Letošní rok
Rok 2023
Rok 2022
Rok 2021
Rok 2020
Rok 2019
Rok 2018
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Rok 2010
Rok 2009
Rok 2008
Rok 2007
Napsat komentář »

DO POSILOVNY SE SVĚDOMÍM (nebo spíše do ticha)! Davidovi mužové řekli: "To je den, o kterém ti praví Hospodin: Hle, vydávám tvého nepřítele do tvých rukou, nalož s ním podle své libosti." On však mužům odpověděl: "Hospodin mě chraň učinit takovou věc svému pánu, pomazanému od Hospodina." Nato David potají uřezal Saulovi kraj pláště. Potom však David POCÍTIL V SRDCI VÝČITKY, že uřezal Saulovi kraj pláště. (1 Sam 24,3-21) ===) V hlubinách svědomí odkrývá člověk zákon, který si sám neukládá, ale který musí poslouchat. Jeho hlas ho stále vybízí, aby miloval a konal dobro a vyhýbal se zlu, a když… Zobrazit více

DO POSILOVNY SE SVĚDOMÍM (nebo spíše do ticha)! Davidovi mužové řekli: "To je den, o kterém ti praví Hospodin: Hle, vydávám tvého nepřítele do tvých rukou, nalož s ním podle své libosti." On však mužům odpověděl: "Hospodin mě chraň učinit takovou věc svému pánu, pomazanému od Hospodina." Nato David potají uřezal Saulovi kraj pláště. Potom však David POCÍTIL V SRDCI VÝČITKY, že uřezal Saulovi kraj pláště. (1 Sam 24,3-21) ===) V hlubinách svědomí odkrývá člověk zákon, který si sám neukládá, ale který musí poslouchat. Jeho hlas ho stále vybízí, aby miloval a konal dobro a vyhýbal se zlu, a když je třeba, promlouvá k sluchu jeho srdce: toto dělej, tamto nedělej. Neboť ČLOVĚK MÁ VE SVÉM SRDCI ZÁKON VEPSANÝ BOHEM; v poslušnosti vůči němu spočívá jeho důstojnost a podle něho bude souzen (GS 16).

Napsat komentář »

NEJENOM NELHAT, ALE UMĚT ŘÍKAT PRAVDU V TEN SPRÁVNÝ ČAS A S DOBRÝM ÚMYSLEM! "Jonatan tedy mluvil svému otci Saulovi o Davidovi dobře ..." (1 Sam 18,6-9; 19,1-7) + "Kdykoli ho viděli nečistí duchové, padali před ním na zem a křičeli: "Ty jsi Syn Boží!" On jim však přísně zakazoval, aby ho neprozrazovali" (Mk 3,7-12) = Jonatan promluvil ve správný čas a odvážně se zastal přítele Davida tím, že to risknul a řekl svému otci pravdu. Nečistí duchové také říkali pravdu, ale se zcela jiným úmyslem než ke chvále Boží a k dobru lidí a ještě si to "dobře" načasovali tak, aby Boží dílo pokazili.

Napsat komentář »

Byla jsem požádána o předání této informace a ráda tak činím:
Dobrý deň, som čerstvá absolventka Karlovej univerzity na vozíčku. Nedokážem sa o seba sama postarať a žijem sama v byte v Prahe, kde si hľadám prácu. Pretože potrebujem asistenciu 24 hodín denne a ani agentúry ju nie sú schopné pokryť, hľadám si touto cestou ľudí ochotných pomôcť mi formou osobnej asistencie.... http://www.chodim-jinak.cz/

Napsat komentář »
Napsat komentář »

Když se pomodlím, vyhraji nad ostatními? "Ty jdeš proti mně s mečem a s kopím a s oštěpem, já však jdu proti tobě ve jménu Hospodina zástupů" =) Než se vydal David proti Goliášovi, vzal si pár kamínků a "Hospodina s sebou". Každé ráno konám tzv. preventivní zpytování. Proberu v něm s Hospodinem to, co mě čeká, s kým se mám potkat, z čeho mám strach a kde naopak hrozí, že bych mohla doplatit na pýchu atd. Nemodlím se, abych všechny převálcovala, ale promodluju určité situace a vyprošuji si kamínky do kapsy: úsměv i při blbé náladě, odvahu přiznat chybu, správná slova do debaty i svědectví,… Zobrazit více

Když se pomodlím, vyhraji nad ostatními? "Ty jdeš proti mně s mečem a s kopím a s oštěpem, já však jdu proti tobě ve jménu Hospodina zástupů" =) Než se vydal David proti Goliášovi, vzal si pár kamínků a "Hospodina s sebou". Každé ráno konám tzv. preventivní zpytování. Proberu v něm s Hospodinem to, co mě čeká, s kým se mám potkat, z čeho mám strach a kde naopak hrozí, že bych mohla doplatit na pýchu atd. Nemodlím se, abych všechny převálcovala, ale promodluju určité situace a vyprošuji si kamínky do kapsy: úsměv i při blbé náladě, odvahu přiznat chybu, správná slova do debaty i svědectví, pokoru i sílu tam, kde je třeba být odvážná...Leckdy těžko odhadnout, co mě čeká, vždycky si z toho rozjímání beru Boží slovo do kapsy a posilu od Pána, že i tento den je Hospodinův a já v něm mám místo.

Padre

Moc pěkný

Andrea Hýblová (Neposeda)

nepíšu to sem pro sklízení "ovací", ale třeba jako inspiraci:-)

Padre

No však to je super insirace a praktická ukázka toho čím co může být

Zobrazit 3 komentáře »
Napsat komentář »

V sobotu do knihkupectví nechoďte, ale přidejte se k nám modlitbou...
http://www.paulinky.cz/clanky/Obraceni-sv-Pavla.html

Napsat komentář »

Dnes jsme si celý den připomínala slova z 1 Sam 16,1-13: "Hospodin však řekl Samuelovi: "Nevšímej si jeho vzhledu ani jeho vysoké postavy, neboť ho vylučuji. Nedívám se totiž jako člověk: člověk soudí podle zdání, Hospodin vidí do srdce." Výsledek? Každou chvíli jsme si připadal jako prorok Samuel. Taky jsem hodnotila podle mých měřítek a měřítek světa! Ale co bylo horší, že jsem si připadala jako oni farizeové z evangelia (Mk 2,23-28): do přesně nalajnovaných přihrádek a příkazů bych chtěla všechny postrkat a vyhlásit se "pánem" nad světem. ===) Ježíši, přebývej ve mně a uč mne tvému… Zobrazit více

Dnes jsme si celý den připomínala slova z 1 Sam 16,1-13: "Hospodin však řekl Samuelovi: "Nevšímej si jeho vzhledu ani jeho vysoké postavy, neboť ho vylučuji. Nedívám se totiž jako člověk: člověk soudí podle zdání, Hospodin vidí do srdce." Výsledek? Každou chvíli jsme si připadal jako prorok Samuel. Taky jsem hodnotila podle mých měřítek a měřítek světa! Ale co bylo horší, že jsem si připadala jako oni farizeové z evangelia (Mk 2,23-28): do přesně nalajnovaných přihrádek a příkazů bych chtěla všechny postrkat a vyhlásit se "pánem" nad světem. ===) Ježíši, přebývej ve mně a uč mne tvému milosrdnému pohledu, uč mne vidět v druhých bratry a ne konkurenty nebo neschopy. Pane, smiluj se.

Napsat komentář »

prosím, k začtení a ke stažení první stránky oficiálního překladu papežovy exhortace o hlásání evangelia v současném světě!

http://issuu.com/paulinkypraha/docs/evangelii_gaudium

Angelo23

Děkujeme:-)

Zobrazit 1 komentář »

Vzpomínání a fotogalerie 20 let stará...

Napsat komentář »

Na webu visí takovýto dotazník. To koukám! Prosím, pokud chcete, vyplňte ho. Slouží to pro seminární práci jedné studentky. Děkujeme.

http://www.survio.com/survey/d/J4O5Y2D7O2S5B3E0O

Ferenc

Vyplnil jsem ho a tipuju, že budu netypický respondent ;-)

Padre

Já taky :-)

Pitka

též:)

Zobrazit 3 komentáře »

Odpoledne odjíždím na 3 dny do ticha před obnovou řeholních slibů. Takové okamžiky si můžete dopřát i vy:-)

Padre

A kam to bude :-)

Angelo23

My musíme chodit do zaměstnání. Ale duch.obnovu bych potřeboval, jen si ji letos nemůžu dovolit.

Andrea Hýblová (Neposeda)

Však já taky jedu o víkendu, já taky pracuji. Ale i tak doporučuji si vzít den dva dovolené za tímto účelem!

Pitka

díky moc:)

amperijas

jak se máte co děláte já se mám dobře

Zobrazit 5 komentářů »
Padre

kde by se to tady na severu vzalo

amperijas

dobrý jak se máte já dobře co děláte já se mám dobře

Zobrazit 2 komentáře »

Dnes jsem strávila den na cestách, v rodném Liberci s mou italsko-americkou sestrou. Nebylo tedy moc času na tiché ponoření se do hloubky... Ale přesto: Ježíš hned svým duchem poznal, že tak u sebe uvažují, a řekl jim: "Proč tak ve svém srdci uvažujete? (Mk 2,1-12)" ===) Už dlouho prosím o proniknutí mého srdce Boží láskou, protože je stále nemocné a plné myšlenek, které znají více posuzování, odsuzování, lež, výmluvy, zlá nařčení, závist, ...Ježíš uměl uzdravit ochrnulého. Ježíši Kriste, mé srdce je také ochrnulé. Pomoz mi vstát z hříchu! Amen.

Padre

Je třeba abych i já se trochu přičinil, ty si prosila včera za mne a moje zkoušky dnes já za tebe:-) Ted sem přijel do Lbc a za chvíli domů do " Mariánského údolí" :-)

Pitka

Také jsem měla takové období, ach

marta-el

Andrejko, taky to tak často mám a upřímně mě to mrzí. Snažím se druhé nepomlouvat, ale v myšlenkách často posuzuji i odsuzuji :-( Prosím Pána zejména při svatém přijímání, aby proměňoval mé ubohé srdce a naplňoval je svojí bezpodmínečnou láskou - to je jediná cesta...

Angelo23

Mluvíš mi z duše:-( V poslední době jsem u zpovědi snad častěji než u sv. přijímání. Ale Bohu díky za to, není nic krásnějšího než být přijat bez zásluh a v chudobě.

Andrea Hýblová (Neposeda)

Když takové myšlenky přijdou, není ještě zle, ale když se u nich zdržíme, to je už hřích! Takže nenechme se vylekat tím, když přijdou, ale vůlí a modlitbou bojujme.

Zobrazit 5 komentářů »

Kamarádka říká, že je to u nás doma jak na "Erasmu". No posuďte: Dnes šla polská Karina na letiště v Praze vyzvednout s. Germanu, která přiletěla z Itálie, ale je to sestra z USA, avšak kořeny má portugalské... Na nedávném setkání naší delegatury jedné japonské sestře, která neumí tak dobře italsky překládala do němčiny, kterou umí sestra ze stejné komunity, ovšem "zapůjčená misionářka" z USA... Je třeba ještě pokračovat?:-)

Napsat komentář »

NEZVÍTĚZÍŠ V MÉM JMÉNU, DOKUD MÉ JMÉNO NEBUDE VÍTĚZEM V TVÉM ŽIVOTĚ a pak už bude jedno, jaké bitvy se kolem tebe budou odehrávat... To je výsledek mého klání s dnešním Božím slovem z úryvku 1 Sam 4,1-11: "Proč jen nás Hospodin dal dnes porazit od Filišťanů? Vezměme si ze Sila Hospodinovu archu, ať přijde mezi nás a vysvobodí nás z rukou našich nepřátel!" ... Filišťané se pak dali do boje a Izraelité byli poraženi, takže každý utekl do svého stanu. Porážka byla převeliká..." ===) nestačí mít Boha jako amulet, nestačí se spolehnout na vnější formulky a gesta, dokud Ježíš nezavládne v mém srdci.

Napsat komentář »