Letošní rok
Rok 2023
Rok 2022
Rok 2021
Rok 2020
Rok 2019
Rok 2018
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Rok 2010
Rok 2009
Rok 2008
Rok 2007

Zjevil se mu ve snu anděl Páně a řekl: "Josefe, synu Davidův, neboj se k sobě vzít svou manželku Marii. Vždyť dítě, které počala, je z Ducha svatého..." Když se Josef probudil ze spánku, udělal, jak mu anděl Páně přikázal... (celý úryvek Mt 1,18-24) ===) Nebát se naslouchat a nebát se konat bláznivé věci, které by se i ve snu se mohly zdát nemožné. A tak se stále znovu rodí Slovo Boží do tohoto světa skrze každého naslouchajícího a konajícího.

JiridloAA

Diky, i za to, jak jsi napsala ten komentar - pro me je obzvlaste silny, kvuli tomu, ze jsi i pouzila slovo "sny"...
s dovolenim, bych cele toto sdilel taktez! :)

Zobrazit 2 komentáře »
Napsat komentář »

Kdysi mi to přišlo jako nudná řada jmen. Posledních pár let mě jímá bázeň z toho, jak se do lidských dějin vtělil Bůh... a jak to množství jmen "přetne" žena, která řekla ANO: "Rodokmen Ježíše Krista, syna Davidova, syna Abrahámova. Abrahám byl otec Izákův, Izák otec Jakubův, Jakub otec Judy a jeho bratří. ... Po babylónském vyhnanství Jechonjáh byl otec Šealtielův, Šealtiel byl otec Zorobábelův, Zorobábel byl otec Abiudův, Abiud Eliakimův, Eliakim Azórův, Azór Sádókův, Sádók Achimův, Achim Eliudův, Eliud Eleazarův, Eleazar Matanův, Matan Jakubův, Jakub byl otec Josefa, muže Marie, z které se… Zobrazit více

Kdysi mi to přišlo jako nudná řada jmen. Posledních pár let mě jímá bázeň z toho, jak se do lidských dějin vtělil Bůh... a jak to množství jmen "přetne" žena, která řekla ANO: "Rodokmen Ježíše Krista, syna Davidova, syna Abrahámova. Abrahám byl otec Izákův, Izák otec Jakubův, Jakub otec Judy a jeho bratří. ... Po babylónském vyhnanství Jechonjáh byl otec Šealtielův, Šealtiel byl otec Zorobábelův, Zorobábel byl otec Abiudův, Abiud Eliakimův, Eliakim Azórův, Azór Sádókův, Sádók Achimův, Achim Eliudův, Eliud Eleazarův, Eleazar Matanův, Matan Jakubův, Jakub byl otec Josefa, muže Marie, z které se narodil Ježíš, nazývaný Kristus..." (Mt 1,1-17)

Ferenc

JJ, ale blbě se na to evangelium káže...

Zobrazit 1 komentář »

Když má ty narozeniny...

Napsat komentář »

A už zase začalo odpočítávání..

terre-eau

Najkrajšie adventné! Vždy ma pri tomto videu mrazí.... Díky Andreo.

Angelo23

Moc pěkné, děkujeme:-)

Zobrazit 2 komentáře »

Mohu Bohu klást tisíce otázek, ale pokud nejprve neodpovím na tu jeho jedinou a první, nikdy se odpovědi nedočkám... Inspirováno: "Také já se vás zeptám na jednu věc. Když mi na ni odpovíte, i já vám řeknu, jakou mocí dělám tyto věci..." (celý úryvek dnešního evangelia je: Mt 21,23-27)

Napsat komentář »
Napsat komentář »

"Jak ses proslavil, Eliáši, ve svých divech, kdo se může chlubit, že je ti podobný? Byl jsi uchvácen ohnivým vichrem ve voze s ohnivými koňmi..." Sir 48,1-4.9-11

Chci HOŘET jako Eliáš...

Napsat komentář »

Luciím stále světlo Pánovo!

Napsat komentář »
Ferenc

Moc pěkné. Jak jsi dávala na konci toho spotu knihu do regálu, tak tam byla kniha s Otcem Piem za zády, tu jsem teď dočetl ;-)

prig

moudré :-)

Zobrazit 2 komentáře »
Napsat komentář »

Sestřih nedělní mše svaté při příležitosti 20 let našeho apoštolského působení v ČR.

Napsat komentář »
Andrea Hýblová (Neposeda)

Jo, dnes večer s 15 % slevou!

ToB

Držím palce! Holky, hrňte to! :-)

Andrea Hýblová (Neposeda)

bude to vyloženě dívčí jízda!

Zobrazit 3 komentáře »

"A když se mu podaří ji nalézt, amen, pravím vám: má z ní větší radost než z těch devětadevadesáti, které se nezatoulaly." Dnes jsem si uvědomila, že mi neuškodí přeřadit se k těm zatoulaným (černým ovcím) a nechat se opět vzít do náruče. Ale pak jsem si ještě říkala (bylo mi last minute připomenuto), zdali nemá tak malou radost z těch 99, které jako starší syn camraj´ nad vynaloženým úsilím pro jeden jediný kus a tvářej´ se jak kyselej citrón... Chci dělat Ježíši radost i já: s ním hledat a s ním se radovat nad nalezenými.

Napsat komentář »

Rozplakalo to mou nevěřící kadeřnici a další paní řekla, že tohle by se mělo žít a hned by bylo dobře na světě (holt nezná evangelium). A zde reakce jedné signálnice: "Ta publikace SMS do života se opravdu povedla, myslím, že je to pěkný nápad takového "úderného" povzbuzení v dobrém nejen pro mladé...Někteří mladí nemají moc času číst knížky (tištěné), ale tohle zvládnou! Super nápad."
http://www.paulinky.cz/obchod/detail/Sms-do-zivota

Jenda

No to je krasny, díky!!!

Renata Svobodová

Vypadá to zajímavě. :)

Andrea Hýblová (Neposeda)

Je to úplně obyčejné... :-)

Zobrazit 3 komentáře »
Napsat komentář »
Napsat komentář »

Raduj se a neboj se, Maria a kdokoliv další, když k tobě mluví Pán! (dnešní stručné zamyšlení nad evangeliem Lk 1, 26 - 38 )

Napsat komentář »
Napsat komentář »

Oslaveno! Teď budu slavit odpočinkem. Jeden poznatek: bez přátel a pomocníků by to nebylo tak hezké...

Napsat komentář »