex

Andrea Hýblová (Neposeda)

na závěr té knihy jsme přidaly odkaz, takže doufáme, že se na twitter v ČR přihlásí ted dost lidí:-)

Renata Svobodová

To vypadá velice zajímavě. Dobrý tip na nějaký dárek. :)

Andrea Hýblová (Neposeda)

pro signálníky určitě!

Zobrazit 4 komentáře »