Letošní rok
Rok 2023
Rok 2022
Rok 2021
Rok 2020
Rok 2019
Rok 2018
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Rok 2010
Rok 2009
Rok 2008
Rok 2007
Napsat komentář »

Připravuji "soutěž" na večerní setkání evropských a asijských juniorek. Ještě italsky neumí (jako my zase ne tolik anglicky), takže to bude velmi náročné:-)

voda-zpívající

jak to dopadlo?

Andrea Hýblová (Neposeda)

výborně! mrkni na fotoalbum :-)

Zobrazit 2 komentáře »
Napsat komentář »

Ať svět nebo život nebo smrt, přítomnost nebo budoucnost, všechno je vaše,
vy však jste Kristovi a Kristus je Boží (1 Kor 3,22-23).

Napsat komentář »
MSF

Super společenství, pěkné fotky, není co dodat. Užívej si to :-)

Zobrazit 1 komentář »
dromedar

(Off topic) Mate mě zpívané Š'ma Israel na pozadí toho videa. Byl jsem přesvědčený, že židé z úcty k Božímu jménu nevyslovují ani Adonai (pův. náhražku Božího jména).....

Ferenc

@dromedar: Pokud vím, tak židé Adonai normálně vyslovují. Je to - jak říkáš - náhražka Božího jména. Pokud se nepletu tak to znamená nejvyšší.

dromedar

Co já vím, tak je to náhražka Božího jména, na kterou se postupně "roztáhla" ta samá úcta k Božímu jménu a tak už se normálně nevyslovuje ani ta a říká se místo ní typicky "haššém" (Jméno).

Informace z hodin hebrejštiny je částečně potvrzená rozhovorem s jedním židem, kterého jsem onehdy potkal ve vlaku...

HelenaH

neumím italsky, ale děkuju Pánu za život tohoto člověka. Za to, jak nádherně "jiný" a svůj byl, za to, že nemusel měnit svoje postoje a přesto se dokázal přátelit-upřímně-s těmi, s nimiž nesdílel jejich pohledy na církev a na svět. Pokoj jeho duši.

HelenaH

dromedar-mně to zpívání nemate. Je to nádherné, vroucí. Chtěla bych zažít modlitbu u Zdi nářků, chtěla bych vidět naše bratry Židy při modlitbě, obejmout nějakou židovskou mámu, která se modlí za své děti...

Zobrazit 5 komentářů »

Dnes jsem byla u sv. Pavla za hradbami v Římě, myslela jsem tam na mnoho lidí.... a mezi nimi speciálně na 3 události, které se stanou tuto sobotu: jedna svatba, jedno svěcení a jedny sliby!

tina

Jedno z mých nejoblíbenějších míst v Ŕímě :-))
Kdo má sliby tuto sobotu?

Andrea Hýblová (Neposeda)

kamarádka, terciářka u dominikánek, tedy ono se tomu česky říká trochu jinak, ale já nevím, jak. v italštině: promesse

tina

snad přísliby?

tina

A svatba je na Vyšehradě nebo někde jinde? My jdeme Vojtovi na svěcení do katedrály.

Zobrazit 4 komentáře »

Dnes pouť k hrobu sv. Pavla a našich zakladatelů...

Napsat komentář »

#zdar2012
9.9. ČTv na 2 v 15:40!
V polovině srpna Žďár nad Sázavou omládnul. Přijelo sem několik tisíc mladých lidí na celostátní setkání křesťanské mládeže. Podobná akce se koná každé čtyři roky a souvisí se Světovými dny mládeže, jejichž tradici založil roku 1985 papež bl. Jan Pavel II. Režisér Jan Heller nám ve svém dokumentu přiblíží atmosféru šesti dnů, ve kterých se konaly, přednášky, poznávací výlety, workshopy, semináře, sportovní utkání, kulturní akce, jak z pohledu mladých pořadatelů, tak účastníku setkání.

Zobrazit 2 komentáře »
Napsat komentář »

Dnes při mši jsem svěřovala všechny "nebohé" školáčky Marii, Matce Dobrého pastýře (náš paulínský svátek)!
http://www.paulinky.cz/clanky/Z-kalendaria-Paulinske-rodiny.html

Ester-Michael

možná i za víc:-)....

Krasnazena

A já jsem poslal svým "neteřím a synovcům" tetičkovskou smsku, že jim přeju, aby šli do toho s vevrou a osílám tetičkovské požehnání.

Zobrazit 6 komentářů »

Římská neděle: 2 setkání s biblistou, paulínem Giacomem Peregem nad Markovovým evangeliem, adorace na první neděli spolu s celým generálním domem a s tancem na Magnifikat z dílny asijských juniorek, zábavné komentování generální rady, která má v neděli večer službu u špinavého nádobí (v noci nebo během dne se sestry vracely z Austrálie, Japonska a Británie a večer už s utěrkami kmitaly!) a na závěr čínská dáma, ve kterém jsme vyhrála, ale ani nevím jak neb jsme hrála poprvé (zapito portským, které dovezla Sára z Portugalska). Takovéhle setkání juniorek si fakt dám líbit! Deo gratias!!!

voda-zpívající

já jsem hrála čínské šachy a byl to mazec se v tom orientovat

Zobrazit 1 komentář »

Ne každý zítra vyrazí do školy, ale tenhle batoh se může hodit i školou nepovinným....

Napsat komentář »

První žalm dnešních nešpor jsme se modlily za kard. Martiniho. Uváděla ho antifona s veršem, který si přál mít napsán na svém hrobě (jak řekla sestra, která vedla liturgii).
"Svítilnou mým nohám je tvé slovo, Hospodine."

Napsat komentář »

Římské sobotní dopoledne: sestry vyrazily do města, já si to užívám "doma", ve stínu klimatizace dodělávám poslední redakční dluhy a pak mám několik apoštolských schůzek se sestrami z generálního domu. Program pro juniorky začíná v 17h, do něj tak vstoupím s čistým stolem. Padáda, užívám si to!

MSF

Tak to se máš. Hodně Božího požehnání pro tvoji práci. M.

Zobrazit 1 komentář »
  • 1
  • 2