Letošní rok
Rok 2023
Rok 2022
Rok 2021
Rok 2020
Rok 2019
Rok 2018
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Rok 2010
Rok 2009
Rok 2008
Rok 2007

Už to mám! "Ohrnu si srdce". Myslím, že to by měl zkusit alespoň na jeden den (aspoň na hodinu) každý! Ať už patří k příznivcům kohokoliv... "Kdo říká, že je v světle, a přitom nenávidí svého bratra, je dosud ve tmě. do miluje svého bratra, zůstává ve světle a není nikomu kamenem úrazu. Kdo nenávidí svého bratra, je ve tmě a ve tmě chodí; neví, kam jde, neboť tma mu oslepila oči" (1 Jan 2,9-11).

Napsat komentář »

"Řeším", jak zítra chodit v krátké sukni. Řeholnice v mini by jistě vzbudila zájem, ale asi by to nikdo nedal do souvislosti s VH.

Andrea Hýblová (Neposeda)

já taky nesnáším silonky - našla jsem způsob, jak se jim co nejvíce vyhýbat (kdo hledá, najde:-)

Krasnazena

Dobrou noc.

Zobrazit 8 komentářů »

Ode dneška začínají tzv. "ó antifony". Inspirovala jsem se jimi při výrobě vánočního přání před 3 lety...

Napsat komentář »

Rodokmen Ježíše Krista, syna Davidova, syna Abrahámova. Abrahám byl otec Izákův, Izák otec Jakubův, Jakub otec Judy a jeho bratří... Jakub byl otec Josefa, muže Marie, z které se narodil Ježíš, nazývaný Kristus. (Mt 1,1-17: mantra dějin spásy, 31x v celém úryvku zazní slovo "otec", ale kdo je tedy otcem Ježíšovým?, pravá odpověď se odkrývá na dalších stránkách evangelia)

Napsat komentář »
tina

Také se těším...

Zobrazit 1 komentář »

"Eliáš jistě přijde a obnoví všechno. Ale říkám vám: Eliáš už přišel, ale nepoznali ho a udělali s ním, co chtěli. Tak i Syn člověka bude od nich trpět." Tehdy učedníci pochopili, že jim mluvil o Janu Křtiteli. (Mt 17,10-13: umět číst znamení). Jinak jsem chtěla vložit verš z 1. četní o Eliášovi, "který dal třikrát dal sestoupit ohni". Třeba by tu ledovku rozmrazil i dnes:-)

Ester-Michael

ty jo, takovou ledovku sem v Praze snad eště nezažila (zase se budu příště modlit za suchou zimu a brzké jaro:-D).... Strašný....strašný.... Doufám, že když Eliáš nesestoupil dneska, že to udělá nejpozději zítra, protože to jdu taky do práce a nevím, jak se tam dostanu, dneska to bylo místy i po kolenou:).... (ale zase plížit se po kolenou ke dvěma kostelům za den - jeden pracovní, druhý na mši - má to své kouzlo:), to se prý dělá jen na Lateránských schodech:), tak nevím, eště sem na nich nebyla, ale už to mám nacvičený:-)).... Myslím, že příští zimu se tam někam odstěhuju:-), do teplých krajin....možná eště jižněji nebo tak nějak:-D....

Andrea Hýblová (Neposeda)

možná tě zítra navštívím v práci - mám na návštěvě rodiče, asi jim ukážu Jezulátko, doufám, že už je nějak vyzdobeno před kostelem...

Ester-Michael

tak Eliáš přišel:-)....

(btw. co říkali vaši na Jezu?:-) :-D)

Andrea Hýblová (Neposeda)

"dali ho" a pak jsme řekla, že se u bambina modlím za ségru a aby jednou měli děti s manželem a to mi odsouhlasili...

Zobrazit 4 komentáře »

Tak praví Hospodin, tvůj vykupitel, Svatý Izraele: "Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, učím tě, abys měl úspěch, vedu tě cestou, kterou máš jít. Kdyby sis hleděl mých přikázání, tvůj blahobyt by (se rozléval) jako řeka a tvé štěstí jako mořské vlny; bylo by jak písku tvých pokolení a potomků z tvého těla jako jeho zrnek. Nebylo by vyhynulo, nebylo by vyhlazeno přede mnou tvé jméno." (Iz 48,17-19: kdyby chyby....)

amperijas

veselé vanoce štasný nový rok přeje petka

Zobrazit 1 komentář »

Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, který tě drží za ruku a říká ti: "Nestrachuj se! Já ti pomohu! (Iz 41,13: no comment)

Napsat komentář »

Věčný Bůh je Hospodin, znavenému dává sílu, bezmocnému rozmnožuje zdatnost. Junáci zemdlí a unaví se, rekové klopýtají slabostí, ale ti, kdo doufají v Hospodina, nabývají sil, jak orli dostávají křídla, běží a neumdlí, jdou bez únavy. ( Iz 40,25-31: věřím ti to!, já ne-rekyně a ne-junačka)

Napsat komentář »

Konečně v jazyce srozumitelném téměř všem a na oficiálním DVD!

Felicita

Vypadá to zajímavě. Je to něco podobného jeho Velké ticho?

Káťa0

Ten film jsem viděla a je nádherný...

Zobrazit 2 komentáře »

Hospodin jako pastýř pase své stádo, svým ramenem shromažďuje beránky, ve svém klínu je nese, březí ovce šetrně vede... (Iz 40,11: tak se jen nechat naložit a nést se)

Ester-Michael

"tak se jen nechat naložit a nést se" :-D

Felicita

Nádherné!

Zobrazit 2 komentáře »

Něco z Paulínské rodiny a její charismatické historie...

Napsat komentář »

"O čem to v srdci uvažujete? Co je snadnější - říci: 'Odpouštějí se ti hříchy', nebo říci: 'Vstaň a choď'? Abyste však věděli, že Syn člověka má moc odpouštět na zemi hříchy" - řekl (Ježíš) ochrnutému: "Pravím ti, vstaň, vezmi své lože a jdi domů!" A on před nimi hned vstal, vzal to, na čem ležel, šel domů a velebil Boha. (z dnešní liturgie: http://www.liturgie.cz/lekcionar/)
Co je tedy jednodušší a co je možné? Uzdravuj mě i dnes, Pane, z ochrnulosti mých hříchů a pýchy, abych chodila a velebila Otce!

Napsat komentář »

„Hlas volajícího na poušti: Připravte cestu Pánu, vyrovnejte mu stezky! Každé údolí ať je zasypáno, každá hora a každý pahorek srovnán; kde je co křivého, ať je narovnáno, cesty hrbolaté ať se uhladí! A každý člověk uzří Boží spásu.“ (z liturgie 2. neděle adventní: i na mě tedy záleží, aby každý člověk uzřel Boží spásu)

Napsat komentář »

K dnešnímu výročí pražských paulínek ještě další prosincové výročí z Paulínské rodiny.

Napsat komentář »

Dnes dvojí sláva: celá církev slaví Neposkvrněného početí Panny Marie a české paulínky 19 let v ČR!

AnežkaZ

..a naše maminka svátek:-)

Zobrazit 1 komentář »

Fotogalerie s pár popisky z pondělního večera Zůstat člověkem.

Napsat komentář »

Dotkl se tedy (Ježíš) jejich očí a řekl: "Ať se vám stane, jak věříte." I otevřely se jim oči. (Mt 9,27-31). Dnes mne při rozjímání napadlo, co nám říkala Maestra Tekla: Bůh ti nedá to, co žádáš, ale to, co věříš.

Dominik Mach

ty jo. kdybch to prevedl do jedne situace tak tk sedi

Ester-Michael

dneska přesně o tom bylo kázání (tentokrát naštěstí ne moje:-D)

Andrea Hýblová (Neposeda)

aby ne, když je to z dnešní liturgie:-)))

Ester-Michael

no tak to je jasný.... Jen je zvláštní, že Tě napadlo skoro to samý:-D....v kázání totiž dnes zaznělo něco jako jestli podobně jako ti dva slepí věříme, že má dost moci udělat pro nás zázrak....

Zobrazit 4 komentáře »

Čte někdo z vás německy a zajímá ho (dotýkala/dotýká se) tématika "singles"? Máme nějaké tipy na knihy a hledáme ten správný! Hlaste se mi vzkazem. Díky

Napsat komentář »

Knihovnička - její repríza bude 7. 12. 2012 v 10:00 nebo on-line zde stále!

Napsat komentář »