Letošní rok
Rok 2023
Rok 2022
Rok 2021
Rok 2020
Rok 2019
Rok 2018
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Rok 2010
Rok 2009
Rok 2008
Rok 2007

Vše nachystáno, ted už si to budeme jen "užívat"....
http://www.paulinky.cz/clanky/Blahoslavenstvi.html

ToB

Moc gratuluji k vašemu výročí. Dnešní mši jsem sledoval na TV NOE.

Ať vám Pán žehná. Máte za sebou kus krásné práce! A před sebou taky :-)

Katka Doleželová (Katulda)

juuuuj, byly jste tak krásné :-) raduju se s vámi, co by byl můj život bez vás ;)

ToB

Všiml jsem si, že Teologie těla se dostala do "užšího výběru" pro přinášení plodů vaší práce v obětním průvodu. Mé srdce zaplesalo radostí :-)

Zobrazit 3 komentáře »

Hepl! Sestry cizinky omylem koupily 10 kg cukru moučka místo krupice. Nehodil by se vám někomu nějaký ten pytlík na vánoční pečení? ZN.: za výhodnou cenu nebo za výměnu za pytlík s krupicí. Díky

Napsat komentář »

VÍŠ, ŽE...?!
V prosinci každému, kdo se prokáže datem narození 8. 12. 1993, darujeme v knihkupectví Paulínky malý dárek v podobě Duchovních vitaminů.

AnežkaZ

Moje maminka slaví dneska svátek.. :o)

AnežkaZ

Marie :-)..podle círk.kalendáře. Dříve se to více slavilo kolem narozenin. (Má je na Barboru)

Zobrazit 3 komentáře »

Co a proč zítra slavíme...

Napsat komentář »

Zadarmo jste dostali, zadarmo dávejte.
1) Víru a Boží milost jsem dostala, je to DAR, nijak jsem si ji nezasloužila, nebylo nutno to odklečet či konat konat heroické skutky.
2) Dar jsme dostala, aby byl PŘEDÁVÁN dál. Neubude mi! Naopak.
3) K DÁVÁNÍ je však třeba se hnout: otevřít oči, uši, pusu, ruce i srdce...

Závěr dnešního evangelia (Mt 9,35-10,1.5-8) Jděte a hlásejte: `Přiblížilo se nebeské království.' Uzdravujte nemocné, probouzejte k životu mrtvé, očišťujte malomocné, vyhánějte zlé duchy. Zadarmo jste dostali, zadarmo dávejte."

Napsat komentář »

TÝ JO, naši bráchové se pochlapili. Mrkněte, jakou aplikaci o Bibli udělali: https://www.youtube.com/watch?v=tv5jG2PM8Z8

Zobrazit 1 komentář »

Při četbě dnešního evangelia mě napadla věta "Dio non ti da quello che chiedi, Dio ti da quello che credi = Bůh ti nedá to, co žádáš, ale v co věříš". Ježíš jim řekl: "Věříte, že mám takovou moc?" Odpověděli mu: "Ano, Pane." Dotkl se tedy jejich očí a řekl: "Ať se vám stane, jak věříte." I otevřely se jim oči.

Napsat komentář »

Dnešní evangelium mě nově trklo. Kdo je skálou ne-li Hospodin a kdo je prachem/pískem, ne-li já. A tak tedy, stavím-li na Hospodinu, ani orkán Xaver mě nepoloží, stavím-li na svém já, marně si namlouvám, že si sama vystačím.
Evangelium dne:
Ježíš řekl svým učedníkům: "Ne každý, kdo mi říká: 'Pane, Pane!', vejde do nebeského království, ale ten, kdo plní vůli mého nebeského Otce. Každý tedy, kdo tato má slova slyší a podle nich jedná, podobá se rozvážnému muži, který si postavil dům na skále. Spadl déšť a přivalila se povodeň, přihnala se vichřice a obořila se na ten dům - ale nezřítil se,… Zobrazit více

Dnešní evangelium mě nově trklo. Kdo je skálou ne-li Hospodin a kdo je prachem/pískem, ne-li já. A tak tedy, stavím-li na Hospodinu, ani orkán Xaver mě nepoloží, stavím-li na svém já, marně si namlouvám, že si sama vystačím.
Evangelium dne:
Ježíš řekl svým učedníkům: "Ne každý, kdo mi říká: 'Pane, Pane!', vejde do nebeského království, ale ten, kdo plní vůli mého nebeského Otce. Každý tedy, kdo tato má slova slyší a podle nich jedná, podobá se rozvážnému muži, který si postavil dům na skále. Spadl déšť a přivalila se povodeň, přihnala se vichřice a obořila se na ten dům - ale nezřítil se, protože měl základy na skále. Každý však, kdo tato má slova slyší, ale podle nich nejedná, podobá se pošetilému muži, který si postavil dům na písku...

Ferenc

Škoda, žes to sem nedala včera večer. Zakomponoval bych to do kázání. Mluvil jsem o tom, co je ta skála a ten písek na kterém stojí ten dům. Ano, modlou (pískem) může být i vlastní ego...

Zobrazit 1 komentář »
Napsat komentář »
Inigo

nebyl by také nějaký užitečný a moudrý komentář a uvedení do těchto myšlenek od bráchů? Je tam dosti nových akcentů pro naše české církevní reálie.

Zobrazit 2 komentáře »

Promyšleno a s radostí rozhodnuto, že má smysl jít dál (tedy nepochybovala jsem o tom), ale onen zápal byl darován jako milost navíc.

Napsat komentář »

Dnes si začínám sumírovat mou žádost o obnovu slibů na další rok...

Padre

Pokud bude treba dalsi balik papiru klidne zakoupim

Zobrazit 1 komentář »

Slyšte, národy, Hospodinovo slovo, zvěstujte ho ve všech končinách země. Hle, náš Spasitel přijde, nebojte se již. Vstupní antifona (srov. Jer 31,10; Iz 35,4)

Napsat komentář »

Skvělý servis pro každého, kde chce advent prožít naplno.

Napsat komentář »

Více jak 50 % sleva na každý titul. Rády děláme radost:-)

Kleretin

i na ING? nebo jen na MGR?

evulka

ja chcem PhD! Ale to by chcelo asi trochu vacsiu zlavu momentalne... :-D

Andrea Hýblová (Neposeda)

konečně mi to došlo!!!! to bude tím, že jsme měly dvě návštěvy a já jsem z toho pěkně uondaná!

Padre

me staci Bc. MaGoR uz sem.:-)

Zobrazit 4 komentáře »