Letošní rok
Rok 2023
Rok 2022
Rok 2021
Rok 2020
Rok 2019
Rok 2018
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Rok 2010
Rok 2009
Rok 2008
Rok 2007

Chystala jsme knížky ve skladu na diecézko a našla jsem tyto plakáty. Vyšly při úmrtí Jana Pavla II. A pak se na ně nějak zapomnělo a dva balíčky zůstaly schovány na dlouhý čas...

Nabízíme za bůra! (Stejně k tomu jsou i záložky za 3 kačky, ale těch už je málo - na ty se nezapomnělo).

Napsat komentář »
evulka

hehe, zas je tam ta genetika, o tom som pisala :-D Jj, pravda veru, ocuchavajte si partnerov, nech mate zdrave deti ;-) :-D

archiStrata

Ne že by na tom něco nebylo, ten výzkum je známý, ale je to pouze pohled optikou v podstatě onoho "sobeckého genu". A je otázka, nakolik je to relevantní pro lidské vztahy, které jsou daleko složitější. Dejme tomu, pro takové první zaujetí někým bych řekl, že to bude asi s poměrně velkou přesností platit. Hledání toho pravého tím ale podle mně zdaleka nekončí, spíš začíná :) svádět špatnou volbu na hormony je podle mně trochu odvážné tvrzení.

evulka

@archistrata - no, podla mna nikto ani netvrdi, ze zivotny partner sa da najst len podla vone :-) Je to proste len jeden z dalsich dielikov "mozaiky", ktora by mala byt pri "tom pravom" uplna (o tom bol predsa predosly Andrejkin clanok). A ze nie je uplne nepodstatny, aj ked je "len" telesny, pretoze sme predsa ludia, a aj telo je Bozi dar, nielen dusa :-)

Zobrazit 3 komentáře »

Nad scénářem pro herce... Jak jinak než z Deníku přátelství:-)

http://www.paulinky.cz/clanky/Jsi-ma-sestra.html

Napsat komentář »

YOUCAT čl. 391 - kde jinde jsem to mohla otevřít, než na citaci Wandy Póltawské, že?!

Zobrazit 1 komentář »
brigitka

babča-hleča:
vím přesně co tvůj známý prožíval, zažila jsem něco hodně podobného vůči jednomu klukovi se kterým jsem kdysi chodila, i dále když už jsem s ním pak nechodila.Byl mi odporný vším možným, každým slovem, které řekl, každým krokem, který udělal, i tím "mícháním kafe". Prožívala jsem přitom peklo,nepřála bych něco podobného prožít nikomu,ani největšímu nepříteli ;-) přitom on chudák za nic nemohl a nechápal, co se děje.

brigitka

pokračování - jo a jestli to bylo dáno vůní či nikoli to nevím a je mi to celkem fuk. prostě se to tak stalo. přitom on vůči mě byl zcela vpohodě.

Zobrazit 36 komentářů »

Divoké hvozdy za Prahou dobyty! S červeným nosem budu vzpomínat celý týden na tuhle bezva neděli s přáteli!

Napsat komentář »

První diecézko za mnou. Teď se o to víc těším na to moje "rodné" v Litoměřicích!

Václav Sojka

Že bychom se viděli po fakultě i tam??? :-D

Andrea Hýblová (Neposeda)

budeš v Litoměčicích? supr!

Zobrazit 2 komentáře »

Tak jsem zvědavá na zítřejší arcidiecézko... (nespím zaspat:-)

Napsat komentář »

Tak tahle skvělá "babi" už za necelé 3 týdny bude u nás bydlet a vystoupí jako hlavní host na Večeru Jana Pavla II.
Kniha Deník přátelství (nad ní jsme trávila tolik dnů a nocí), vyjde 18. dubna.

Lenochod

týjó :-) drsné

Zobrazit 1 komentář »

V modlitbě za mé spolusestry v Abidžanu (Pobřeží slonoviny)

http://www.paulinky.cz/clanky/Paulinky-v-Abidzanu.html

Napsat komentář »

Malá křesťanská komunita v severní Africe, v níž našlo klid i naplnění osudů osm mnichů shodné víry, ale rozdílného věku i názorů, žije v poklidu, dokud život v oblasti nenaruší masakr, za nímž stojí místní islámští fundamentalisté. Poté, co odmítnou armádní dozor, čelí mniši otázce, jak se bránit přetrvávajícímu riziku, i zjištění, že láska k bližnímu není pro všechny věřící přesvědčivým argumentem. Film se zabývá univerzálními hodnotami, které nelze zavrhovat, ať už věříme v jakéhokoli boha, ale také ukazuje, že odevzdanost víře ještě neznamená automatické nalezení odpovědí a z nich… Zobrazit více

Malá křesťanská komunita v severní Africe, v níž našlo klid i naplnění osudů osm mnichů shodné víry, ale rozdílného věku i názorů, žije v poklidu, dokud život v oblasti nenaruší masakr, za nímž stojí místní islámští fundamentalisté. Poté, co odmítnou armádní dozor, čelí mniši otázce, jak se bránit přetrvávajícímu riziku, i zjištění, že láska k bližnímu není pro všechny věřící přesvědčivým argumentem. Film se zabývá univerzálními hodnotami, které nelze zavrhovat, ať už věříme v jakéhokoli boha, ale také ukazuje, že odevzdanost víře ještě neznamená automatické nalezení odpovědí a z nich pramenícího klidu. Snímek usiluje o zachycení života v klášteře bez idealizace „služebníků božích“ a úspěšně problematizuje domněnky o stádním uvažování věřících. Dílo, jež klade náboženské otázky, ale zároveň je univerzálně duchovní, vychází ze skutečné události, kterou režisér odhaluje až na samém konci, a posiluje tak dopad svého už tak sugestivního filmu.

U Paulínek ve francouzko-italké verzi nebo v anglické.

Viz: http://www.paulinky.cz/clanky/Tip-na-film.html

František Fiala

Výborný film! Díval jsem se na něj s kamošem. Můžu vřele doporučit.

Zobrazit 1 komentář »

Hned zrána nás, Bože, nasyť svou slitovností.
(antifona k prvnímu žalmu dnešní ranních chval).
V kontextu žalmu 90 sice znamená, že Bůh má být slitovný k těm, kdo k němu volají. Ale když jsem ji zahlédla takto samostatně, tak mne hned napadlo, že jeho slitovností bych potřebovala být sycena den co den, abych se jí od něj učila!!

Napsat komentář »

Ať vidím, já často tak slepá...

Napsat komentář »

Dnešní den s Boží pomocí téměř ukončen... vše, co bylo třeba, splněno. Ufffaaaaa.

Napsat komentář »

Úkol dne: předat věci o. Kryštofovi (už splněno), nachystat setkání terciářů (probíhá), odskočit si na Meziskok a nepřijít pozdě na odpolední setkání. Večer jít relativně brzo spát!

Napsat komentář »

K zítřejšímu výročí návratu do Otcova domu... Ještě si ty události pamatuji. V komunitě jsme chytaly italské zprávy.

Napsat komentář »

Pomalu, ale jistě finišuji... (jeden z mnoha úkolů:-))

Napsat komentář »