Letošní rok
Rok 2023
Rok 2022
Rok 2021
Rok 2020
Rok 2019
Rok 2018
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Rok 2010
Rok 2009
Rok 2008
Rok 2007

Proč ten konec světa nenastal?! Byli bychom ušetřeni těch konců, na jejichž začátku stojíme... Takže mi nezbývá nic jiného než volat: Amen, přijď, Pane Ježíši!

Andrea Hýblová (Neposeda)

dodatek od kamarádky (zaujalo ji v breviáři tato modlitba): Bože, chraň a posiluj naši víru, ať žádné pokušení neuhasí oheň, který v nás zanítila tvá milost."

Zobrazit 1 komentář »

Několik fotografií zachycující atmosféru večera.

Napsat komentář »

Tak dorazil i metropolita Kryštof. Ale radost jsme měly z každého účastníka. Bylo plno, ani jsme to nečekaly. PS: chvíli zase církev dýchala oběma plícemi (v našem malém knihkupectví).

Napsat komentář »
Andrea Hýblová (Neposeda)

Tak dorazil i metropolita Kryštof. Ale radost jsme měly z každého účastníka. Bylo plno, ani jsme to nečekaly. PS: chvíli zase církev dýchala oběma plícemi.

Zobrazit 1 komentář »

Jedna citace z naší knihy - aktuální k české situaci: "Základní věci, jako je vzduch, který dýcháme, neuměl nikdo pojmenovat, natožpak odůvodnit. Kultura, opravdová kultura, na níž mají všichni svůj podíl, existovala už jen v rychlosti převzaté od dějinného vývoje a – aniž to věděla – utratila svůj duchovní majetek. Dnes jsme všichni nihilisté. Proto klademe takový důraz na politické hádky, které se přitom míjejí s realitou. Potřebujeme znovu objevit základ."
http://www.paulinky.cz/obchod/detail/Jine-slunce-1

Napsat komentář »

Takže už vím, proč ve Vatikánu vyhrál Zeman: Lucie Bílá šla volit tam (a kdoví, kolik s sebou vzala kámošů - ve Vatikánu je totiž pouze jeden člověk zapsaný do voličského seznamu, ostatní měli volební průkaz s sbeou).

Jenda

ja jsem si myslel, ze je to mozna - SNAD - volicskymi prukazy...

Ester-Michael

ve Vatikánu vyhrál Zeman?? Od voleb se mi nějak nedostává slov:-(....

Andrea Hýblová (Neposeda)

volilo tam asi 19 lidí - někdo to tu házel v odkaze... ted uz je jasno, jak k tomu doslo

Zobrazit 3 komentáře »

Nedělní podvečer je tu proto, abych mohla konečně napsat několika přátelům delší mail než jen dva řádky na chatu. Díky, Hospodine, za neděli! (a že volby jsou v ČR v Pa a So a ne třeba jako v It v Ne).

Napsat komentář »

A teď z jiného/Božího soudku, ze kterého ráda piju: "Projevila se Boží dobrota, která přináší spásu všem lidem. Vede nás k tomu, abychom se odřekli bezbožného života i světských žádostí a žili v tomto nynějším věku rozvážně, spravedlivě..." (pokr. Tit 2,11-14; 3,4-7, třeba zde http://www.vira.cz/Nedelni-liturgie/Svatek-Krtu-Pane-cyklus-C-1.html)

Napsat komentář »

Jestli chce Karel můj hlas, bude se muset nějak vyjádřit k TOP09 (některým jejím členům). Jinak budu volit nevolbou. Prosím, to neberte jako návod pro ostatní. To je má první reakce. Dávám si teď 14 dní na rozlišování. A dávám je i Karlovi.

Ester-Michael

no jo, jenže před volbama se slibuje leccos.... Je-li katolík (viděla sem ho jednou u přijímání), tak by měl vědět ale i bez připomínání, co je dobrý a co špatný, ne?

A taky on myslím ví, že je má už skoro vyhraný, že lidi, co volili jiný kandidáty, pravděpodobně budou volit jeho....

Tomáš

Souhlasím s prvním odstavcem @Ester-Michael. Myslím, že nemá cenu „vydírat“ někoho před volbami:) Budu rád, když na rozdíl od některých jiných kandidátů z prvního kola, nic moc slibovat nebude. Proč by měl něco slibovat, když je předseda vládní strany. Navíc kandidát, který pár dní před volbami otočí, je pro mě dost nedůvěryhodný.

Jinak KS jsem nevolil, dal jsem hlas Roithové. Ale s výsledkem voleb jsem hodně spokojený. Jsem moc rád, že se v druhém kolem nemusím rozhodovat např. mezi Zemanem a Francem, Bobošíkovou ap. Také jsem rád, že Zeman je první. Domnívám se totiž, že pokud by KS byl jasně první, více lidí by nešlo volit:( Takhle to aspoň o pár lidí více nakopne:)

Jestli to má jasně vyhraný, to si nejsem tak jistý. Může zavládnout blbá nálada, lenost, hory a kdoví, co ještě …

Zobrazit 26 komentářů »

Překvapila mě má rodná sestra. Víru nesdílíme a v mnoha věcech máme dost jiné názory. Když jsem s ní dnes mluvila, vybírala si kandidáta podle jiných měřítek, ale nakonec jsme se rozhodly pro stejnou osobu. Takže Zuzana R. nebyla jen pro vzorné katolíky, kteří konají, jak jim jiní káží (což se tentokrát stejně nestalo). To je pro mě zajímavý objev.

Vojta Novák

Já si myslím že podpora Z. Roithové bude mnohem větší, než se z průzkumů mohlo stát

Renata Svobodová

Ano, i mí příbuzní (nevěřící) volí Roithovou - milé překvapení.

juniper

Zuzaně moc fandím, jelikož si myslím že vzchopnějšího člověka za současné doby asi u nás v ČR není

tina

Tak za chvíli už skončí hlasování. ZR je určitě mezi 2-3 kandidáty, které beru vážně.

tina

To znamená, že víc jak polovinu jsem ani na okamžik neuvažovala, že bych je mohla volit.

Zobrazit 5 komentářů »

Našla jsme člověka, který chtěl vhodit prázdnou obálku a nabídl se mi, že tam vloží lístek podle mé volby. Díky za to. Mohu jít v klidu řešit všední pracovní a komunitní záležitosti a boj s úřady řešit zase až v pondělí.

Jenda

no ale mohla by ses projit a dat hlas navic...

Jenda

aha;))))

Zobrazit 3 komentáře »

Intenzivně se v komunitě modlíme za voliče, za dar pokoje a daru rozlišování a já ode dneška za to, aby Hospodin s tím, kdo vyhraje, pořádně zamával a něco dobrého z něj vyrazil!

Káťa0

Já se připojuju....:)

Ester-Michael

když tak koukám na tuhle debatu http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10483849868-prezidentska-superdebata/213411033150110/, je to víc než potřeba.... Dost tragédie (tragikomedie)....

Andrea Hýblová (Neposeda)

To byla silvestrovská estrád\a s hymnou o půlnoci:-(

ima

Amen!!

Ester-Michael

Neposeda: To teda....zvládla sem to zkouknout do půlky a pak sem šla radši spát....

Zobrazit 5 komentářů »

Dnes jsou tomu přesně 4 roky. Slavily jsme inventurou, ale prý ranní směně požehnali "naši sousedi" františkáni do dalšího roku apoštolátu ve stínu jejich kláštera.

Andrea Hýblová (Neposeda)

Aby se ti, Monty, nelíbilo:-)

Monty

Hezká vzpomínka. Díky Bohu. Čtyři roky - jak ten čas jenom letí ... :-)

Zobrazit 2 komentáře »

Od pondělka nám začíná mezidobí. Kdo si předsevzal, že v tomto roce bude každý den "rozmlouvat s Bohem", může hned začít. Zde meditace na 1. pondělí v 1. týdnu v mezidobí.

Angelo23

Úžasné, díky moc za tvoji službu!

Zobrazit 1 komentář »

Až do včerejška jsem sváděla vnitřní boj. Pak jsem se rozhodla (po prostudování faktů) VOLIT SVOBODNĚ a ne "pragmaticky", a už mám v té věci pokoj.

zirafa

aby nebylo pozdě...

Krasnazena

Přesně tak, Helčo. Máme zodpovědnost jako voliči, ale na druhou stranu, změní se náš osobní život s novým prezidentem? Můžeme se na to taky dívat tak, že je fascinující, že si můžeme vybírat. To naše babičky a dědové museli jenom házet do urny, výběr veškerý žádný a za neházení tvrdé postihy. Ona je demokracie vlastně velmi nebezpečná, protože má-li zlo většinu, tak prostě vyhrává. Zřejmě ale ještě nikdo nic lepšího nevymyslel. I když, jak říkal Jarda Brožek, nejlepší hžízení je monarchie s moudrým králem:-)

Zobrazit 17 komentářů »

Modlitba na dnešní požehnání našeho "kláštera": Bože, tys poslal na svět svého Syna, aby se stal člověkem a poznal radosti a obtíže života lidské rodiny. Shlédni na tuto řeholní rodinu, která prosí o tvé požehnání. Ochraňuj ji a posiluj svou pomocí. Dávej jí vše, co potřebuje a naplň ji duchem svornosti. Ať žije ve spojení s Kristem a vydává mu ve světě svědectví. Neboť on s tebou žije a kraluje na věky věků. AMEN.
(Předcházet bude žalm 67.)

Napsat komentář »
prig

i na Pavlínu Filipovskou?

ZuzanaP

a dočkaly jste se...? :)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro milovníky latiny: zprávy v jednom finském rádiu latinsky!

Napsat komentář »

Z kalendária Paulínské rodiny aneb Čtyři události z lednového kalendária. Stále je za co Pána chválit...

Napsat komentář »